John Friedman Alice Kimm Architectsin uusi työkalu yhdistää tiedot ihmiskunnan kanssa

Teknologian häiriöihin liittyy usein kielteisiä seurauksia, kuten sosiaalinen häiriö, ympäristön huononeminen ja taloudellinen syrjäytyminen. Facebookin (nykyisin Meta) perustaja Mark Zuckerberg tiivisti tämän eetoksen varhaisella mottollaan “Move fast and break things”. Mutta häiriöstä voi olla myös hyötyä. Oikein tehtynä se voi edistää terveyttä, hyvinvointia, tehokkuutta ja tasapuolisuutta. Siinä hengessä, Metropoli on innoissaan voidessaan jakaa ensimmäisen Responsible Disruptors -ohjelmansa voittajat kunnioittaen A&D-teknologiaprojekteja, jotka edustavat merkittävää muutosta parempaan.


“Jos ajattelee kommunikaatiota arkkitehtuurin ensisijaisena osana, projektista riippumatta, kaikki lähtee koulutuksesta, identiteetistä ja asioista, jotka saavat meidät tuntemaan itsensä kuulluiksi – kyse on paikan luomisesta, jossa ihmiset voivat olla oma itsensä”, Alice sanoo. Kimm, Los Angelesissa toimivan John Friedman Alice Kimm Architectsin (JFAK) rehtori. Tällaisen lähestymistavan arvo on ilmeinen hänen yrityksensä Open Source Homelessness Initiativessa (OSHI), joka on voittoa tavoittelematon tietokanta, joka on luotu arkkitehdeille, suunnittelijoille ja suojaamattomille ihmisille, jotta he voivat jakaa resursseja. Tarkoituksena on nopeuttaa kodittomuuden hävittämistä.

Kun yritys työskenteli Council District 8 Navigation Centerissä (NAVIG8), Etelä-LA:ssa sijaitsevassa laitoksessa, joka tarjoaa tukipalveluita suojaamattomille ihmisille, Kimm ja hänen kollegansa huomasivat, että asiaankuuluvien menneiden hankkeiden tutkiminen on vaikeaa. ”Huomasimme, että on vaikea löytää tietoa erityisesti siitä, mikä toimii ja mikä ei. On monia rajoituksia ja ongelmia, joihin ihmiset törmäävät matkan varrella, kuten eri rahoittajien vaatimukset”, kertoo JFAKin johtaja John Friedman.

Kesäkuussa 2021 OSHI lanseerattiin ensimmäisellä tapaustutkimuksilla ja aiemmilla projekteilla kansalais-, asuin-, infrastruktuuri- ja muissa puitteissa. Yrityksen tavoitteena on julkaista 50 projektia tontille joka vuosineljännes tästä vuodesta alkaen. Vaikka tapaustutkimuskokoelma on tietokannan keskeinen osa, sivusto tarjoaa myös pääsyn kaupunginlaajuisiin Los Angelesin raportteihin, rahoitusmahdollisuuksiin ja uutisominaisuuden. “Voit ottaa selvää, mitä LA:ssa tapahtuu kodittomuuden suhteen”, Kimm sanoo, ja toteaa, että tiimi saa runsaasti positiivista palautetta hankkeesta, joka näkee noin 4 000 yksilöllistä käyttäjää joka kuukausi. Taiteeseen keskittyvä osio korostaa asiaankuuluvaa mediaa ja esittelee suojaamattomia ihmisiä, jotka luovat taidetta itse. “Käytännön resurssin lisäksi OSHI:n suurin palvelu voi olla myös vain muuttaa sydämet ja mielipiteet kodittomuudesta”, Friedman sanoo. ”Ihmiset äänestävät siitä, että he käyttävät miljoonia dollareita kohtuuhintaisiin asuntoihin ja sanovat sitten, että he eivät halua rakentaa sitä lähiöilleen. Pelko on edelleen olemassa, tiedätkö? Mutta siihen on saatava muutos.”

Leave a Comment