Missourin sota kansanterveyttä vastaan ​​osoittaa kansallisen eron laajuuden

ST. LOUIS – Missourin tasavaltalainen sen. Mike Moon uskoo, että covid-19-rokotukset, erityisesti lasten keskuudessa, tulisi lopettaa, kunnes pitkäaikaisvaikutukset tunnetaan. Hän viittaa tutkimukseen covid-desinformation lähteistä, kuten America’s Frontline Doctors ja tohtori Robert Malone, Joe Roganin podcastin vieras. Hän itse ei ole rokotettu.

Eli helmikuussa 1, hän ja muut senaattorit asettivat Donald Kaueraufin nimityksen osavaltion seuraavaksi terveysjohtajaksi. Kauerauf oli toiminut virassa väliaikaisessa ominaisuudessa syyskuusta lähtien ja tunnusti kirjallisesti vastustavansa aborttia ja vastustavansa maskeja ja rokotteita, vaikka hänet nimitti republikaanikuvernööri, joka myös vastustaa mandaattia. Mutta se ei riittänyt Moonille.

“Missourilaiset eivät halua, että heitä hallitaan rautaisella nyrkkillä”, Moon sanoi.

Sydänosavaltion syrjäytyminen on jälleen yksi esimerkki poliittisesta takaiskusta kansanterveysjohtajuuteen. KHN:n ja Associated Pressin viime vuonna tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että vähintään yksi viidestä amerikkalaisesta asui paikoissa, jotka olivat menettäneet korkeimman paikallisen kansanterveysvirkamiehensä ammattiin kohdistuneiden uhkausten ja kroonisen stressin aallon vuoksi, joka johti irtisanomisiin, irtisanomisiin ja eläkkeelle siirtymiseen. pandemia alkoi. Tällaiset iskut vaarantavat kansanterveysjärjestelmän kyvyn vastata muihin ongelmiin tulevaisuudessa, kansanterveysviranomaiset sanoivat.

Floridassa osavaltion yleiskirurgin ehdokas kieltäytyi viisi kertaa myöntämästä lopullisesti kuulemisessa, että covid-rokotteet toimivat. Ja osavaltion terveysministeriö myönsi äskettäin paikallisen kansanterveysviranomaisen hallinnolliselle lomalle, koska hän rohkaisi rokotuksia henkilöstönsä keskuudessa.

Montana hyväksyi lain, joka kielsi työnantajia – myös terveydenhuollon laitoksissa – vaatimasta rokotuksia covidia, flunssaa tai jotain muuta vastaan.

Tennesseen lainsäätäjä uhkasi osavaltion lääketieteellisen lautakunnan olemassaoloa varoittaen, että lääkärit voivat vaarantaa lupansa, jos he levittävät covid-harhaa.

Palvelemisesta valittujen johtajien iloksi on tulossa “kierrettyä ja groteskia” äärimmäisen politisoitumisen keskellä, sanoi Brian Castrucci, kansanterveyttä puolustavan de Beaumont-säätiön toimitusjohtaja. Hallituksen kansanterveysjohtajat valitaan heidän poliittisen ideologiansa perusteella eikä heidän tieteellisten ja johtamiskykyjensä perusteella, hän lisäsi.

“Tämä on kansanterveyden kuolemaa”, hän sanoi. “Politiikan synkkä aikakausi on alkanut, mikä tukahduttaa tieteen.”

Yli puolet osavaltioista on luopunut kansanterveysvaltuuksista pandemian aikana, mikä asiantuntijoiden mukaan heikentää pysyvästi valtioiden kykyä suojella äänestäjiensä terveyttä.

“Sekä kansanterveyden perusoikeudellisia viranomaisia ​​että harjoittelevia ihmisiä uhataan tavoilla, joita emme ole koskaan ennen nähneet”, sanoi tohtori Georges Benjamin, American Public Health Associationin toiminnanjohtaja. Hän varoitti, että tänä vuonna tapahtuu vielä enemmän lainsäädännöllisiä peruutuksia eri puolilla maata sekä kansanterveysviranomaisia ​​rajoittavia tuomioistuimen päätöksiä.

Tämä kansanterveysvaltuuksien poistaminen ei tarkoita vain sitä, että epäsuositut koronarajoitukset päättyvät, hän sanoi. Nämä rajoittimet lamauttavat usein kansanterveyden kykyä taistella muita vitsauksia vastaan.

Missourissa osavaltion lainsäätäjät hyväksyivät viime kesänä lain, joka rajoittaa kansanterveysvaltuuksia. Marraskuussa tehty oikeuspäätös heikensi entisestään paikallisten terveysviranomaisten valtaa asettaa koronarajoituksia, sillä ne “perustuvat valitsemattoman virkamiehen esteettömään mielipiteeseen”. Missourin oikeusministeri Eric Schmitt – joka on myös ehdokkaana senaatissa – haastaa kouluja oikeuteen poistamaan maskivaltuutuksia ja loi joulukuussa sähköpostivinkkilaatikon, johon vanhemmat voivat lähettää huolenaiheita, valokuvia ja videoita, joissa oppilaat käyttävät maskia.

Kelley Vollmar, Jefferson Countyn terveysosaston johtaja Itä-Missourissa, sanoi, että nämä toimet ovat heikentäneet hänen kansanterveysvaltuuksiaan vakavasti. Osavaltion lainsäädäntö esimerkiksi edellyttää, että hänen on saatava läänin terveyslautakunnan vahvistamat määräykset. Tilaukset on kuitenkin vahvistettava uudelleen 30 päivän kuluttua, ja Vollmarin on käytettävä 2 000 dollaria niiden mainostamiseen paikallislehdessä.

