Pelasta ihmiskunta pelastaessasi Rayania!

Kuvittele, että sinulla on kerran elämässäsi mahdollisuus todistaa, että ihmisyytesi on edelleen voimassa.

Rayanin tarina osoitti, ettei ole aikakysymys kiinnittää maailman huomiota humanitaarisiin kärsimyksiin. Kun maailma rukoili Rayanin turvallisuuden puolesta, tuhannet jemenilapset pelkäsivät Saudi-Arabian sotalentokoneita pommittivat heidän talojaan.

Viettäessään useita kovia öitä syvällä kaivossa, Rayan koki loputonta sitkeyttä, jonka Jemenissä ja Palestiinassa lapset ovat kokeneet.

Rayanin tarina paljasti maailman kaksoisstandardit niiden röyhkeimmällä tasolla.

Rayanin mielenterveydellä on väliä, ja niin on myös niiden jemenilaisten lasten mielenterveydellä, joiden rakkaiden särkyneet ruumiit olivat juuttuneet syvälle muistoihinsa. Rayanin hoidettavat vammat toivottavasti katoavat, mutta vammaukset Jemenin ja Palestiinan lasten ruumiissa ja kasvoissa pysyvät arpeina ikuisesti, koska heille ei ojennettu tukea. Jotkut heistä jatkavat elämäänsä vammaisina, koska heillä ei ole tarvittavaa lääketieteellistä hoitoa, jolla ei ole heidän maassaan käytettävissä olevia työkaluja.

Oli järkyttävää, kuinka sama maailma, joka päätti pysyä sokeana, kuurona ja vaiti kaikkia joukkomurhia, sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä ja lapsuutta vastaan, oli tarpeeksi tarkkaavainen ollakseen solidaarinen köyhän Rayanin kanssa. Niille, jotka eivät häntä tunne, epäilen, että Rayan on viisivuotias marokkolainen poika, joka putosi tiistaina 32 metriä syvään kaivoon, kun pimeys laskeutui kaivijoiden kynsiessä likaa valonheittimien alla luodakseen reiän viereen. kapea akseli.

Solidaarisuuden viestejä virtasi kaikkialta maailmasta. Eri satelliittikanavat avasivat suoran lähetyksen, kun pelastusryhmät ryntäsivät paikalle. Tämän onnettomuuden myötä Rayan on kokenut useiden päivien ajan Jemenin lasten seitsemän vuotta kestäneen kärsimyksen; epävarmuus, nälkä, väsymys, henkinen ahdistus ja tuntematon kohtalo.

Rayanin ikäisistä Palestiinassa ja erityisesti Gazassa on tiedetty vain vähän toukokuun 2021 “Israelin” sodan 11 päivän aikana. Kun lapset juhlivat Eid al-Adhaa eri puolilla muslimimaailmaa, ehkä Rayanin vanhemmat ostivat hänelle uusia vaatteita ja herkkuja, mutta gazalaisten lasten vanhemmat joko tapettiin, loukkaantuivat tai jos he selvisivät hengissä, mikään juhlan piirteistä ei ollut sopiva. pyytää. Sama tapaus koskee Jemenin lapsia.

Varhaiset aikuiset ovat lapsia noissa maailman paikoissa…

Kun Rayan toipuu ja palaa kouluun, lapset toisessa osassa maailmaa, joka ei ole joukkomedian ja sosiaalisen median valokeilassa, jää kouluttautumatta. Tämä ei johdu heidän vammoistaan, vaikka niitä on olemassa. Se johtuu siitä, että Saudi-Arabian sotakoneet pommittivat heidän koulujaan. Mutta melkein kaikki Saudi-Arabian rikokset, joukkomurhat ja vakavat ihmisoikeusloukkaukset paljastuvat, koska öljydollareilla on valta sulkea ne, jotka saattavat raportoida niistä.

Hajamielinen kansainvälinen yhteisö, Yhdistyneet Kansakunnat, elime, joka aikoinaan kirjoitti lapsen oikeuksien yleissopimuksen, väittää tekstissään, että: Kaikilla lapsilla on kaikki nämä oikeudet riippumatta siitä, keitä he ovat, missä he asuvat, mitä kieltä he puhuvat, mikä on heidän uskontonsa, mitä he ajattelevat, miltä he näyttävät, ovatko he pojat vai tytöt, ovatko he vammaisia, ovatko he rikkaita vai köyhiä ja riippumatta siitä, keitä heidän vanhempansa tai perheensä ovat tai mitä heidän vanhempansa tai perheensä uskovat tai tekevät. Ketään lasta ei saa kohdella epäoikeudenmukaisesti mistään syystä.

Ehkä Rayan oli onnekas saadessaan kiinni maailman huomion, sillä hänen tragediansa ei aiheuttanut yksikään diktaattori, joka käyttää hiljaista rahaa pitääkseen imagonsa loistaana. Toivoa kuitenkin piilee edelleen harvoissa äänissä, jotka ottivat sen sanoa ääneen: Olipa Jemenissä, Palestiinassa, Syyriassa, Irakissa, Afganistanissa, Bahrainissa ja Arabian niemimaalla, samoin kuin Rayanilla, jokaisella elämällä on merkitystä!

.

Leave a Comment