Nebraska-ryhmän sovellus pyrkii vähentämään nuorten itsemurhia | Terveys ja kunto

Ei ole mikään salaisuus, että koronaviruspandemia on lisännyt mielenterveysongelmia erityisesti nuorten keskuudessa.

Itsemurha oli jo toiseksi yleisin kuolinsyy 15–24-vuotiaiden nebraskalaisten keskuudessa, ja pandemian aiheuttamat häiriöt ovat johtaneet mielenterveysongelmien ja itsemurhayritysten lisääntymiseen vielä nuorempien teini-ikäisten ja lasten keskuudessa.

“Olemme nähneet lisääntyneen lasten ja teini-ikäisten määrässä itsemurhayrityksiä, masennusta ja ahdistusta”, sanoi Chanda Chacon, Omahan Children’s Hospital and Medical Centerin presidentti ja toimitusjohtaja.

Chacon sanoi, että lasten mielenterveysongelmien vuoksi päivystyskäynnit lisääntyivät 27 prosenttia 5–11-vuotiailla ja 31 prosenttia 12–17-vuotiailla huhtikuusta 2019 lokakuuhun 2020. Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla itsensä vahingoittamista oli 45. % 5-17-vuotiaille lapsille.

Hän sanoi myös, että tutkimukset ovat osoittaneet, että mielenterveysongelmista kärsivien lasten osuus on noussut noin 20 prosentista ennen pandemiaa noin 25 prosenttiin nyt.

Ihmiset lukevat myös…

“COVID-19 on todella häirinnyt elämää tavalla, joka on vaikuttanut heidän sosiaaliseen, emotionaaliseen ja mielenterveyteensä”, Chacon sanoi.

Luvut osoittavat varmasti, että tarvitaan lisää toimenpiteitä mielenterveysongelmista kärsivien nuorten auttamiseksi, ja Nebraskan ryhmä toivoo, että sen uusi sovellus voi tarjota apua erityisesti osavaltion nuorten itsemurhien ehkäisemisessä.

Nebraska State Suicide Prevention Coalition ilmoitti viime viikolla julkaisevansa uuden My Companion -sovelluksen, joka on suunniteltu auttamaan nuoria selviytymään mielenterveysongelmista ja ehkäisemään itsemurhia.

My Companionissa on useita ominaisuuksia, jotka on jaettu neljään ensisijaiseen välilehteen: heijastukset, yhteydet, resurssit ja hätätilanteet. Käyttäjät voivat kirjata päivittäisiä pohdintoja, syöttää yhteystietoja, jotka voidaan tavoittaa hätätilanteessa, käyttää resursseja, lähettää nimettömiä vinkkejä ja tavoittaa helposti vihjelinjoja.

“Sovellus antaa nuorille mahdollisuuden viestiä tunteistaan ​​päiväkirjamaisessa muodossa ja luoda tukijärjestelmä ja kriisijärjestelmä, mukaan lukien varoitusmerkit itsemurhasta ja pääsy hätäresursseihin”, sanoi tohtori Dave Miers, Nebraskan osavaltion itsemurhien ehkäisyn perustaja. Koalitio ja käyttäytymisterveyspalvelujen johtaja Bryan Medical Centerissä.

Työ My Companion -sovelluksen parissa itse asiassa alkoi paljon ennen pandemiaa, heinäkuussa 2018. Sen loi Lincolnissa toimiva Don’t Panic Labs yhteistyössä Boys Town National Hotlinen kanssa. Sovellus on mallinnettu samanlaisen sovelluksen mukaan, joka julkaistiin Utahissa nimellä SafeUT.

Vuoden 2020 SafeUT-vuosiraportin mukaan yli 800 000 opiskelijaa käytti sovellusta elokuun 2019 ja toukokuun 2020 välisenä aikana, mikä johti yli 500 hengenpelastustoimenpiteeseen. My Companionin luojat sanoivat toivovansa samanlaista menestystä Nebraskassa.

“Itsemurhat voidaan ehkäistä ja toivoa on, apua on ja resursseja on”, Miers sanoi. ”Tämä sovellus on loistava tapa nuorille olla vuorovaikutuksessa positiivisella, terveellä tavalla ja saada tämä resurssi tarvittaessa saatavilla. Yhteydet pelastavat ihmishenkiä, ja tämä sovellus tekee eron.”

My Companion -sovellus on saatavilla sekä Apple App Storesta että Google Playsta.

Tutkimuksen mukaan monet Nebraskan opettajat ovat stressaantuneita, ylityöllistettyjä ja haluavat lopettaa

Katso nyt: Nebraska on saattanut saavuttaa omikronin huipun

Katso nyt: COVID-19-tapaukset ovat laskussa, mutta sairaalahoitojen määrä on edelleen korkea Lincolnissa

Ota yhteyttä kirjoittajaan numeroon 402-473-2647 tai molberding@journalstar.com.

Twitterissä @LincolnBizBuzz.

.

Leave a Comment