“Pitäisikö sinua kutsua anti-inhimillisyydeksi”, Yogi kysyy Kejriwalilta pääministerin puheena, joka herättää Twitter-spatin; Delhi CM sanoo “Rehne Do”

Pääministeri Narendra Modin puhe parlamentissa maanantaina herätti katkeran Twitter-keskustelun Delhin pääministeri Arvind Kejriwalin ja hänen Uttar Pradeshin kollegansa Yogi Adityanathin välillä, kun tämä kiisti pääministerin väitteen Delhin ja Maharashtran syrjäyttämisestä siirtolaisia ​​toisen Covid-19-aallon aikana.

Reagoi pääministeri Modin lausuntoon, Kejriwal kutsui sitä “räikeäksi valheeksi” ja sanoi, että se ei “sopinut pääministerille tekemään politiikkaa ihmisten kärsimyksiä vastaan”. “Tämä pääministerin lausunto on räikeä valhe. Maa toivoo, että pääministeri on herkkä niille, jotka ovat kärsineet korona-ajan tuskasta, niille, jotka ovat menettäneet läheisensä. Pääministerin ei seuraa, että hän tekee politiikkaa ihmisten kärsimysten vuoksi”, hän sanoi twiitissään hindiksi. Myös hänen puolueensa twiittasi sanoakseen, että pääministerin lausunto oli “väärä”.

Tämä herätti Adityanathin reaktion myöhemmin samana päivänä, kun UP CM pyysi Kejriwalia “pyydämään anteeksi koko kansakunnalta” ja lainasi “Ramcharitmanas” -kirjan kirjoittajan Goswami Tulsidasin parikappaletta.

“Kejriwalilla on tapana valehdella. Kun koko maa taisteli koronan kaltaista globaalia pandemiaa vastaan ​​arvostetun pääministerin johdolla, Kejriwal osoitti siirtotyöläisille tien ulos Delhistä”, hän sanoi seuraavassa twiittisarjassa.

Sitten hän syytti Delhin pääministeriä siirtotyöläisten sähkön ja veden katkaisemisesta ja heidän pakottamisesta lähtemään kaupungista.

”Sähkö-vesiyhteys katkesi ja nukkuvat ihmiset haettiin ja lähetettiin linja-autoilla YK:n rajalle. Anand Viharissa ilmoitettiin, että busseja liikennöi UP-Bihariin. UP:n hallitus järjesti linja-autot siirtotyöläisille ja toi heidät takaisin turvallisesti”, twiitissä lukee.

Viimeisessä hän puhui suoraan Delhin pääministerille. “Kuule Kejriwal, pakotit UP:n työntekijät lähtemään Delhistä, kun koko ihmiskunta voihki Coronan tuskan takia. Hallituksenne teki epädemokraattisen ja epäinhimillisen teon, kuten jätti jopa pienet lapset ja naiset avuttomaksi YK:n rajalle keskellä yötä. Kutsu teitä ihmisyyden vastaiseksi tai…”, viesti luki.

Kejriwal sanoi: ”Kuule Yogi, anna sen olla. Aivan kuten UP:n ihmisten ruumiit virtasivat joessa ja sinä mainostit vääriä suosionosoituksistasi Times-lehdessä tuhannella rupiaa. En ole koskaan nähnyt niin ankaraa ja julmaa hallitsijaa kuin sinä.”

Kuvat tuhansista siirtolaisista, jotka kävelivät kilometrejä päästäkseen takaisin kotiin sulkemisen jälkeen, olivat herättäneet raivoa kaikkialla maassa, ja oppositio syytti keskusta ilmoituksen antamisesta, jos se oli ajatellutkaan laskeumaa.

Pääministeri Modi syytti maanantaina oppositiota siirtotyöläisten “työntämisestä” “vaikeuksiin”. Hän mainitsi erityisesti Delhin ja Maharashtran hallitukset sanoen “Ensimmäisen aallon aikana… Mumbain rautatieaseman kongressi antoi työntekijöille liput levittää koronavirusta”.

“Delhissä hallitus käytti mikrofoneja jeepissä slummeissa kotiin menemiseen, järjesti busseja”, hän sanoi ja lisäsi, että Uttar Pradeshissa ja muissa osavaltioissa “joissa koronalla ei ollut tätä intensiteettiä, siellä myös koronavirus levisi tästä syystä”. .

Myöskään Maharashtra ei suhtautunut ystävällisesti pääministerin syytteeseen, ja Mumbain kongressin johtaja Bhai Jagtap kyseenalaisti, kuinka virus pääsi maahan. “Rahul Gandhi oli jo sanonut, että kansainväliset lennot pitäisi pysäyttää, jotta tapaukset eivät lisääntyisi, mutta niin ei tehty”, hän sanoi.

Hän huomautti myös, että keskushallinnolla oli rooli asiassa. ”Tunnemme ihmisiä 106 junassa. Kun hallitus sanoi, että he luopuvat 75 prosentista lipun hinnasta, teimme työn ja maksoimme loput 25 prosenttia ja järjestimme heidän ruuat ja juomat”, hän sanoi.

Shiv Senan Priyanka Chaturvedi väitti, että jos siirtotyöläisistä huolehtiminen, ruoan ja asunnon tarjoaminen oli “pääministerin silmissä väärin, hän tekee tämän virheen 100 kertaa… ihmiskunnan kannalta”.

Lue kaikki tuoreimmat uutiset, tuoreimmat uutiset ja koronavirusuutiset täältä.

.

Leave a Comment