Mikaela Shiffrinin kompastukset olympialinssin suurennettuina

Tekijä: Martin Rogers
FOX-urheilukolumnisti

Mikaela Shiffrin istui siellä lumessa ja ihmetteli, kuten kaikki muutkin, mitä ihmettä oli juuri tapahtunut. Ei kyyneleitä — ei vielä — koska hän oli liian tyrmistynyt siihen.

Ja hän istui vielä siellä vuorenrinteellä pohtien, kuinka viisi sekuntia – vain viisi sekuntia – riitti muuttamaan sen, minkä olimme saaneet uskoa tietyksi mitaliksi, kaikiksi näiksi pettymysten aalloksi.

Hiihtäjät jatkoivat rataa yksi toisensa jälkeen, kenelläkään heistä ei ollut Shiffrinin sukutaulu ja historia hänen suosimassaan pujottelutapahtumassa. Monille heistä amerikkalaisen merkittävä poistuminen avasi mahdollisuuden järkyttymiseen siellä, missä mikään ei aiemmin tuntunut mahdolliselta.

Heidän välillään Shiffrin ja Slovakian Petra Vlhova ovat voittaneet 39 edellisestä 42 maailmancupin pujottelukilpailusta. Vlhova toipui huonosta ensimmäisestä juoksusta, joka jätti hänet kahdeksanneksi, ja ryntäsi takaisin voittaakseen kultaa rakkuloiden toisella osuudella.

Tarvitsemmeko Shiffrinin shokin jälkeen lisää muistutuksia siitä, että urheilussa voi tapahtua mitä tahansa? Pelit ja tapahtumat, joita rakastamme, saavat aina aikaan hämmentäviä tuloksia ja jollakin tavalla kääntää jopa kaikkein naulattuimman varmuuden.

Kukaan ei nähnyt tulevan tapaa, jolla Shiffrinin aika Pekingissä 2022 on kulunut tähän mennessä. Alppihiihdon suurin supertähti ei ole kauden 2011 jälkeen, jolloin hän oli vain 16-vuotias, tallentanut urheilun pelättyä DNF-arvoa – ei päättynyt – peräkkäisissä tapahtumissa. Sunnuntai-iltana (USA:n aikaa) hän kesti vain 11 sekuntia suurpujottelussa ennen kuin virhe päätti hänen juoksunsa.

Tiistain ponnistelun piti koskea lunastusta. Nopeasti kävi ilmi, ettei ole.

Monissa urheilulajeissa tällaista ei voi tapahtua. Sunnuntain Super Bowlissa joko Matthew Stafford tai Joe Burrow saattoivat heittää kuusimerkin jokaisella kolmella ensimmäisellä ajollaan, ja silti peli ei olisi ohi.

Tiger Woods loistossaan voisi tehdä kolminkertaisen bogeyn Majorin avausreikään ja silti palata ja voittaa koko paskan.

Mutta hiihdossa ei ole anteeksiantoa. Pujottelu palkitsee kullan hiihtäjälle, jolla on pienin kokonaisaika kahdella muutaman tunnin erolla. Mutta jos missaat portin etkä suorita vaellusta alas mäkeä, et saa toista kiertokulkua.

Mikaela Shiffrin on kuvassa sen jälkeen, kun hän ei päässyt maaliin naisten pujottelun ensimmäisellä kierroksella Pekingin 2022 talviolympialaisissa helmikuussa. 9, 2022. (Kuva: DIMITAR DILKOFF/AFP Getty Imagesin kautta)

Minuutit kuluivat, ja silti Shiffrin pysyi siellä ja katsoi silloin tällöin kolmatta porttia, joka katkaisi hänen juoksunsa valmentajansa järjestämällä radalla. Tällaisia ​​asioita tehdään arpajaisten perusteella, ja porttien välisen lyhyemmän etäisyyden uskottiin suosivan häntä.

“Saa minut arvaamaan viimeisten 15 vuoden aikana”, hän kertoi toimittajille myöhemmin, kun kyyneleet tulivat vihdoin. “Kaikki, mitä luulin tietäväni omasta hiihto-, pujottelu- ja kilpa-mentaliteettistani. Varmasti vain prosessoimaan paljon.”

