Peng Shuai esiintyy olympialaisissa, antaa kontrolloidun haastattelun | Urheilu-UUTISET

Kirjailija: JOHN LEICESTER, Associated Press

PEKING (AP) – Täällä ei ole mitään nähtävää, jatka eteenpäin.

Tämä oli viesti, jonka kiinalainen tennispelaaja Peng Shuai välitti maanantaina hallitussa haastattelussa Pekingissä, jossa käsiteltiin hänen Kiinan kommunistisen puolueen entisen korkea-arvoisen jäsenen väitteitä seksuaalisesta väkivallasta. Hänen vastauksensa – kiinalaisen olympiavirkailijan edessä – jättivät vastaamattomia kysymyksiä hänen hyvinvoinnistaan ​​ja siitä, mitä tarkalleen tapahtui.

Ranskalaisen urheilusanomalehden L’Equipen haastattelu ja ilmoitus, että Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach tapasi Pengin illalliselle tänä viikonloppuna, vaikuttivat pyrkivän lievittämään jatkuvaa kansainvälistä huolta kolminkertaisesta olympiamiehestä ja entisestä ykköspelaajasta. Pelot Pengin turvallisuudesta ovat uhanneet varjostaa Pekingissä käynnissä olevat talviolympialaiset.

Peng kertoi L’Equipelle, että huolet olivat seurausta “valtavasta väärinkäsityksestä”. Mutta haastattelun muoto näytti sallivan mitään jatkuvaa seurantaa, sillä kysymykset lähetettiin etukäteen ja Kiinan olympiakomitean virkamies istui keskusteluun kääntämässä Pengin kommentteja kiinan kielestä.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

Suuri osa tunnin mittaisesta haastattelusta, joka tehtiin sunnuntaina Pekingin hotellissa ja järjestettiin Kiinan olympiakomitean kautta KOK:n avustuksella, keskittyi Pengin pelaajauraan. 36-vuotiaana ja useiden polvileikkausten jälkeen Peng sanoi, ettei hän voinut kuvitella paluuta kiertuetason ammattilaistenniseen. Hän ei ole pelannut naisten kiertueella helmikuun 2020 jälkeen.

Sanomalehti julkaisi hänen kommentit sanatarkasti – minkä se sanoi olevan toinen haastattelun ennakkoehto – kysymys-vastaus -muodossa. Pengistä haastattelun aikana otetuissa kuvissa hänen yllään oli punainen verryttelypusero, jonka edessä oli “China” kiinalaisilla kirjaimilla.

Ryhmä kysyi Pengiltä seksuaalista väkivaltaa koskevista syytöksistä, jotka herättivät kiistan marraskuussa. Väitteet poistettiin nopeasti hänen vahvistetulta tililtä johtavalla kiinalaisen sosiaalisen median alustalla, Weibolla. Myöhemmin hän putosi hetkeksi julkisuudesta. Tämä johti kysymykseen “missä Peng Shuai on?” kysymyksiä verkossa sekä pelaajilta ja faneilta Kiinan ulkopuolelta, osittain siksi, että maasta on historiassa katoamassa ihmisiä, jotka joutuvat riitaan sen johtajia vastaan.

Pitkässä viestissään Peng kirjoitti, että Zhang Gaoli, entinen varapääministeri ja hallitsevan Kiinan kommunistisen puolueen kaikkivoivan politbyroon pysyvän komitean jäsen, oli pakottanut hänet seksiin toistuvista kieltäytymisistä huolimatta. Hänen viestinsä kertoi myös, että he harrastivat seksiä kerran seitsemän vuotta sitten, ja että hän sai romanttisia tunteita miestä kohtaan sen jälkeen. Zhang ei ole kommentoinut syytöstä.

“Alunperin hautasin kaiken tämän sydämeeni”, hän kirjoitti. “Miksi edes tulisit etsimään minut uudestaan, vetämään minut kotiisi ja pakottamaan minut ja sinut seksisuhteisiin?”

L’Equipen haastattelu oli hänen ensimmäinen istumakeskustelu ei-kiinankielisen median kanssa syytöksen jälkeen. Hän käveli takaisin alkuperäiseen viestiin.

