Ylitettyään urheilun rajoja uudelleen, Nathan Chen ansaitsi harvinaisen juhlansa

Hänen oikea kätensä lensi ilmassa kaarevassa nyrkkipumpussa, mikä on harvinainen julkinen ele. Nathan Chen mutta se oli täysin ymmärrettävää, kun se tapahtui.

“En tiedä, mikä minuun tuli”, Chen sanoi. “Se vain tuntui oikealta.”

Hän oli iloinen. Ja helpottunut. Ja ilmaisee yhdellä lyhyellä, painokkaalla liikkeellä sen, mitä Chen kutsui “täydelliseksi kirjoksi tunteita, jotka voit tuntea yhdessä hetkessä”, hetken, joka seurasi hänen virheetöntä ja intohimoista luisteluaan.

Urheilijalle, joka myöntää olevansa taipuvainen pitämään asiat pullollaan, tämä oli aika antaa korkin poksahtaa.

Onhan Chen jälleen kerran räjäyttänyt lajinsa rajoja, ja tällä kertaa hän teki sen olympialaisissa, kilpailussa, johon hän oli räjähtänyt neljä vuotta sitten.

Nathan Chen juhli ennätysluisteluaan epätyypillisellä nyrkkipumpulla.

ilmoitus

KUVA

Taitoluisteluhistorian pisimmällä lyhytohjelmalla Chen oli supernova kilpailussa, joka oli täynnä loistoa, vaikka yksi sen odotetuista tähdistä, Yuzuru Hanyu Japanista, himmennettiin valtavalla virheellä tiistai-esiintymisensä alussa Pekingin Capital Indoor Arenalla.

Kaikki kuusi miestä, jotka pääsivät torstain vapaaluistimen finaaliryhmään, tekivät sen omalla ennätyksellään. Chenin tulos oli 113,97, mikä antoi hänelle lähes 19 pisteen etumatkan kaksinkertaiseen olympiavoittajaan Hanyuun (95,15), joka päätyi kahdeksanneksi. Se oli Hanyun alin sijoitus missään kilpailun vaiheessa sitten yhdeksännen sijan vuoden 2013 MM-kisojen lyhytohjelmassa.

Huolimatta hänen “voit-to-top-tämän?” luistella, Chen lähtee torstain vapaaluistelulle alle kuuden pisteen etumatkalla Japaniin Yuma Kagiyama (108.12). Tuo johto voi kadota yhdellä huonosti epäonnistuneella hyppyllä.

ilmoitus

“Nathan Chenillä oli täydellinen suoritus”, sanoi Japanin Shoma Uno, kolmas 105,90. “Jokaiselle urheilijalle on erittäin vaikeaa ellei mahdotonta voittaa hänet.”

Neljä päivää aiemmin joukkuekilpailun lyhytohjelmassa Chen oli alkanut pyyhkiä muistia kahdesta huonosta lyhytohjelmastaan ​​vuoden 2018 olympialaisissa. Hänen pistemääränsä viime perjantaina, 111,71, oli tuolloin kaikkien aikojen toiseksi korkein Hanyun pisteen 111,82 jälkeen Chen nousi lopulta kärkeen.

“Tietenkin se lisää itseluottamusta, kun tiedän, että voin tehdä sen”, Chen sanoi vahvasta esityksestään joukkuetapahtumassa. “Sitten se on: ‘Minun täytyy tehdä se uudestaan ​​täsmälleen samalla tavalla’.”

KATSO LISÄÄ: Nathan Chen asettaa maailmanennätyksen, Yuzuru Hanyu kaukana palkintokorokkeesta

Kukaan muu mies ei ole koskaan yrittänyt teknisesti vaikeampaa lyhytohjelmaa kuin Chenin, sen nelinkertainen läppä, kolminkertainen akseli ja sen jälkimmäinen puolisko nelinkertainen lutz-triple toe loop -yhdistelmä. Huomattavaa on, että tämä esitys oli itse asiassa parempi kuin joukkuetapahtuman sujuvuus, hyppysuoritus ja sen saamat pisteet.

ilmoitus

Ei ole ihme, että Chen ja hänen valmentajansa Rafael Arutunian päättivät palata Charles Aznavourin kappaleeseen ”La Boheme”, kun lyhyt ohjelma hänen kauden alussa käyttämänsä musiikin pariin ei sopinut hänelle hyvin. Kaksi vuotta sen jälkeen, kun hän luisteli ensimmäisen kerran Aznavouriin, Shae-Lynn Bournen koreografi ohjelma, taiteellisesti kypsempi Chen, nyt 22, on kasvanut kyvyksi ilmaista paremmin teemojaan taiteilijan nuoruuden ilosta ja tuskasta.

“Musiikki on uskomatonta, ja Shae-Lynn teki hämmästyttävää työtä tulkitessaan musiikkia omalla tavallaan (ja mikä antoi minulle mahdollisuuden mukauttaa omaa tyyliäni siihen”, Chen sanoi.

Hänen taitonsa tiistaina ansaitsi Chenille paitsi korkeimpien teknisten arvosanojen, kuten odotettiin, myös korkeimmat komponenttipisteet, mikä on harvoin tapahtunut hänen kilpaillessaan Hanyua vastaan.

Chen tiesi, että Hanyu, joka luisteli tuntia aikaisemmin, oli horjunut. Se tapahtui hänen avaushypyllään, suunnitellun nelinkertaisella salchow’lla, jonka Hanyu pomppasi.

ilmoitus

Siitä tuli yksittäinen salchow, joka ei ansainnut pisteitä lyhyen ohjelman sääntöjen mukaan, jotka vaativat hypyn kolminkertaisen tai nelinpelin. Jos Hanyu olisi saanut sen suunnitellusti, se olisi ollut noin 12 pisteen arvoinen.

Hanyu sanoi, että hänen ongelmansa hyppyssä johtui noususta odottamattomasta jääreiästä. Hän suoritti hypyn täydellisesti viimeisessä lämmittelyssä.

Ei ole mahdotonta korvata Hanyun kohtaama alijäämä. Se on vaikeampaa, koska hän tarvitsee enemmän kuin yhden virheen sekä Cheniltä että Kagiyamalta saadakseen mahdollisuuden.

Hanyu todennäköisesti keskittyy enemmän yrittämään tehdä historiaa saamalla ensimmäisenä nelinkertaisen akselin. Chen on voittanut Hanyun kolmessa muussa kohtaamisessaan vuoden 2018 olympialaisten jälkeen.

“Et voi koskaan laskea häntä pois”, Chen sanoi Hanyusta. Hän on kaksinkertainen olympiavoittaja syystä. Riippumatta siitä, mitä hän tekee, hän tulee aina olemaan todellinen taitoluistelun ikoni, yksi kaikkien aikojen suurimmista, ellei suurin koskaan.

Chen on viimeinen mies jäällä vapaaluistimessa. Hanyu on kilpaillut yli tuntia aikaisemmin edellisen ryhmän toiseksi viimeisenä miehenä. Tämä aikaero näiden kahden tavallisesti läheisen kilpailijan välillä näyttää oudolta.

ilmoitus

Ei ihme, että Nathan Chen antaa kaikkien tunteidensa tulla esiin. “Epätavallista minulle”, hän sanoi. Kutsu sitä poikkeukselliseksi, aivan kuten hänen luistelunsa.

Philip Hersh, joka on käsitellyt taitoluistelua kaikissa talviolympialaisissa vuodesta 1980 lähtien, on NBCOlympics.com-sivuston erityinen avustaja.

.

Leave a Comment