Loistavaa valoa ihmiskunnalle – Mainer

“Todellinen sovinto paljastaa kauheuden, pahoinpitelyn, loukkaantumisen ja totuuden. Se voi joskus jopa pahentaa asioita. Se on riskialtista, mutta lopulta kannattavaa, sillä lopulta vain rehellinen kohtaaminen todellisuuden kanssa voi tuoda todellista paranemista. Pinnallinen sovinto voi tuoda vain pinnallista paranemista.”
-Arkkipiispa Desmond Tutu

Kehoni elää joka hetki historian muistossa, jonka saa hengittää vain kerran vuodessa. Musta historia Yhdysvalloissa on kidutusta, sortoa ja järjestelmällistä kriminalisointia. Siitä hetkestä lähtien, kun mustat ruumiit esiteltiin tälle nuorelle kansakunnalle, ne ovat olleet valvonnan, hallinnan ja herruuden alaisia. Mitä kauemmin me kollektiivisesti kalkimme tätä kansallisen historiamme puolta, sitä kauemmin pysymme jakautuneina ja sitä syvemmäksi ja leveämmäksi tuo kuilu tulee.

Meidän täytyy laskea tämän historian kanssa, jos koskaan haluamme sovittaa yhteen toistensa kanssa – ja itsemme kanssa.

Tohtori Charles Chavis vietti yli viisi vuotta tutkiessaan ja tutkiessaan rotu-terrori-lynkkauksia Marylandin itärannikolla, mikä johti ensimmäisen lyhytdokumenttielokuvasarjan luomiseen PBS:llä, “Hidden in Full View”. Osallistun yhteistyössä muiden Maine Recovery Advocacy Projectin (ME-RAP) järjestäjien kanssa dokumentin esittelyyn ja keskusteluun helmikuun 19. päivänä. Elokuva on vain noin seitsemän minuuttia pitkä, mutta se herättää varmasti paljon merkityksellistä keskustelua rodusta ja väkivallasta sekä siitä, kuinka rasisoitu väkivalta on samanaikaisesti hyväksytty normaalisti ja moittii kuin kauheaa.

Kaikella jännityksellä ja pidättyväisyys rodun, rasismin ja sorron aiheiden ympärillä ihmiset kaikilla puolilla näitä kysymyksiä ovat väsyneitä. Mustat ja ruskeat ihmiset ovat kyllästyneet selittämään kärsimyshistoriaansa ja opettamaan hyvää tarkoittaville valkoisille perusteellisesti dokumentoitua historiaa kiduttavista ihmisoikeusloukkauksista, joita tämän maan “perustajat” ovat syyllistyneet. Valkoiset ihmiset ovat kyllästyneet tuntemaan syyllisyyttä heidän kaltaistensa sukupolvien aikana tekemiin rikoksiin.

Olemme kaikki väsyneitä, mutta se ei ole tekosyy irrottautua. Sammuttaminen ei ratkaise ongelmia. Se ei paranna haavoja, jotka yhä mätänevät hauraan ruven alla, joka on repeytynyt jokaisen aseettoman mustan nykyajan lynkkauksen yhteydessä. Vain käymällä epämiellyttävään keskusteluun voimme saavuttaa merkityksellistä kasvua.

Rauha ei ole staattinen asia. Se ei ole tavoite, joka saavutettuaan tulee “uusi normaaliksi”. Pikemminkin rauha (sisäinen ja ulkoinen) on dynaamista, alati muuttuvaa. Sitä on ylläpidettävä jatkuvalla ponnistelulla ja huomiolla, viljeltävä ja hoidettava kuin puutarha. Kuitenkin, kuten jokainen puutarhan luonut tietää, maa on ensin kaivettava ylös, puhdistettava turvesta, jyrsittävä ja ravittava kunnolla. Sama pätee rauhan edistämiseen Yhdysvalloissa

Meidän on kaivettava pelottomasti esiin kollektiivisen menneisyytemme kauhistuttavat totuudet, siivottava pois väärät kertomukset ja voittajan historia, käännyttävä ja taisteltava tosiasioiden kanssa sellaisina kuin ne ovat ja lopulta hoidettava traumoja, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Mustat ja ruskeat perheet. Ensimmäinen askel on tunnustaa, että halusimmepa siitä tai emme, Amerikan Yhdysvallat rakennettiin orjuuden ja mustien ruumiiden raakuuspohjalle. Se on ruma totuus, mutta totuus kuitenkin.

Kun olemme päässeet tähän, meidän on kohdattava se tosiasia, että Black Codes ja Jim Crow -lait otettiin käyttöön orjuuden laillisen muodon säilyttämiseksi 13. yleissopimuksen ratifioinnin jälkeen.th Muutos, joka sisältää edelleen poikkeuslausekkeen: orjuus on edelleen laillista “rangaistus rikoksesta”. Jos pääsemme niin pitkälle, voimme ehkä hyväksyä sen epämiellyttävän totuuden, että tämä historia on saattanut meidät kaikki uskomaan jossain määrin, että mustaisuus on jollain tapaa vaarallista, poikkeavaa ja/tai vastustuskykyistä kipua kohtaan.

Nämä ovat historiamme pimeät kulmat ja perustukset, jotka pysyvät “piilotettuna koko näkymässä”. Jos olet elämässäsi paikassa, jossa olet valmis osallistumaan tähän välttämättömään laskentatyöhön, liity seuraani, tohtori Chavis, ja kollegoideni ja kumppaneideni kanssa 19. helmikuuta. Lähetä minulle sähköpostia alla olevaan osoitteeseen ja minä varmistaa, että saat esitteen, jossa on ohjeet siitä, kuinka voit osallistua tähän keskusteluun joko henkilökohtaisesti tai virtuaalisesti. Yhdessä voimme aloittaa sovinnon ja rauhan vaalimisen prosessin ja matkan alkaen totuuden paljastamisesta.

Leo Hylton on vangittu jatko-opiskelija George Mason -yliopiston Jimmy ja Rosalynn Carter School for Peace and Conflict Resolution -koulussa. Hänen koulutuksensa ja työnsä keskittyvät sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen ja aktivismiin, ja hänen visionsa kohti abolitionistista tulevaisuutta. Voit tavoittaa hänet osoitteesta: Leo Hylton #70199, 807 Cushing Road, Warren, ME, 04864 tai leoshininglight@gmail.com.

Leave a Comment