Rakkauskirje Haifan monikulttuuriselle ihmiskunnalle

“Nykymaailmassa, jossa meitä pommitetaan tarinoilla jakautumisesta, sain inspiraation kertoa tarinan Breaking Breadista, joka kertoo yhteisistä piirteistä”, sanoi Beth Elise Hawk, käsikirjoittaja ja ohjaaja äskettäin julkaistusta dokumentista A-tietä käsittelevästä dokumentista. Arabian keittiön Sham-festivaali.

Sen perusti vuonna 2015 mikrobiologi Nof Atamna-Ismaeel, ensimmäinen Israelin arabi, joka voitti Kokki Tosi-show, festivaali kokoaa yhteen arabien ja juutalaisten kokit, jotka työskentelevät yhdessä luodakseen ruokia kaupungissa, joka tunnetaan monikulttuurisesta rinnakkaiselosta.

Jokainen kokki tuo persoonallisen kosketuksensa perinteisiin resepteihin, jotka peritään sukupolvelta toiselle.

“Kun kokit tekevät ruokaa yhdessä keittiössä, poliittiset ja uskonnolliset etiketit jäävät sivuun, ja heidän perässään jää ihmisiä, joilla on silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä”, Hawk sanoi.

Hän kuuli vuosittaisesta festivaalista radio-ohjelmasta, jota hän kuunteli istuessaan Los Angelesin liikenteessä. Kotiin palattuaan hän lähetti viestin Atamna-Ismaeelille Facebookissa.

Hawk tuli Haifaan viideksi viikoksi valmistautumaan kuvaamiseen ja oppimaan arabialaisesta keittiöstä.

Dr. Nof Atamna-Ismaeel valmistaa manti-lammasta nyytit. Kuva: Cohen Media Group.

“Monet elokuvassa esitellyt ruoat ovat tuntemattomia hienostuneille ruokailijoille”, hän sanoi. ”Ruoat, kuten mussakhan (perinteinen palestiinalainen paahdettua kanaa sumakin kera, karamellisoidulla sipulilla ja laffa-leivällä), taashimi (levantilainen kokonainen kala kuoressa) ja manti (lammasmyytit) eivät ole kovin tunnettuja täällä Yhdysvalloissa. Siksi on ollut ilo auttaa herättämään kiinnostusta näitä ruokia kohtaan. »

Knafeh, arabialainen jälkiruoka, kuvattu “Breaking Bread” -kirjassa. Kuva: Cohen Media Group

Hawk tutustui myös itse kaupunkiin.

“En tiennyt, että kun saavuin Haifaan, kokit, kaupunki, ruoka ja ihmiskunta tarjoavat maagisen tarinan, joka ylitti odotukseni”, hän sanoi. “Breaking Bread on tavallaan rakkauskirje Haifalle.”

Atamna-Ismaeel, elokuvan pääaihe, “uskoo, että vastakkaisten osapuolten väliseen kontaktiin kannustaminen johtaa parempaan ymmärrykseen ja parempiin suhteisiin. Hän huokuu charmia ja nokkeluutta, on luova ja lahjakas”, Hawk sanoi. “Mutta hänen vitsejänsä, kuten “En usko, että keittiössä on tilaa politiikalle”, ja hänen sinnikkyytensä ylittää kuilu, ottaa pieniä askelia toivoen, että ne johtavat suuriin, tekevät hänestä inspiroiva päähenkilö.

Plated Manti (lammaslihapullia) näkyy “Breaking Bread”. Kuva: Cohen Media Group

Atamna-Ismaeel valitsi kokit ja laittoi heidät pariksi festivaaleja varten.

“Kuvaisin paria kokkia, ja tällä hetkellä kävisi selväksi, että he olisivat elokuvan tähdet”, Hawk sanoi.

”Esimerkiksi kokkien Shlomi Meirin ja Ali Khattibin yhdistys oli lahja elokuvataivaalta. Heidän luonnollinen yhteys sivutehtävissä oli emotionaalinen ja sisälsi orgaanisesti elokuvan teemoja.

Shlomi Meir ja Ali Khattib kohtauksessa Breaking Breadista. Kuva: Cohen Media Group

“Teillä on Shlomi, Haifan Maayan Habira -ravintolan kolmannen polven omistaja, ja hänen tehtävänsä jatkaa edesmenneen isoisänsä keittiön perintöä. Kaikki, mihin Shlomi koskettaa keittiössään, lihanpolttimesta vanhentuneeseen jääkaappiin, jota hän kieltäytyy päivittämästä, palauttaa hänen isoisänsä muistin”, Hawk sanoi.

“Ja sitten sinulla on Ali, jota ajaa hänen halunsa jatkaa isoäitinsä ainutlaatuisten syyrialaisten ruokien perintöä esittelemällä ne Israelin kulinaariselle näyttämölle. Ja tämän matkan ensimmäinen askel on opettaa Shlomi festivaalin aikana valmistamaan isoäitinsä jogurttia, bulguria ja lammaskeittoa, nimeltään kishek. Shlomi ja Ali ovat peilikuvia. He tunnistavat toisensa. »

Hawk palkkasi juutalais-israelilaisen elokuvantekijän Ofer Ben Yehudan ja egyptiläissyntyisen säveltäjän Omar El-Deebin.

Breaking Bread voitti yleisöpalkinnon Napa Valley -elokuvafestivaaleilla. Tässä kuussa elokuva saa ensi-iltansa teattereissa eri puolilla Yhdysvaltoja, alkaen New Yorkista ja Los Angelesista. Saat lisätietoja napsauttamalla tätä.

Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran Israelissa21c.

Leave a Comment