“Et voi hallita komitealla”, Benjamin sanoi. “Se on kuin kertoisi poliisipäällikölle, että he eivät voi ottaa kiinni.”

Marraskuun tuomiolla evättiin Vollmarilta ja muilta kansanterveysviranomaisilta mahdollisuus antaa tartuntatauteja koskevia määräyksiä. Niiden on nyt tultava heidän yläpuolellaan olevilta valituilta virkamiehiltä. Tämä vaikuttaa kansanterveystyökaluihin, kuten kontaktien jäljittämiseen, eristämiseen ja karanteeniin – ei vain covidin, vaan myös muiden 134 tartuntataudin osalta, joilta hänen tehtäväkseen on suojella ihmisiä.

“Asioita, joista he riistävät voimansa, ovat asioita, jotka normaalisti tapahtuvat taustalla”, hän sanoi.

Vollmar on nähnyt jyrkän lisääntyneen tuhkarokko- ja muiden ehkäistävissä olevien tartuntatautien rokotusvapautuksia koskevien pyyntöjen määrän – ja se pelkää, mitä voi tapahtua seuraavaksi.

Ei auta, että Missouri on alirahoitettu kansanterveyteen vuosien ajan – vuoden 2020 KHN:n ja AP:n tutkimuksessa havaittiin, että julkiset terveydenhuollon menot henkilöä kohden olivat 50 dollaria vuodessa Missourissa – joka on yksi maan 10 alimmasta osavaltiosta.

Se on osa oikeistolaista strategiaa, sanoi demokraattisen osavaltion sen. John Rizzo, vähemmistökerroksen johtaja. “He menevät aktiivisesti murtamaan hallitusta ja suorittavat sitten seuraavan kampanjansa siitä, kuinka hallitus on rikki”, hän sanoi.

Koko ajan rokotusaste covidia vastaan ​​vaihtelee Missourissa noin 55 %, ja poikkeamat kuten Pulaski County Ozarksissa alle 21 %. Mutta ne, jotka vastustivat Kaueraufia, pitivät hänen lausuntojaan, että hän halusi nostaa rokotusmääriä, merkkinä siitä, että hän saattaa olla mandaattien kannattaja, vaikka hän toisin protestoi.

Kauerauf kieltäytyi kommentoimasta tätä artikkelia.

Republikaanien kuvernööri Mike Parson oli raivoissaan siitä, että hänen ehdokkaansa oli estetty. “Olen ollut koko ikäni konservatiivinen republikaani, ja toisin kuin jotkut senaattorit uskovat, miehen luonteen tahraaminen syöttämällä väärää tietoa, toistamalla valheita ja häpeäksi 35 vuoden kansanterveyskokemusta ei tarkoita olla konservatiivinen”, hän sanoi. twiittasi.

Osavaltion terveysosaston johtajan löytäminen ratkaisemaan kaikki nämä ongelmat nyt voi olla lähes mahdotonta, sanoi Kansas Cityn entinen terveysosaston johtaja tohtori Rex Archer, joka jätti Missourissa sijaitsevan tehtävänsä viime kesänä 23 vuoden jälkeen. Hän neuvoisi kaikkia, jotka kysyvät työstä, olemaan ostamatta taloa osavaltiosta tai muuttamatta perhettään.

“Mikä pätevä ehdokas haluaisi ottaa riskin tulla tänne ilman vahvistusta, koska vallassa oleva puolue ei tue edes heidän kuvernöörin nimitystä?” hän sanoi.

Moon ei ole huolissaan. Hän uskoo, että valtio löytää aborttia vastustavan ja mandaattia vastustavan ehdokkaan, jonka kannat hän voi vatsaa. “Emme halua jonkun, joka on ollut osa osavaltiota, jossa on ollut tiukat prosessit ja menettelyt tälle virukselle, tulevan mukanaan”, hän kertoi KHN:lle viitaten Kaueraufin aiempaan kansanterveyskokemukseen Illinoisissa.

Ja hän sanoi saaneensa noin 1 000 sähköpostiviestiä, joissa rohkaistiin hänen siirtymistään estämään nimitys, sekä tukea kymmeniltä mielenosoittajilta, mukaan lukien jotkut Missourin Concerned Women for America -järjestöstä, joka vastusti Kaueraufin nimittämistä.

Se on pelottavaa Vollmarille, joka sanoi, että Moon ei halua kansanterveysjohtajaa – hän haluaa poliitikon.

“Suurin mahdollisuutemme parempaan julkiseen terveydenhuoltojärjestelmään Missourissa on väestömme hiljaisen enemmistön käsissä, joka tukee tieteeseen perustuvia päätöksiä”, hän sanoi. “Rukoilen, että he löytävät äänensä ennen kuin on liian myöhäistä.”

KHN (Kaiser Health News) on valtakunnallinen uutishuone, joka tuottaa syvällistä journalismia terveysasioista. Yhdessä Policy Analysis and Pollingin kanssa KHN on yksi KFF:n (Kaiser Family Foundation) kolmesta suuresta toimintaohjelmasta. KFF on voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa tietoa terveysasioista kansakunnalle.

KÄYTÄ SISÄLLÖTÄMME

Tämä tarina voidaan julkaista uudelleen ilmaiseksi (yksityiskohdat).

Leave a Comment