21 John Williamsin kappaletta, jotka palauttavat uskosi ihmiskuntaan

John Williams – pitkäaikainen elokuvasäveltäjä, joka on voittanut viisi Oscaria, seitsemän Golden Globea ja 22 Grammya – kirjoitti niin monia Hollywoodin parhaita ja tunnistetuimpia elokuvamusiikkia, että lukemista on todella vaikea pitää. Olipa kyseessä “Star Wars”, “Home Alone” tai “Harry Potter”, Williams on pääsääntöisesti tehnyt elokuvaelämääsi.

Mestariteokset, kuten “Jaws”, “Close Encounters of the Third Kind”, “Raiders of the Lost Ark” ja “ET” tuskin raaputtavat pintaa hänen meille antamansa, mutta nämä neljä pistemäärää yksinään vahvistaisivat jonkun perinnön yhtenä mahtavinta koskaan tehdä se.

Williams täyttää tänään 90 vuotta, ja sen kunniaksi jaamme hänen 21 kappaletta, jotka saavat meidät tuntemaan olonsa paremmaksi elokuvista, musiikista ja elämästä yleensä. Huippusuosituista teemoista, joita voit viheltää huipulle, aliarvioituihin jalokiviin, jotka useamman ihmisten pitäisi tietää, jaamme kronologisesti juhlimaan elämämme parasta elokuvasäveltäjää.

Alabama Symphony Orchestra esittää kappaleen “The Music of John Williams” 14. toukokuuta klo 19 UAB:n Alys Stephens Centerin Jemison Concert Hallissa Birminghamissa. Lue lisää.

“Otsikkoteema”, Sugarland Express (1974)

Steven Spielbergin teatterielokuvadebyytti, Texasissa sijoittuva trilleri paenneesta lainsuojattomasta pariskunnasta, Williams yhdistää huuliharppua heidän muun yhteistyönsä orkesterituttavuuteen antaakseen tälle korkealla panokselle modernin lännen sävähdyksen.

“Quint’s Tale”, Jaws (1975)

Kaksi nuottia saavat kaiken kunnian, kuten pitääkin, mutta kun tutkit muuta Williamsin tarjontaa Spielbergin pelin muuttavassa menestysfilmissä, kokemus vain rikastuu. Quint kutoo yhtä rohkean ja pelottavan tarinan kuin Spielberg kyydissä

“Royn ensimmäinen kohtaaminen”, “Close Encounters of the Third Kind” (1977)

Et voi mennä pieleen Spielbergin nyt aliarvioidun, salaperäisen muukalaisseikkailun osuudella, varsinkin laajalla lopputekstillä, mutta valitsimme sekvenssin, kun Roy kohtaa vierailijat ensimmäisen kerran, Williamsin puhaltaessa messinkiä, joka persoonallisti näkymättömän läsnäolon. yksi maailma meille.

“The Planet Krypton”, Superman (1978)

Kun ajattelet Supermania tai “supersankaria”, Williamsin teema ei tule mieleen – se nousee siihen. Kaikki mitä voit toivoa “sarjakuvamusiikilta”, tunne, joka ilmentää idealismin ilmaantumista ja täysin toteutunutta potentiaalia. Käytetty täydellisesti myöhemmin “Superman Returns” -tiiseritrailerissa.

“Han Solo ja prinsessa”, The Empire Strikes Back (1980)

Et voi valita yhtäkään “Star Wars” -kappaletta edustamaan taikuutta, jonka Williams antoi meille yhdeksässä elokuvassa, mutta hänen vihjeensä Hanista ja Leiasta tuntuivat erityisen inspiroituneilta, kun heidän romanssinsa kukoisti toisella matkallamme kaukaiseen galaksiin. Kaunis teema, joka on suunniteltu älykkäästi uudelleen koko saagan ajan.

