Pardee UNC Health Care Cancer Program kutsuu potilaita ja hoitajia liittymään syövän tukiryhmään, “Pardeen ystävien välillä”

Pardee UNC Health Care Cancer Program kutsuu potilaita ja hoitajia liittymään syövän tukiryhmään, “Pardeen ystävien välillä”

Pardee UNC Health Care Cancer Program kutsuu syöpäpotilaat ja omaishoitajat liittymään Between Friends at Pardee -syövän tukiryhmään, joka on ollut olemassa kahdeksan vuotta. Tukiryhmä tarjoaa osallistujille tilaa ja aikaa puhua vapaasti kannustavassa ympäristössä, kun he käsittelevät syöpädiagnoosin tuomia joskus ylivoimaisia ​​tunteita. Ystävien välillä kokoontuu joka kuukauden kolmantena torstaina klo 15.00-17.00 Tällä hetkellä kokoukset pidetään virtuaalisesti COVID-19-rajoitusten vuoksi. Potilaiden ja/tai hoitajien, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan tukiryhmään, tulee soittaa tai lähettää sähköpostia Cancer Care Navigator Leann Noakesille numeroon (828) 698-7317 tai leann.noakes@unchealth.unc.edu.

Monet syöpäpotilaat ja omaishoitajat tuntevat todennäköisesti Between Friendsin johtajan ja fasilitaattorin Leann Noakesin, joka on rekisteröity sairaanhoitaja ja syövänhoitonavigaattori Pardee Cancer Centerissä. “Ryhmämme tarjoaa potilaille turvallisen ympäristön keskustella toistensa kanssa ja keskustella arkaluonteisista asioista ja tietää, etteivät he ole yksin tällä matkalla”, Noakes sanoi. “Mahdollisuus puhua muille, joilla on diagnosoitu syöpä ja jotka käyvät läpi samanlaisia ​​hoitoja on korvaamatonta.” Noakes huomauttaa myös, että ryhmä toivottaa omaishoitajat tervetulleiksi, koska he voivat usein kantaa huolen ja stressin taakan navigoidessaan läheisilleen syöpädiagnoosia.

“Puhuminen ja jakaminen ihmisten kanssa, jotka käyvät läpi samanlaisen tilanteen, on todella auttanut minua sekä henkisesti että emotionaalisesti”, sanoi Ted Lizotte, 60, Maggie Valleystä. Lizotte, jolla diagnosoitiin ruokatorven syöpä kesäkuussa 2020, osallistuu Between Friends at Pardee -tapahtumaan. Lizotte, joka kuvaili itseään aktiiviseksi ihmiseksi, sanoi, että kemoterapia, sädehoito ja leikkaus veivät hänestä veronsa. “Kun lopetin hoidon, en pystynyt kävelemään portaita ylös”, Lizotte sanoi. “Olin fyysisesti ja henkisesti uupunut ja olin siinä pisteessä, että en halunnut tehdä mitään kenenkään kanssa.”

Immunoterapian aloittamisen jälkeen Lizotte sanoi pystyneensä vihdoin tekemään rauhan diagnoosinsa kanssa. “Hyväksyt tosiasian, että sinulla on tämä hullu sairaus ja hyödynnät joka päivä, kun tunnet olosi hyväksi”, hän sanoi. “Aloin keskittyä asioihin, joita voin tehdä, enkä siihen, mitä en voinut.” Tässä vaiheessa Lizotte liittyi Between Friends at Pardee -ryhmään ja tapasi muita, jotka kokivat paljon hänen kokemastaan. “Ryhmä on auttanut minua olemaan yhteydessä johonkin, jolla on myös kovia aikoja”, hän sanoi. “Syöpä voi olla niin eristävää, ja tämä ryhmä on auttanut minua tuntemaan, etten ole yksin.” Lizotte sanoi, että ryhmään liittyminen on vienyt hänet matkansa “voi minua” -vaiheen ulkopuolelle ja auttanut häntä ymmärtämään, että siellä on paljon ihmisiä, jotka käsittelevät syöpää.

Ryhmätunnit on järjestetty monin eri tavoin. Joskus esitelty puhuja keskustelee tietystä aiheesta syövän diagnosoinnista ja hoidosta tai paikallisen organisaation edustaja jakaa tietoja palveluistaan. Jotkut tapaamiset sisältävät käytännön koulutustilaisuuksia, joissa korostetaan selviytymisharjoituksia, kuten Tia Chi tai jooga.

Pardee UNC Health Care on voittoa tavoittelematon yhteisösairaala, joka perustettiin vuonna 1953 ja jota hallinnoi UNC Health Care. Sairaalalla on lupa 222 akuuttihoitopaikkaan. Pardeella on useita pääkampuksesta erillään olevia toimipisteitä, mukaan lukien kattava lääkäriverkosto, syöpäkeskus, neljä kiireellistä hoitopaikkaa ja kuusi ortopediaklinikkaa. Lisätietoja tai lääkärin löytäminen on osoitteessa www.pardeehospital.org.

.

Leave a Comment