Miami palkkaa Josh Gattis: Hurricanes salametsästä Michiganin hyökkäyskoordinaattorin täyttämään keskeisen avoimen työpaikan

Miami palkkasi Mario Cristobalin valmentajaksi äkillisesti irtisanottuaan Manny Diazin 6. joulukuuta. Kaksi kuukautta myöhemmin Cristobalilla on vihdoin hyökkäyskoordinaattori. Hurricanes palkkaa Michiganin hyökkäyskoordinaattorin Josh Gattiksen täyttämään saman roolin ohjelmassa, vuoden 2021 Broyles-palkinnon voittaja vahvisti sunnuntaina. Gattis on ollut Michiganin hyökkäyskoordinaattori ja laajan vastaanottimen valmentaja kaudesta 2019 lähtien.

“Sen täytyi olla jotain erityistä saada minut jättämään jotain erityistä, ja siinä se oli”, Gattis kertoi The Athleticille. “Tämä paikka on se. Olen niin innoissani saapuessani Yhdysvaltoihin.”

Gattis on aloittamassa vahvan kauden Michiganissa ja auttaa johtamaan Wolverinesia Big Tenin mestaruuteen ja College Footballin pudotuspeleihin. Michigan-hyökkäys sijoittui 16. sijalle pisteissä per peli ja 22. jaardeissa per peli. Edistyneemmissä mittareissa Michiganin hyökkäys oli kahdeksas kansallisesti hyökkäävän onnistumisprosentin osalta, 12. sijalla pisteissä per ajo ja 12. odotettavissa olevien lisäyspisteiden määrä (EPA). Gattis ottaa haltuunsa Miami-hyökkäyksen, joka oli 34., 40. ja 39. noissa kolmessa viimeisessä kategoriassa.

Vietettyään neljä kautta Penn Staten kanssa syöttävien pelien koordinaattorina ja vastaanottajien valmentajana, jossa hän työskenteli entisen Oregon-hyökkäyskoordinaattorin Joe Moorheadin alaisuudessa, Gattis vietti kauden 2018 Alabaman kanssa hyökkäyskoordinaattorina. Vaikka hän ei törmännyt Cristobalin kanssa siellä ollessaan, Alabaman ja Moorheadin yhteydet – Cristobal vietti neljä kautta Alabamassa ennen lähtöään Oregoniin – todennäköisesti vaikuttivat heidän yhdistämisessä Miamiin.

Loistava vuokraus, vaikka kestikin jonkin aikaa

He sanovat, että hyvät asiat tulevat niille, jotka odottavat, ja vaikka tässä on luultavasti enemmän kyse “hyviä asioita tulee niille, joiden kerrotaan jäävän paitsi joukosta muita kohteita”, se on silti kohde, johon Cristobal ja Miami voivat olla tyytyväisiä. Gattis on vain 38-vuotias, mutta voitti Broyles-palkinnon maan parhaana apuvalmentajana tällä kaudella. Hän johti erinomaista Michigan-hyökkäystä, joka on tyylillisesti samanlainen kuin mitä Cristobal näyttää pitävän parempana.

Michigan oli jumissa Gattisin johdolla vuonna 2021. Wolverines juoksi pallon 57,8 prosentissa pelistään, mikä sijoittui 24:nneksi kansallisesti. Cristobalin Oregon-joukkue puolestaan ​​juoksi palloa 54 % ajasta (48.). Viime kaudella Miami juoksi palloa vain 43,3 % ajasta (115.), joten Hurricanes-fanien pitäisi odottaa muutosta lähestymistapaan.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Gattis pystyisi luomaan kiinteää syöttöhyökkäystä. Vaikka Wolverines ei heittänyt palloa kaikkialle, he sijoittuivat 48. sijalle syöttötehokkuudessa ja 41. sijalle jaardeissa per maali, muutaman pisteen Miamia jäljessä. Asiat näyttävät erilaiselta on lähestymistapa, sillä Miamin ohimenevä hyökkäys oli pystysuorampi kuin Michiganin. Canes teki viime kaudella keskimäärin 9,22 lentojaardia per pass, kun taas Michigan oli 8,54. Jää nähtäväksi, onko tämä filosofinen lähestymistapa ohimenemiseen vai seurausta Michiganin henkilöstöstä (syvän uhan Ronnie Bellin menettäminen kauden alussa oli iso isku).

Tämä oli välttämätöntä saada nyt valmiiksi

Vaikka kevään harjoitukset alkavat vasta ensi kuussa, on tärkeää saada tämä vuokra tehtyä, jotta pelaajat voivat valmistautua kevääseen ja tutustua pelikirjaan ja konsepteihin. Lisäksi vuoden 2022 rekrytointikurssin päätyttyä on tärkeää, että Gattis on paikallaan, kun vuoden 2023 rekrytointisykli alkaa täysillä – ei vain siksi, että se antaa rekrytoijille käsityksen siitä, kenelle he pelaavat, vaan koska Gattis on ollut erinomainen rekrytointi myös valmentajauransa aikana.

Michiganilla on kauhea offseason

Jim Harbaughin avoin flirttailu NFL:n kanssa ei ehkä vaikuttanut paljoakaan Michiganin rekrytointiluokkaan (se sijoittui kansallisesti yhdeksänneksi huolimatta siitä, että Harbaugh haastatteli Minnesota Vikingsiä kansallisena allekirjoituspäivänä), mutta sillä näyttää olleen negatiivinen vaikutus hänen valmennustehtäviinsä.

Harbaugh oli jo menettänyt puolustuskoordinaattorin Mike MacDonaldin Baltimore Ravensille vuosi sen jälkeen, kun hän otti hänet Ravensilta, ja nyt hän on menettänyt myös hyökkäyskoordinaattorinsa. Sekä MacDonald että Gattis näyttelivät merkittäviä rooleja Michiganin käännekohdassa kauhean kauden 2020 jälkeen ja auttoivat heitä johtamaan Big Ten -tittelin ja College Footballin pudotuspeleihin.

Nyt Harbaugh on uusien koordinaattoreiden markkinoilla, ja on vaikea kuvitella, että työ houkuttelee huippunimiä – ei siksi, että Michigan ei olisi hyvä paikka valmentaa, vaan siksi, että on vaikea tietää, mitä Harbaughin tulevaisuus tuo tullessaan. . Kuka sanoi, ettei hän saa NFL-kutinaa jälleen ensi talvena?

Leave a Comment