“Desert Chase”, Kadonneen arkin ratsastajat (1981)

Toimintaa ja paljon siitä. Klinikka seikkailusarjan pisteytykseen, puhumattakaan koko seikkailutrilogiasta (OK, elokuvia oli neljä). Kaikki mitä voit toivoa puhtaalta elokuvamusiikilta, mukaan lukien kuuluisa Indy-teema ja adrenaliini.

“End Credits”, ET The Extra Terrestrial (1982)

Kaivattua Spielbergin persoonallisimman elokuvan emotionaalisesti ylivoimaista huipentumaa, lopputekstien piano-vivi yksinkertaisesti ajautuu mieleen ja kehoon, kun kananliha ja muu orkesteri paisuvat Williamsin teemaan. Niin hyvä kuin se saa.

“Suo Gan”, Auringon valtakunta (1987)

Kuulen varmasti enemmän ihmisten kehuvan Spielbergin kerran aliarvostettua WW2-eeposta kuin minä ehkä vuosikymmen sitten, mutta liian usein hukassa ovat Williamsin loistavat kuorosävellykset, jotka saavat sydämen särkymään, kun poika vaeltelee sodan läpi päästäkseen jälleen yhteen vanhempiensa kanssa. .

“Home Alone Main Title”, Home Alone (1990)

Williams sinetöi varhaisessa vaiheessa toisen klassisen teeman kauhistuttavilla alkutekstiään melodioilla, jotka tuovat esiin nimellisen vaaran ja Kevin McAllisterin ilkivallan.

“Tässä olet, Peter”, Hook (1991)

Ehkäpä koko ääniraidan joukosta valittavan kappaleen suurin ongelmaton, tämä hetki salpaa edelleen henkeämme, kun nuori Lost Boy Pockets koskettaa vanhemman Peterin kasvoja löytääkseen taikuuden aikuisen murheen sisältä.

“The Conspirators”, JFK (1991)

“Usein jäljitelty, ei koskaan kopioitu” on kliseinen maksiimi, jota voit soveltaa John Williamsin kaltaiseen legendaan, mutta sama pätee hänen taitavasti Oliver Stonen historialliseen poliittiseen trilleriin, erityisesti tähän loistavaan kappaleeseen, joka leikkaa Stonen salaliittojen ytimeen. herkkyyttä musiikilla, joka saa sinut uskomaan mitä tahansa cockamamietä, jonka he saattavat heittää seinää vasten.

“Tervetuloa Jurassic Parkiin”, Jurassic Park (1993)

Rehellisesti, kuinka voisimme vain yhden numeron? Mikset kasaisi niitä kaikkia yhdeksi sarjaksi vangitaksesi majesteettisuutta, joka on Spielbergin paluu huippuluokan täydellisyyteen? Kun John Hammond toivottaa meidät tervetulleeksi puistoon ja Alan Grant näkee brachiosaurusen, Hollywood saattaa yhtä hyvin ripustaa sen ylemmäs sellaiseen elokuvataikaan. Jos voisimme mennä syvemmälle soundtrackiin, kokeile “A Tree for My Bed”.

“Schindlerin työvoima”, Schindlerin lista (1993)

Kummittava ja tehokas teos Spielbergin voimakkaaseen holokaustidraamaan, joka kiteyttää entisestään tarinan inhimillisyyden sekä niiden ihmisten nimet ja kasvot, jotka tekevät kaikkensa selviytyäkseen sanoin kuvaamattomasta.

“The Miami Convention”, Nixon (1995)

Suuri osa Williamsin aliarvostetusta työstä tässä on yhtä pahaenteistä kuin hänen “Imperial March” tai mikä tahansa Imperiumin taustalla oleva “Star Wars”, mutta Oliver Stonen elämäkertadraamassa se on yksinkertaisesti Nixonin hallinto.

https://www.youtube.com/watch?v=tcky8knIPoo

“Omaha Beach”, Saving Private Ryan (1998)

Puhdasta kunnioitusta, tyylikkäästi sijoitettu Spielbergin kuuluisan sotatarinaan muistuttamaan meitä tämän maan puolesta tehdyistä uhrauksista ja jostakin paljon intiimimästä, joka edustaa epäitsekkyyden vakavuutta ja sitä, mitä olemme sille velkaa.