“Seksuaalinen väkivalta? En ole koskaan sanonut, että kukaan sai minut alistumaan seksuaaliseen väkivaltaan”, sanomalehti lainasi häntä.

“Tämä viesti johti valtavaan väärinkäsitykseen ulkomaailmasta”, hän myös sanoi. “Toiveeni on, että tämän postauksen tarkoitus ei ole enää vääristynyt.”

L’Equipen kysyttäessä, miksi viesti katosi Pengin tililtä, ​​hän sanoi: “Pyhin sen pois.”

“Miksi? Koska halusin”, hän lisäsi.

Ilmeistä jatkokysymystä siitä, miksi hän alun perin julkaisi, ei kysytty.

Myös KOK teki maanantaina töitä tilanteen purkamiseksi. Sen mukaan Bach ruokasi Pengin kanssa lauantaina, päivää sen jälkeen, kun Kiinan presidentti Xi Jinping avasi talviolympialaiset. KOK:n mukaan Peng osallistui myös Kiinan ja Norjan olympialaisten curling-otteluun Zimbabwen KOK:n jäsenen Kirsty Coventryn kanssa.

KOK:n tiedottaja Mark Adams ei kertonut päivittäisessä olympialehdistötilaisuudessaan, uskooko KOK, että Peng puhuu vapaasti vai onko hän ankara.

“Olemme urheilujärjestö, ja meidän tehtävämme on pitää yhteyttä häneen ja, kuten olemme aiemmin selittäneet, harjoittaa henkilökohtaista ja hiljaista diplomatiaa, pitää yhteyttä häneen, kuten olemme tehneet.” hän sanoi. “En usko, että meidän on pystyttävä tuomitsemaan yhdellä tavalla, kuten ei sinunkaan.”

Hän sanoi, että KOK ei voi arvioida, pitäisikö hänen alkuperäisiä syytöksiä tutkia.

“Uskon, että voimme sanoa, että teemme kaikkemme varmistaaksemme, että tämä tilanne on sellainen kuin sen pitäisi olla”, hän sanoi.

L’Equipen haastattelussa Peng ei vastannut suoraan kysymykseen, onko hän ollut vaikeuksissa Kiinan viranomaisten kanssa postauksen jälkeen. Sen sijaan hän vastasi silittävän kuulostavalla vastauksella, joka toisti Kiinan hallituksen usein ilmaisemia näkemyksiä urheilusta ja politiikasta.

“Minun piti sanoa ensinnäkin, että tunteet, urheilu ja politiikka ovat kolme selkeästi erillistä asiaa”, sanomalehti lainasi häntä. “Romanttisia ongelmiani, yksityiselämääni ei pidä sekoittaa urheiluun ja politiikkaan.”

Kysyttäessä, millaista hänen elämänsä on ollut marraskuun lähettämisen jälkeen, hän vastasi: “Se on niin kuin sen pitääkin olla: Ei mitään erikoista.”

Peng kiitti muita pelaajia, jotka ilmaisivat huolensa hänestä. Heihin kuului 23-kertainen Grand Slam -mestari Serena Williams, joka twiittasi “emme saa olla hiljaa” marraskuussa ja vaati tutkintaa.

Mutta Peng ilmaisi myös hämmentyneensä.

“Haluaisin tietää: Miksi niin paljon huolta?” hän kysyi. “En koskaan kadonnut. On vain niin, että monet ihmiset, kuten ystäväni ja heidän joukossaan KOK:sta, lähettivät minulle viestejä, joihin oli täysin mahdotonta vastata monta postausta.”

Naisten ammattilaistenniskiertue keskeytti kaikki Kiinan WTA-turnaukset Pengin turvallisuudesta huolestuneena. Peng kertoi L’Equipelle, että WTA:n mielenterveysneuvontayksikkö lähetti hänelle sähköposteja ja tekstiviestin.

“Se oli minulle hyvin tuntematonta”, hän sanoi. “Miksi tarvitsisin psykologista apua tai sellaista?”

AP:n toimittaja Sarah DiLorenzo osallistui.

Lisää AP-olympialaisia: https://apnews.com/hub/winter-olympics ja https://twitter.com/AP_Sports

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment