Damian Lillard ei odota kauan Blazersia, jotka aloittivat jälleenrakennuksensa vaihtamalla Norman Powellin turhaan.

Norman Powell on erittäin hyvä pelaaja, ja Portland Trail Blazers vaihtoi hänet Los Angeles Clippersiin periaatteessa säästääkseen rahaa. Muutoksen ansiosta Blazers siirtyi luksusverolinjan alle ja otti haltuunsa Keon Johnsonin, Eric Bledsoen ja Justise Winslowin, joista kaksi jälkimmäistä poistuvat kesällä 2023, kun taas Powell on ensimmäistä vuotta viisivuotiskaudessa. 90 miljoonan dollarin sopimus, joka on voimassa vuoteen 2026 asti.

Jos haluat, voit sanoa, että Portland yrittää luoda lisää taloudellista joustavuutta jatkaakseen rakentamista Damian Lillardin ympärille, mutta minun on vaikea ostaa sitä tarinaa. Vaikka Blazers luopuisi kaikista mahdollisista paitsi Anfernee Simonsista, he aikovat rikkoa palkkakaton tänä kesänä. He voisivat vaihtaa CJ McCollumin joukkoon päättyviä sopimuksia yrittääkseen tehdä tilaa vuonna 2023, mutta Lillard on silloin 33-vuotias.

Joten nyt Powell, McCollum ja Jusuf Nurkic ovat poissa. Mistä lähtien Portlandista, jopa pienellä kortilla, tuli vapaiden agenttien pesäke, joka houkuttelee joukon mahtavia pelaajia toimimaan paitsi McCollumin, Powellin ja Nurkicin korvaajina, vaan todellisina päivityksinä?

Se ei tule perille.

Tämä on jälleenrakennuksen alku, puhdas ja yksinkertainen.

Jos Lillard on kunnossa johtamaan uudelleenrakentamista, hyvä. Mutta älkäämme pyörittäkö sitä, koska Blazers on puolen vuoden tai jopa vuoden kuluttua parempi kuin se olisi voinut olla tällä kaudella täysin terveellä listalla. He pahenivat, kun he vaihtoivat Powellia, ja he tulevat huonommiksi joka kerta, kun he käyvät kauppaa McCollumilla, mikä näyttää väistämättömältä.

Ja muuten, he eivät edes saaneet mitään arvokasta Powellille. Maailmassa ei ole joukkuetta, joka haluaisi olla tekemisissä Bledsoen tai Winslowin tai vuoden 2025 toisen kierroksen valinnan kanssa, jotka kaikki joutuivat sopimukseen. Blazers ei siis huolehdi ohjaamasta näitä “resursseja” todellisille hyville pelaajille. Newsflash: He eivät saa paljon enempää McCollumille, joka ei ole All-Star 30 väärällä puolella ja jonka odotetaan tienaavan lähes 70 miljoonaa dollaria seuraavan kahden kauden aikana.

On puhuttu siitä, että Blazersille on tarjottu Ben Simmonsille McCollum-keskeistä sopimusta. Jos se on totta, ja heillä oli todellisia aikomuksia muuttaa Lillardin ympärille, heidän olisi pitänyt painaa liipaisinta. Ei ole mahdollista, että kenen kanssa he päätyvät vaihtamaan McCollumia, on parempi pelaaja kuin Simmons.

Joten taas ne pahenevat.

Ei lyhytaikaista tapaa parantaa.

Blazers voi tankata loppukauden tämän kauden ja ehkä päätyä kuuden tai seitsemän parhaan valinnan joukkoon, mutta kuinka siitä valinnasta tulee, vaikka sitä käytettäisiin vaihtovarana, kaksi parasta pelaajaa kuin McCollum ja Powell? Voisit pakata sen Simonsilla, mutta nyt yrität korvata neljä ydinpelaajaa päivityksillä.

Miten tämä kaikki johtaa siihen, että Lillard jää Portlandiin viettämään loput parhaasta kaudestaan ​​huonossa joukkueessa? Kun Powell lunastettiin turhaan, se oli ensimmäinen domino. McCollum on toinen. Sen jälkeen yhdistetään pisteet. On enemmän kuin hyvä mahdollisuus, että Lillard ei pelaa Portlandissa ensi kaudella.

Jollain tapaa ikävä sanoa niin. Rakastan Lillardia ja rakastan häntä Blazersin kanssa. En ota kevyesti ajatusta, ettei hän luovu superjoukkueesta. Minusta se on hienoa. Mutta sitä hän ei tekisi täällä. Tässä vaiheessa Lillard on ainoa peli, jonka Blazers joutuu tuomaan takaisin todellista omaisuutta, joka voi ruokkia todellista jälleenrakennusta.

Sama tilanne on Bradley Bealissa Washingtonissa. Wizards yritti myydä meille idean, jonka he aikovat rakentaa Bealin ympärille. Miten menee? Beal on – ja on ollut pitkään – se Wizardin omaisuus, josta kaikki välittävät tarpeeksi palauttaakseen todellisen arvon. Washington on väärässä luullessaan, että todellinen mestaruusehdokas on mahdollinen siirtämällä joitain reunaosia Bealin ympärille.

Minua naurattaa, kun kuulen Domantas Sabonisin mahdollisena kaupallisena kohteena velhoille. Beal pääsi toiselle kierrokselle kerran debytoivan John Wallin kanssa, mutta kilpailevatko Beal ja Sabonis nyt mestaruudesta? Älä viivyttele väistämätöntä.

Sanotaan asioita niiden oikeilla nimillä: Blazersin ikkuna, jossa voit kilpailla mestaruudesta Lillardin kanssa, on sulkeutunut, jos se oli koskaan todella avoin. Ensimmäisen vuoden päävalmentaja Chauncey Billups ei koskaan pystynyt saamaan heitä yli kiistassa. Bledsoe ja Winslow eivät varmasti tee tätä. Ja se, jonka he saavat McCollumille, ei ole myöskään. Lillardin aika Portlandissa, jos hän haluaa kunnon otoksen mestaruuteen, on ohi.

Asia on, että vaikka Lillard ei haluaisi mennä ulos, Blazersin pitäisi silti vaihtaa hänet. Katsomme aina näitä supertähtitarjouksia ikään kuin pelaajan on kysyttävä, ennen kuin siirtoa voidaan edes harkita. Se ei ole totta. Blazers voi ja pitääkin olla ennakoiva, kun he käyttävät ainoaa todellista omaisuuttaan aloittaakseen väistämättömän uudelleenrakentamisen. Minusta näyttää siltä, ​​​​että he tietävät. En voi ajatella mitään muuta skenaariota, jossa Lillard voitaisiin myydä rahaa säästävällä Powell-kaupalla. Se oli paljastava domino pudota, ja olisin järkyttynyt, jos ei olisi muutama isompi tulossa.

Leave a Comment