Olympiavoittaja Mikaela Shiffrin poistui naisten suurpujottelusta ensimmäisellä juoksulla

PEKING – Kaksinkertaisen olympiakultamitalistin Mikaela Shiffrinin ensimmäinen matka alas kilpamäkeä Pekingin kisoissa kesti maanantaina vain viisi käännöstä ja vain sekunteja, ja se päättyi hylkäämiseen jättiläispujottelun avausosuudesta, jota hän kutsui “valtavaksi pettymykseksi”. ”

Seitsemäs kilpailija Yanqingin alppihiihtokeskuksen The Ice River -radalla ja puolustava mestari, 26-vuotias amerikkalainen menetti hallinnan vasemmalle kääntyvän portin ympäri, liukastui ja kaatui kyljelleen. Lopulta hän nousi ja pysähtyi rinteen puolelle, työnsi sauvansa lumeen ja laittoi kätensä lanteilleen.

“Päivä oli periaatteessa päättynyt”, Shiffrin sanoi, “ennen kuin se edes alkoi.”

Hänellä voi silti olla kourallinen mahdollisuuksia seuraavan kahden viikon aikana tulla ensimmäiseksi alppihiihtäjäksi Yhdysvalloista, joka on voittanut kolme olympiakultaa uransa aikana. Shiffrin toivoo pääsevänsä kaikkiin viiteen yksittäiseen tapahtumaan Pekingissä.

“En aio itkeä tämän takia”, hän sanoi, “koska se vain tuhlaa energiaa.”

Pian sen jälkeen, kun hänen kilpailupäivänsä oli suoritettu tunteja odotettua aikaisemmin, Shiffrin palasi ulos harjoittelemaan pujottelua.

Se on hänen seuraava tapahtumansa, joka on suunniteltu keskiviikolle. Shiffrin voitti sen 18-vuotiaana vuoden 2014 Sotšin kisoissa, mikä on osa merkittävää uraa, joka sisältää yhteensä kolme olympiamitalia – vuoden 2018 Pyeongchangin kisoissa yhdistelmässä oli hopeaa sen lisäksi, että hän voitti suurpujottelun siellä. — kolme maailmancupin kokonaistitteliä ja puoli tusinaa maailmanmestaruuskultaa.

“Kuten näette, mitä tahansa voi tapahtua ja se tapahtuu todella, todella nopeasti”, hän sanoi maanantaina.

Shiffrin ei vaikuttanut liian masentuneelta tai tunteelliselta, kun hän tuli alas vuorelta ja puhui toimittajille. Sitten hän halasi joukkuetoveriaan Nina O’Brieniä ja onnitteli häntä kuudennen sijan johdosta.

Shiffrin saapui Kiinaan yhtenä talviolympialaisten katsotuimmista urheilijoista kaikissa lajeissa, supertähtenä, joka on hallinnut hiihtokilpailua pitkiä osuuksia viime vuosina.

Shiffrin on puhunut avoimesti paineista, jotka aiheutuvat odotusten painosta – tietysti omasta ja faneista, mutta myös valmentajista, ystävistä ja perheestä. Hän on myös suoraan tietoinen taakasta, joka aiheutuu isänsä Jeffin vahingossa tapahtuneesta kuolemasta kaksi vuotta sitten.

Suurpujottelu oli ensimmäinen naisten alppikilpailu Pekingissä ja Shiffrinin ensimmäinen testi. Liukastumisen jälkeen hän yritti korjata itsensä, mutta oli liian myöhäistä.

Shiffrin oli tuskin ainoa kilpailija, joka kohtasi ongelmia maanantaina: Hän oli yksi 19:stä 80 aloittajasta, jotka eivät päässeet maaliin ensimmäistä kertaa. Vain hiihtäjät, jotka suorittavat sen, saavat mahdollisuuden lähteä toiselle juoksulle, joka on suunniteltu myöhemmin maanantaina.

Viime kaudella suurpujottelun maailmancupin mestaruuden voittanut italialainen Marta Bassino, joka meni maanantaina kaksi paikkaa aikaisemmin kuin Shiffrin, kaatui vasemmalle lantiolleen, liukui alas ja pyörähti ympäri.

Ruotsalainen Sara Hector, joka johtaa GS-sarjaa tällä kaudella, johti ensimmäisellä juoksuajalla 57,56 sekuntia, jota seurasivat itävaltalainen Katharina Truppe ajalla 57,86 ja italialainen Federica Brignone ajalla 57,98. Brignone voitti pronssimitalin suurpujottelussa neljä vuotta sitten.

.

Leave a Comment