COVID-19 Amerikassa: Missä on ihmiskunta?

Ei pitäisi tulla yllätyksenä, että hätärahasto, sadepäivärahasto tai jonkinlainen taloudellinen turvaverkko on mennyt syrjään. Niin monet elävät palkasta palkkaan, ja kaikki normaalista poikkeavat menot painavat raskaasti henkilön tai perheen taloudellista terveyttä. Tuoreen Aflac-tutkimuksen mukaan neljänneksellä amerikkalaisista ei ole säästöjä ja lähes puolella säästötilillä on alle 1 000 dollaria.

Jos ekstrapoloimme sen väestömääräksi, se tarkoittaa, että 249 miljoonaa amerikkalaista – 75 % 332 000 000 miljoonasta – vain pidättelee hengitystään toivoen, ettei taloudellisesti tapahtuisi mitään katastrofaalista, kuten vakavaa sairautta tai työpaikan menetystä.

Mitä tapahtuisi, jos joku todella sairastuu?

Emmekä puhu vain “tavallisista” sairaista, kuten sydänkohtauksesta tai syöpädiagnoosista. Käsittelemme vain COVIDin aiheuttamia sairauksia. Entä ne lähes 80 miljoonaa ihmistä eri puolilla maata, joiden testi on tähän mennessä ollut positiivinen? Ja valitettavasti entä perheet, jotka ovat jääneet jälkeen lähes miljoonasta, jotka ovat kuolleet tähän kauhistuttavaan virukseen, joka muuttuu jatkuvasti?

Jopa ne Yhdysvaltain kansalaiset, jotka onnistuivat säilyttämään terveydenhuoltonsa, ovat päässeet liian vähän maksamaan osuutensa lääkelaskuista. Jos joudut sairaalaan juuri nyt COVID-taudin vuoksi, riippuen osavaltiosta, jossa asut, kustannukset vaihtelevat 31 000 dollarista 111 000 dollariin “keskimääräisestä” tapauksesta. Mutta jos lääketieteellinen tilanteesi on monimutkaisempi, jos taistelet kirjaimellisesti henkesi puolesta, se voi pudota 132 000–472 000 dollariin. Olettaen, että useimmat sairausvakuutussuunnitelmat kattavat noin 80 % kustannuksista, on helppo nähdä, kuinka pitkäaikainen sairaalassaolo yrittää selviytyä COVID-19:stä voi silti maksaa vakuutetulle yli 94 000 dollaria potilasosuudestaan. Olettaen, että olet tarpeeksi onnekas, ettet tule kohtalokkaaksi tilastoksi, kuinka voit toipua siitä? Ja vaikka et selviäisikään, kuinka perhe, jonka jätit, toipuu näin huikeasta laskusta?

Yhdysvaltojen ei selvästikään pitäisi keventää menettelyjä, jotka on suunniteltu lieventämään COVID-19:n leviämistä. Se ei ole vielä poistunut. Ihmisten testit ovat edelleen positiivisia. Monet kuolevat edelleen. Tänään Amerikassa on ollut 164 869 uutta tapausta viimeisen 24 tunnin aikana ja 1 519 on kuollut viimeisen vuorokauden aikana. Se on tuhat viisisataayhdeksäntoista perhettä, jotka ovat joutuneet sanomaan hyvästit rakkaalle, joka hävisi taistelunsa COVIDia vastaan ​​vain yhdessä päivässä. Mutta näyttääkö siltä, ​​että huoli on siirtynyt ihmishenkistä talouden elvyttämiseen? Onko meitä pommitettu niin kauan tähtitieteellisillä sairauksien ja kuolemien määrällä, että olemme unohtaneet, että jokainen näistä luvuista on ihmiselämä?

Onko amerikkalaisista tullut immuuneja COVIDin inhimilliselle tragedialle?

Lisää uutisia COVID-19:stä

#covid

Leave a Comment