Teknisesti ajatteleville kävi näin. Hän tuli ulos aggressiivisesti ja nopeasti, pyrkien kasvattamaan nopeutta ja välttämään pysähtymistä radan tasaisella huipulla. Taktiikka kuitenkin epäonnistui. Hänen suksensa suoristuivat liikaa, liian nopeasti, osoittaen alas vuorelta sen sijaan, että olisivat poikki kohti seuraavaa kohdeporttia.

Tämä lähestymistapa tarkoitti, että hän meni liian alas, liian aikaisin. Yritti saada hallintaa takaisin, hänen sukset luisuivat hänen alta ja vetivät hänet vielä pidemmälle pois kurssilta. Ja sitten se oli ohi, turhautumisen huudolla ja kollektiivisella “mitä ihmettä…?” katsovilta.

Sanotaan tämä vielä kerran, ja uskokaa minua, teen tämän yhtä paljon omaksi hyödykseni kuin mihin tahansa muuhunkin, koska minäkin syyllistyn siihen: Urheilussa ei ole varmoja asioita.

Vain siksi, että joku on olympiakampanjan kasvot, kuten Simone Biles oli ja kuten Shiffrin on, muista, että aina on kenttä täynnä kilpailijoita, jotka yrittävät pysäyttää heidät. Ja urheilussa, jossa vaikeustaso on pirullinen, on aina mahdollisuus, että jotain tapahtuu – odottamattomia tapahtumia ja jopa parhaista epätodennäköisistä virheistä.

“Valitettavasti se on hiihtokilpailua”, olympialegenda Lindsey Vonn sanoi NBC:lle.

Pelkästään se, että sponsorit päättävät laittaa jonkun mainostulvaan ja lähetysverkosto käyttää enemmän aikaa urheilijan pariin, ei anna heille lisäpisteitä, etumatkaa tai minkäänlaista etua.

Shiffrinin etu oli yksinkertaisesti siinä, että hän on osoittanut kykenevänsä esiintymään historiallisen korkealla tasolla. Todennäköisyys oli hänen puolellaan. Mutta kohtalo ajoittaa suurimman ilkivallansa kaikkein mahtavimmalle näyttämölle, niin se joskus menee.

Shiffrin on äärimmäisen sympaattinen ja persoonallinen sekä urheilunsa hyvä lähettiläs. Hän menetti isänsä Jeffin kaksi vuotta sitten ja päätti kunnioittaa hänen muistoaan jakamalla joitain tuhansista valokuvista, jotka hän otti seuratessaan hiihtokohtausta uransa aikana.

Hän on ollut metronomisen johdonmukaisuuden urheilija – tähän asti. Mutta hän on myös ihminen. Hän ei ole immuuni hermoille, eikä hän todellakaan ole puskuroitu tummia tunteita vastaan, että hän petti itsensä.

Hän kestää sen vaikeasti, kun asiat eivät suju. Hän ottaa tämän kovemmin kuin koskaan. Toivottavasti hän löytää perspektiiviä nopeasti ja pystyy kohauttamaan olkapäitään pois kivusta, mutta älä luota siihen, koska urheilijat eivät yleensä toimi näin.

Lopulta 26 minuutin tiistain jälkeen Shiffrin nousi jaloilleen ja matkasi alas vuorelta kohdatakseen kysymystulvan ja yrittääkseen valmistautua kolmeen jäljellä olevaan tapahtumaansa.

“Minusta tuntuu todella pahalta”, hän lisäsi. “Tapahtuu paljon muutakin kuin vain minun pieni tilanne, mutta minusta tuntuu todella pahalta, että tein sen.”

Yhdellä hänen tulevista tieteenaloistaan ​​- yhdistettynä, helmikuun yönä. 16 — hän on jälleen suosikki. Hän on tarpeeksi hyvä voittamaan sen. Hän saattaa tehdä niin. Pekingiä edeltävässä muodossa hän voi saada anteeksi, koska hän ajatteli, että hänen on hävittävä.

Mutta jos nämä talviolympialaiset ovat opettaneet meille jotain, niin se on harvoin näin yksinkertaista.

Martin Rogers on FOX Sportsin kolumnisti ja FOX Sports Insider -uutiskirjeen kirjoittaja. Voit tilata uutiskirjeen tästä.


Ota lisää talviolympialaisista Seuraa suosikkejasi saadaksesi tietoa peleistä, uutisista ja muusta.Leave a Comment