Travis Ricen Natural Selection Tour on kuvattu kilpa-drooneilla

Mutta legendaarinen ison vuoriston freerider Travis Rice uskoo vihdoinkin yhdistävänsä nämä kaksi maailmaa uuden, tähtien täyttämän sarjansa, Natural Selection Tourin, kautta.

Sarja pelataan Pohjois-Amerikassa kolmen erillisen viikon aikana kolmella suurella maastopaikalla, mikä tuo kilpailevan freeridingin laajaan luonnolliseen maastoon. Mutta tärkein innovaatio on kuvaustavasta, jossa yhdistyvät urheiludraama ja elokuvallinen nerokkuus.

Räätälöidyt nopeat kilpa-droonit luovat dynaamisen linssin kilpailijoihin – ensimmäistä kertaa tämän tason tekniikkaa on käytetty suorassa lähetyksessä.

Pelkästään paikkojen koko tekee drone-kuvaamisesta paitsi esteettisesti toivottavaa, myös logistisen välttämättömyyden.

“Jopa täällä kiertueen pienimmässä tapahtumassa on noin tuhat jalkaa pystysuora pudotus”, Rice kertoi CNN:lle kauden ensimmäisessä tapahtumassa Jackson Holessa, Wyomingissa. “Se on noin 18-20 hehtaaria, ja siinä on yli 60 ominaisuutta, jotka olemme suunnitelleet ja rakentaneet viimeisen kolmen tai neljän vuoden aikana.”

Tämän tyyppisellä mittakaavalla käytettävissä olevien reittien laajuus ja monimuotoisuus tekevät perinteisemmistä levitysmuodoista riittämättömiä; Staattiset kamerat, jotka on sijoitettu strategisiin paikkoihin radalla, seurantalaitteet, joissa on kannettavat GoProt kilpailijoiden takana, tai vuoren yläpuolelle ripustetut kaapelijärjestelmät puuttuvat kilpa-droonien tarjoamasta kantamasta ja mukautumisesta.

“Elokuvatuotannon vuosien yritys-erehdysten aikana ymmärsimme melko varhain, että tämän tapahtuman luonne ja tapahtumapaikkojen koko ja monimutkaisuus tarkoittivat, että se oli vangittava erityisellä tavalla”, Rice sanoi.

Yli 20 lumilautaelokuvan parissa työskennellyt kokemuksensa perusteella 39-vuotias mies näki tämän uuden sarjan mahdollisuutena tarjota “mukaansopivan kokemuksen” lähempänä videopeliä kuin perinteistä urheilulähetystä.

“Ihmiset ovat tottuneet katsomaan tätä kolmannen persoonan kuvauskulmaa (seuraamalla läheistä takanäkökulmaa) – tältä videopelit näyttävät”, hän selitti. “Joten, jotta voin tarjota todella tutun tavan kokea ja katsella jotain, minusta tuntuu siltä, ​​että haluan madaltaa tätä pääsyn estettä.”

kilpa-drooneja

Mies, joka auttoi ymmärtämään tämän näkemyksen, oli Gabriel Kocher, sveitsiläinen ilmakuvaaja, joka toimii ammattimaisena drone-lentäjänä ja sijoittui kahdesti toiseksi drone-kilpailujen maailmanmestaruuskilpailuissa.

Kun Rice ensimmäisen kerran lähestyi häntä, Kocher selitti haasteet, joita he kohtaavat. “Et voi vain ostaa dronea tehdäksesi tämän, minun on käytettävä paljon aikaa sen rakentamiseen”, hän muisteli kertoessaan Ricelle. “Mutta siihen mennessä, kun oli aika lähteä, minulla oli järjestelmä yhdessä ja kaikki toimi.”

Hänen luomassaan järjestelmässä on elokuvakäyttöön suunniteltu X8-drone-alusta, jossa on kahdeksan moottoria, mukautettu gimbal (pyörivä kamerakiinnike), täydellinen lähetysjärjestelmä ja stabilointialustaa, mikä mahdollistaa äärimmäisen ketteryyden ja nopeudet jopa 100 mailia kohti. tunnin.

