Terveydenhuollon sarja jatkaa resurssien auttamista amerikkalaisten auttamiseksi leikkaamaan omia kustannuksia | WFAE 90.7

WFAE:n The Price We Pay -sarjassa toimittaja Dana Miller Ervin vei meidät syvälle sukeltamaan Yhdysvaltain terveydenhuoltojärjestelmään ja pohtii, miksi amerikkalaiset kuluttavat enemmän terveydenhuoltoon kuin muissa varakkaissa maissa, mutta ovat paljon sairaampia. Hän löysi syitä ja ratkaisuja. Jatkaakseen ratkaisujen tarjoamista WFAE jakaa resursseja auttaakseen sinua leikkaamaan terveydenhuoltokulujasi.

“Morning Edition” -juontaja Marshall Terry puhui Jeanne Pinderin, Clear Health Costsin toimitusjohtajan ja perustajan kanssa. Pinder on kirjoittanut sarjan sarakkeita siitä, mitä voit tehdä terveydenhuoltokulujen torjumiseksi tai vähentämiseksi.

Marshall Terry: Joten aion mennä ulos ja sanoa, että useimmat meistä ovat saaneet lääkelaskun, joka yllätti meidät. Ehkä luulit, että maksoit laskun pois tai että sinulla oli ylimääräinen maksu, jota et odottanut. Oli miten oli, tämä haastattelu on sinua varten.

Joten aiomme puhua siitä, mitä ihmiset voivat tehdä etukäteen pitääkseen kustannukset alhaisina ja mitä ihmiset voivat tehdä, kun he tuntevat, että heitä kehotetaan maksamaan liikaa. Ensinnäkin, kuinka yleisiä vakuutusyhtiöiden ja lääketieteen tarjoajien tekemät virheet ovat?

https://www.linkedin.com/in/jeannepinder/

/

Jeanne Pinder, Clear Health Costsin toimitusjohtaja ja perustaja

Jeanne Pinder: Tiedätkö, ne ovat järkyttävän yleisiä. Olen itse asiassa nähnyt arvioita, että jopa 80 % sairaalalaskuista sisältää ainakin yhden virheen.

Terri: Kahdeksankymmentä prosenttia. Millaisia ​​virheitä tehdään?

Pinder: No, on asioita, kuten laskuttaminen jostakin, jota et saanut, sairaalan laskutusjärjestelmän lisäosa ajatteli, että sinulla olisi pitänyt olla, vaikka sinulla ei sitä olisi. Tarinat ovat hulluja.

Terri: Miksi se luku on niin korkea?

Pinder: No, tässä järjestelmässä ei ole hämmästyttävää kyllä. Se on erittäin säännelty järjestelmä, mutta se on tavallaan tehottomasti säädelty, jos voit kuvitella sen. On esteitä, kuten yksityisyyttä koskevat lait. Ihmisten on itse asiassa usein vaikea saada kopio sairaalalaskusta, jos soitat ja pyydät kopion. Joskus sinulle kerrotaan, että tietosuojalait estävät sinua saamasta kopiota omasta sairaalalaskustasi.

Terri: Ja kun he sanovat, että yksityisyyslait estävät sinua saamasta sitä, tarkoitanko, onko se totta?

Pinder: Ei.

Terri: Mitä sinä sitten teet?

Pinder: Kysy uudelleen, kysy linjalta. Yleensä ehdotan, että ihmiset kirjoittavat kirjeitä enemmän kuin soittavat. Mielestäni kirjeiden kirjoittaminen, kirjoittaminen. Olen itse kirjoittanut kirjeitä, joissa olen seurannut kaikkia sairaalan laskutusosastolla olevia, toimitusjohtajaa, talousjohtajaa. Tee meteli. Olen nähnyt ihmisten menestyneen suuresti twiittaamalla ihmisiä tai puhumalla lainsäätäjän kanssa. Toivomme, että asia ratkeaa alemmalla tasolla, ennen kuin sinun täytyy mennä keskustelemaan kongressiedustajasi kanssa. Mutta tiedät, että se mahdollisuus on aina olemassa.

Terri: Yksi asia, jonka suosittelet ihmisten tekevän, on kysyä palveluntarjoajilta etukäteen, mikä menettelyn hinta on. Onko nyt suuri ero, jos maksat toimenpiteestä käteisellä?

Pinder: Voi olla. Itse esimerkiksi ostin kerran käteisellä magneettikuvauksen perheenjäsenelle. Se oli vuoden loppupuolella. Emme olleet saavuttaneet omavastuuamme. Tiesin, että MRI voisi olla 2 400 dollaria tai enemmän, ja tarvitsin magneettikuvauksen ja olin päättänyt maksaa käteisellä, koska tiesin, että voisin saada sen paljon halvemmalla. Joten soitin ensin palveluntarjoajalle ja annoin heille menettelykoodin. Sinulla on oltava erikoisnumero. Kerroin heille, että olen käteisasiakas. He sanoivat: “Mitä? Oletko vakuuttamaton?” Ja minä sanoin: “Ei, olen käteisasiakas.” He sanoivat: “Oi, okei, se on 900 dollaria.” Soitin toiselle ja kävin läpi saman. “Tässä on menettelykoodi.” “Oi, oletko vakuuttamaton?” “Ei, olen käteisasiakas.” He sanoivat 600 dollaria. Ja sitten ennen kuin soitin kolmannelle, ensimmäinen soitti minulle takaisin ja sanoi: “Jos voit olla täällä klo 7 tänä iltana, se on 450 dollaria.”