“Kohtalon kaksintaistelu”, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)

Sano mitä sinun täytyy esiosasta – hitto, minä liityn kanssasi – mutta John Williams teki hänen Job. Se trilogian sotku ei ansainnut tämän kappaleen intensiivisyyttä, mutta se on yksi niistä kourallisista asioista, joiden ansiosta voin muistaa sen kaiken lämmöllä. Kerro minulle, mikä muu elokuvasäveltäjä sai teoksen ensi-iltansa musiikkivideon kautta MTV:n “Total Request Live?”

“Hedwigin teema”, Harry Potter ja viisasten kivi (2001)

Toisen trilogian verran musiikkia Williamsiltä (hän ​​lopetti ”Azkabanin vangin” jälkeen), mutta pidämme asian yksinkertaisena franchising-sarjan upealla päänimellä, joka vahvisti miehen entisestään elokuvateemojen kuninkaaksi. Kuulet aloitusäänet ja tiedät tarkalleen missä olet.

“Viktor Navorskin tarina”, Terminaali (2004)

Ymmärrän, jos joku pitää Spielbergin lentokenttäkomediaa (?) hieman kömpelönä, mutta sen henki ja hyvä tahto vievät sinut pitkälle Tom Hanksin energisen esityksen ja Williamsin runsaan sovituksen, erityisesti elokuvan teeman ansiosta. elokuvan täysin sympaattinen sankari Viktor Navorski, jonka koko tarkoitus jää tuntemattomaksi elokuvan palkitseviin viimeisiin hetkiin saakka.

“Lopputekstit”, München (2005)

Spielbergin toinen elokuva vuonna 2005 on edelleen yksi legendaarisen ohjaajan aliarvostetuimmista, vaikka se ansaitsi Oscar-ehdokkuuden parhaasta kuvasta, ohjauksesta, käsikirjoituksesta, editoinnista ja partituurista. Järkyttävä tositarina Israelin hallituksen salaisista kostotoimista Palestiinan vapautusjärjestöä vastaan ​​vuoden 1972 kesäolympialaisten Münchenin verilöylyn jälkeen on yksi parhaista 9/11 jälkeisistä kommenteistamme ja koskettavimpia väkivaltaelokuvia. Williamsin työ on tuskallisen kaunista, varsinkin sen viimeisillä sekunneilla, jolloin Spielberg muistuttaa meitä, mikä on vaakalaudalla.

“Reunion”, War Horse (2011)

Jotkut pitävät tätä WW1-elokuvaa hieman järjettömänä. Toiset, kuten minä, pitävät sitä yhtä hienona saavutuksena kuin Spielberg on antanut uransa tällä puoliskolla, upeasta elokuvasta Williamsin ravitsevaan musiikkiin, joka vahvistaa tunteitamme lemmikkiämme kohtaan, tässä tapauksessa, kun hevonen Joey yhdistyy hänen kanssaan. loukkaantunut omistaja sodan jälkeen ajoi heidät erilleen.

https://www.youtube.com/watch?v=cUBULKgsNK8

The Jedi Steps, Star Wars: The Force Awakens (2015)

On vaikea arvioida, mitä ihmiset todella ajattelevat uusimmasta “Star Wars” -trilogiasta. Kukaan ei odottanut sen polarisoituvan näin paljon, mutta Williams on yhdistäjä. Tämän saagan pisteytys kuulosti hänestä pyörällä ajamisesta, uusille hahmoille uusien kauniiden teemojen antamisesta ja yhden tämän parhaimman kappaleen lopettamisesta, kun Rey saapuu vihdoin kohtaamaan kadonneen Luke Skywalkerin.

Leave a Comment