Etelä-Korea valittaa kahden pikaluistelijan hylkäämisestä

Korean urheilu- ja olympiakomitea valittaa urheilun välitystuomioistuimeen kahden eteläkorealaisen urheilijan hylkäämisestä miesten lyhytradan pikaluistelutapahtumasta maanantai-iltana.

Komitea sanoi tiistaina antamassaan lausunnossa, että kahden luistelijan hylkäämisen jälkeen Etelä-Korean joukkue jätti valituskirjeen sekä Kansainväliselle luisteluliitolle että Kansainväliselle olympiakomitealle. KSOC sanoi lausunnossaan, että kansainvälisen urheiluyhteisön ja erotuomarien välinen suhde “oli puolueellinen eikä läpinäkyvä”, ja mainitsi myös urheilijoiden emotionaalisen ahdistuksen, jotka olivat “vuodataneet verta, hikeä ja kyyneleitä” kisoihin valmistautuessaan.

Luistelijat, Hwang Dae-heon ja Lee June-seo, hylättiin 1000 metrin välierissä maanantai-iltana. Hwang, joka oli ollut vahva mitaliehdokas, on tällä kaudella maailman toisella sijalla 1000 metrin luistelija.

Hwang voitti semifinaalinsa kahden kiinalaisen luistelijan rohkealla syötöllä, mutta hänet hylättiin, kun erotuomarit totesivat hänen syötyksensä myöhästyneen ja aiheuttaneen kontaktin. Toisessa semifinaalissa Lee sai rangaistuksen kaistanvaihdosta, joka aiheutti kontaktin. Sekä Hwang että Lee näyttivät järkyttyneiltä päätöksistä ja puhalsivat media-alueen läpi kilpailujensa jälkeen pysähtymättä puhumaan heitä jahtaavien eteläkorealaisten toimittajien kanssa.

Kansainvälinen luisteluliitto, urheilun hallintoelin, sanoi lausunnossaan, että Etelä-Korean joukkue oli protestoinut vain Hwangia vastaan ​​​​vastaavasta rangaistuksesta. Erotuomari vahvisti päätöksensä, ja ISU sanoi, että sovellettavien sääntöjen mukaan protestit eivät olleet edes sallittuja.

Unkarin joukkue jätti myös protestin sen jälkeen, kun yksi sen luistelijoista, Shaolin Sandor Liu, hylättiin ja sai keltaisen kortin minuuttia tultuaan ensimmäiseksi miesten 1000 metrin finaalissa sekä kosketuksen aiheuttamisesta että toisen luistelijan estämisestä käsivarrellaan. Myös tämä protesti hylättiin.

Tärkeät erotuomarin päätökset ja kiistanalaiset hylkäykset ovat normaaleja lyhyen radan pikaluistelussa, jossa kosketus on sallittu ja kaatumisia tapahtuu säännöllisesti. Mutta näiden olympialaisten kutsut ovat saaneet erityistä tarkastelua, koska monet niistä ovat ilmeisesti hyödyttäneet kotimaata, mikä on antanut sille mahdollisuuden voittaa kolme mitalia, joista kaksi kultaa, tähän mennessä.

Miesten 1000 metrin finaalissa kiinalainen luistelija Ren Ziwei voitti kultaa ja hänen maanmiehensä Li Wenlong voitti hopeaa, kumpikin nousi paikkaa Liun hylkäämisen jälkeen. Kiinan sekalaisten viestijoukkue voitti myös kultamitalin, vaikka se jäi välierissä viimeiseksi. Mutta se pystyi etenemään finaaliin sen jälkeen, kun sekä Yhdysvallat että Venäjä oli hylätty, ja erityisesti amerikkalaiset hämmentyivät heille määrätystä estorangaistuksesta.

Tapahtuman jälkeen Etelä-Korean uutismedian vastareaktio oli voimakasta. Suuri yleisradioyhtiö SBS esitti videopaketin, jonka otsikko oli “Kiinan huijaamisen 10 pahinta hetkeä”, jossa leikeissä näytettiin kiinalaisten pikaluistelijat häiritsevän muita urheilijoita. Eräs soulilainen sanomalehti julkaisi artikkelin otsikolla “Antakaa Kiinan ottaa kaikki mitalit, antakaa Kiinan ottaa kaikki mitalit.”

Lyhyen radan pikaluistelu on erittäin suosittua Etelä-Koreassa. Neljä vuotta sitten lyhytjälkijättäjät voittivat kuusi Etelä-Korean Pyeongchangin kisojen isäntämaaksi saamista 17 mitalista, mukaan lukien hopea Hwangille 500 metrin juoksussa.

Leave a Comment