Terri: Tämä on vain hämmästyttävää. Miksi tällaiset ristiriidat?

Pinder: No, koska se on eräänlainen markkinapaikka, johon liittyy paljon salaisuutta. Voit olla melko varma, että jos markkinapaikalla on paljon salassapitoa, Marshall, joku tienaa paljon rahaa.

Terri: Mitä eroa sillä on, jos käteiskulut ovat edelleen kalliimpia kuin omavastuu?

Pinder: No, melko usein näinä päivinä, kun omavastuu on korkea, se ei ole totta. Mutta jos voit kuvitella tavallisen sairaalalaskun tai lääkelaskun. Vasemmassa yläkulmassa on todella suuri numero, jossa on paljon nollia. Ja sitten kun pääset alas oikeaan alakulmaan, jonka olet velkaa, se on yleensä paljon pienempi luku. Ja keskellä on joukko muita numeroita, joita et oikein ymmärrä.

Tuo tarran hinta, hinta vasemmassa yläkulmassa, on valtavasti paisutettu oletushinta, tavallaan kuin valmistajan suosittelema vähittäismyyntihinta tai tarran hinta autossa. Se ei koskaan ole sitä, mitä palveluntarjoaja todella odottaa saavansa vakuutusyhtiöltä. Ja melko usein palveluntarjoaja itse asiassa hyväksyy sinulta käteishinnan, jotta he voivat välttää asioinnin vakuutusyhtiön kanssa. He saavat käteistä käteen. He saattavat saada sinulta enemmän rahaa kuin vakuutusyhtiöltä.

Terri: Siirrytään nyt takapäähän. Jatketaan taistelemaan saamasi laskun kanssa. Mitä kuluttajan tulee tehdä ennen kuin hän soittaa ensimmäisen kerran vakuutusyhtiöön tai terveydenhuollon tarjoajalle, ja kenelle sinun tulee soittaa ensin?

Pinder: No, ensimmäinen asia, jonka suosittelen, on, että katsot paperityöstäsi, onko olemassa valitusmenettely sekä vakuutusyhtiölle, jos sellainen on, että sairaalalle tai lääkärille. Ja kenelle soittaa ensin? Riippuu vähän tilanteesta. Jos luulet, että sairaala maksoi liikaa, voit aloittaa siitä. Jos uskot, että vakuutusyhtiö kielsi sinut väärin, voit aloittaa siitä. On mahdollista, että saatat joutua saamaan heidät kaksi puhelimeen yhdessä kolmisuuntaisessa puhelussa varmistaaksesi, että kaikki ymmärtävät mitä tapahtui

Terri: Olen varma, että näissä tilanteissa ihmisten on helppo suuttua. Tarkoitan, viekö mukava oleminen sinut minnekään?

Pinder: Aina. Saat enemmän kärpäsiä hunajalla.

Terri: Miten perustelet väitteesi, jos olet vakuuttunut siitä, että sinulta veloitetaan liikaa? Mitä sanot heille?

Pinder: No se riippuu myös tilanteesta. Sivustollamme ClearHealthCosts.com on paljon neuvoja. Jos menet hakupalkkiin ja kirjoitat “Kuinka paljon MRI maksaa?” tai “Kuinka paljon kolonoskopia maksaa?” Näet mitä muut ovat tehneet.

Terri: Myöntävätkö terveydenhuollon tarjoajat tai vakuutusyhtiöt helposti tehneensä virheitä?

Pinder: He aikovat. Jos olet tarpeeksi itsepintainen ja hyvin perillä, voit usein saada heidät myöntämään virheet, jotka voivat olla tunteja ja tunteja puhelimessa tai tuntikausia kirjeiden kirjoittamista.

Terri: Oletetaan, että olet tehnyt kaikki nämä suosittelemasi asiat. Mitä seuraavaksi, jos et vieläkään ole tyytyväinen asioiden kehittymiseen?

Pinder: No, sinulla on valtion vakuutuskomissaari, jolle voit raportoida. Yleensä on valtion virastoja, jotka liittyvät sairaalan suorituskykyyn ja laatuun. Kansallisella tasolla toimii kuluttajansuojavirasto. Heillä on tietokanta, johon he keräävät lääkelaskuja koskevia valituksia. Siellä on National Consumer Law Center, ja voit aina siirtyä Twitteriin. Kuten aiemmin mainitsin, olen nähnyt tilanteita, joissa ihmiset todella menestyvät tviitaamalla jollekin ja saattamalla heidät alistumaan.

Mielestäni on niin tärkeää, että ihmiset tietävät, ettei heidän tarvitse vain hyväksyä sitä, mitä vakuutusyhtiö tai sairaala heille lähettää. Kirjoita minulle osoitteeseen Jeanne@ClearHealthCosts.com, niin katsotaan, voinko auttaa sinua.

.

Leave a Comment