Tällaisen järjestelmän hallinta vaatii enemmän kuin keskimääräinen drone-kameramieheltäsi, ja Kocherin täytyi hyödyntää seitsemän vuoden drone-kilpakokemustaan ​​pysyäkseen kilpailijoiden tahdissa heidän laskeutuessaan vuorelta.

“Urheilijan suorituskyvyn vangitseminen vaatii urheilijan suorituskykyä”, hän selittää.

“Kun he kulkevat helpointa linjaa ja ne sujuvat sujuvasti, yritän hyödyntää elokuvakokemustani, mutta joskus he vain ampuvat puiden läpi ja minun täytyy vain heittää drone muutaman kierroksen läpi saadakseni heidät kiinni.

“Se on ehdottomasti huipentuma drone-ajotaitolle ja rakkaudelle ajamiseen ja lumilautailuun, niiden näkemiseen ja kykyyn ennakoida, mitä on tulossa.”

Vaikka urheilussa on käytetty perustason drone-kuvausta useiden vuosien ajan, Kocherin räätälöityjen mallien nopeus ja ketteryys ovat jo inspiroineet muita kilpailuja seuraamaan perässä, kuten legendaarisessa Kitzbuhelin alppihiihtokilpailussa.

Houkuttelee maailman parhaita

Mahdollisuus kilpailla näissä ainutlaatuisissa paikoissa on houkutellut joitakin maailman parhaista freerideristä X Games -mestareista olympiakultaamiin. Kiertueen toiseen tapahtumaan Baldface Lodgessa Kolumbiassa on tulossa lisää tähtiä. Britit Pekingin talviolympialaisten jälkeen.

Travis Rice Jackson Holessa, 25. tammikuuta 2022.

Ensimmäisessä tapahtumassa Jackson Holessa voitot ottivat slopestylen olympiavoittaja Sage Kotsenburg ja halfpipe-asiantuntija Elena Hight, joilla molemmilla on laaja kokemus paitsi kilpailulumilautailusta. , myös elokuvateatterissa. Vuonna 2020 Hight kuvasi ensimmäisen pitkän elokuvansa takamailla, “Blank Canvas”, Ricen kanssa, kun taas Kotsenburg kuvasi oman elokuvansa “Halcyon” Jackson Holessa yhdessä Natural Selection Tourin finalistin Jared Elstonin kanssa.

Rice uskoo, että korkeatasoiset urheilijat ovat vetäytyneet kilpailun vaikeudesta, sillä juoksijat joutuvat tulkitsemaan vuoristoista maastoa ja määrittämään reitit reaaliajassa, mitä he eivät tee kilpapuistotapahtumissa. Olympiatyyli.

“Se ei ole puisto, sinulla ei ole koulutusta. Se on todella vaikeaa”, hän selittää.

Koska urheilijat eivät voi harjoitella kurssilla, he valmistautuvat VR-kuulokkeiden avulla katsomaan Kocherin drone-kilpailuja päättääkseen, kuinka parhaiten kilpailla vuorella.

Toimintaurheilulähetysten tulevaisuus?

Vaikka kaapeleihin ripustetut hämähäkkikamerat sopivat ilmakuviin pienemmistä stadionlajeista, Kocherin teknologiasta ja kuvaustyylistä voi tulla normi “avoimmissa” kilpailuissa.

“Se soveltuu erittäin hyvin kaikkiin toimintalajeihin, joita on olemassa, extreme-lajeihin”, sanoo Kocher. “Se kuuluu suuriin ulkotiloihin, joissa on mahdotonta asentaa kameroita kaikkialle”, hän lisää viitaten moottoriurheiluun, maastopyöräilyyn ja hiihtoon. “Näen paljon hakemuksia tähän.”

.

Leave a Comment