Rayan muistutti meitä inhimillisyydestämme ja kyvystämme yhdistyä – Middle East Monitor

Marokko ja arabimaailma joutuivat suruun, kun viisivuotias Rayan Oram kuoli viisi päivää kestäneen leikkauksen jälkeen, jolla hänet pelastettiin syvästä kaivosta, johon hän oli pudonnut. Arabian- ja englanninkielisistä sosiaalisista verkostoista ja uutissivustoista on sittemmin tullut maailmanlaajuinen surunvalittelukirja lapselle, joka onnistui yhdistämään sydämemme yhden sanan alle: ihmisyys. Tämä ihmisyyden tunne loistaa vuosien poliittisten ja ideologisten konfliktien läpi, jotka ajoivat meidät erilleen.

Sen vuoksi teoriassa pitäisi nyt olla helpompaa yhdistää arabikansa – itse asiassa koko ihmiskunta – elleivät niitä hallitsevat diktatuurit. Yhtenäisyys on ihmissielun ydin, josta liian monet ovat harhaan.

Rayanin onnettomuus ja pelastus saattaa olla kertaluonteinen tapaus, mutta se on herättänyt toivoa siitä, että yhteisömme voivat vahvistaa siteitämme yhdeksi arabivaltioksi. Olemme uupuneita sisäisistä erimielisyyksistä ja jopa hirvittävästä rasismista, jonka ulkomaiset siirtomaalaiset ovat tuoneet meille. Nyt on aika löytää ja kehittää keskinäistä solidaarisuuttamme, ehkä käyttämällä mediaa humanitaarisen linssin läpi, jotta voimme vaikuttaa elämän kaikkiin osa-alueisiin, mukaan lukien siihen, miten käsittelemme globaaleja ongelmia. Kansamme ovat menettäneet miljoonia lapsia traagisissa olosuhteissa; Eläköön Kaikkivaltias meidät kaikki inhimillisyydessämme.

“Me jouduimme pitkäaikaisten korruptoituneiden diktatuurien kaivoon, joten nousimme ja pidimme kiinni unelmistamme ja sinnitelimme”, Osama Gaweesh kirjoitti. “Luoimme itsellemme, että valoa on tunnelin päässä. Olimme yhtenäisiä, kuten Rayan yhdisti meidät koettelemuksessaan, ja tartuimme yhteen selviytymismahdollisuuteen ja arabikevään vallankumousten menestykseen. Sitten kun aloimme hengitä vapauden ilmaa, iloisena selviytymisestämme ja voitostamme, unelma päättyi ja elämä kääntyi ylösalaisin.”

LUE: Rayan Oramin kuolema herätti meidät kaikki henkiin

Sosiaalisissa verkostoissa valitus vallitsi hyvin sentimentaalista mutta täysin ymmärrettävästä syystä lapsen kuolemaan. Maailma seurasi tarinaa ympäri vuorokauden.

Kanadalainen näyttelijä ja laulaja Jill Hennessy ilmaisi surunvalittelunsa Twitterissä:

Yhdysvaltain Rabatin suurlähetystö liittyi kuoroon virallisella lausunnolla:

Ranskan presidentti Emmanuel Macron teki samoin Facebookissa:

https://www.facebook.com/EmmanuelMacron?__cft__[0]= Azu_jimrjwup6cyoieozk4udcvlrgun-r9sjbtywytwidiy1vu-hcgfpyr-y5uf1ttmchadqitwe3rg96zhk07nxgviwc59h4fd2anwtmjt_owavellhs0iy8ywlhkq4yd__al0vm4k_5cp-brel56__t% ncpr-brel2x & n% 26__t

Brasilialainen sarjakuvapiirtäjä Carlos Latuff julkaisi Rayanille viestin:

twitter.com/LatuffCartoons/status/1490360149139152898?s=20&t=CzOyhY_ZUxr7fvsVpuWUyg

Myös europarlamentaarikko Asita Kanto ilmaisi tunteensa:

Paavi Franciscus jopa mainitsi Rayanin sunnuntairukouksissaan, suri pojan kuolemaa ja kiitti Marokon kansaa. “Koko maa on yhdistynyt pelastaakseen Rayanin”, sanoi paavi. “Koko maa työskenteli pelastaakseen lapsen. Kiitollisuuteni Marokon kansalle, kiitollisuuteni sellaisesta todistuksesta.”

LUE: Marokkolaiset jättivät hyvästit pojalle, joka kuoli hyvinvointiin – “meidän kaikkien pojalle”

Nyt on kiire pelastaa toinen poika, syyrialaissyntyinen Fawaz Muhammad Al-Qatifan, joka kidnapattiin ja kidutettiin julmasti – kaikki on videolla – pakottaakseen maansa maksamaan lunnaita. Kuten yksi monista Internetin epätoivoisista viesteistä sanoi, menetimme Rayanin, mutta meidän on silti juostava pelastamaan Fawaz.

Rayan ja Fawaz eivät ole ensimmäisiä lapsia, jotka paljastavat raakoja, syvälle juurtuneita tunteita arabimaailmassa ja paljastavat sen solidaarisuuden ja kollektiivisen omantunnon. Tämä voi tarkoittaa sitä, että asetamme jatkossakin ihmiskunnan itsekkyyden ja nationalismin edelle ja edelle, huolehtimme veljistämme ja sisaruksistamme ja autamme heitä pakenemaan diktatuurien, miehityksen ja kolonisaation syvyyksistä.

Rayan ja hänen henkiset veljensä Muhammad Al-Durrah, Hamza Al-Khatib, Aylan Kurdi ja Omran Daqneesh ovat jättäneet meidät liian aikaisin. Sydämemme särkyy, koska emme voineet pelastaa heitä. He ovat lapsia, joiden nimet tunnemme – entä ne tuhannet tuntemattomat muut? – ja he pysyvät kanssamme syvällisenä läsnäolona, ​​joka pystyy yhdistämään arabimaailman.

Leave a Comment