Mikaela Shiffrinin toinen olympiakisa päättyy myös aikaisin | Urheilu-UUTISET

Kirjailija: HOWARD FENDRICH, AP:n kansallinen kirjailija

PEKING (AP) – Kaksinkertaisen olympiavoittajan Mikaela Shiffrinin toinen kilpailu Pekingin kisoissa oli ohi jopa nopeammin kuin hänen ensimmäinen.

26-vuotias amerikkalainen liukastui hallinnasta noin viisi sekuntia pujottelun keskiviikon avauskierrokseen ja oli aivan samalla tavalla poissa tapahtumasta. Se oli jopa vähemmän aikaa kuin hänen 10 sekunnin matka alas mäkeä ensimmäisellä suurpujottelussa maanantaina.

”Työstäin alusta. Minulla oli täydet aikeet hiihtää niin lujasti kuin pystyin”, hän sanoi. “Liukasin hieman yhdessä käännöksessä, enkä vain antanut itselleni tilaa tehdä tuollaisia ​​virheitä. Ajattelin jatkaa matkaa. aggressiivisin linja, haastavin hiihtolinja.”

Tällä kertaa Shiffrin seisoi hetken yhden ohittamiensa porttien vieressä – valmentajansa Mike Dayn asettamalla kurssilla – ennen kuin siirtyi sivuun. Hän istui lumessa ja kumarsi päänsä koukussa polvilleen, mikä kuvastaa pettymystä.

Poliittiset sarjakuvat

Pian Yhdysvaltain joukkueen henkilökunnan jäsen syöksyi Shiffrinin viereen ja kietoi kätensä hänen harteilleen.

Shiffriniltä kysyttiin myöhemmin, miltä hänestä tuntui, hän vastasi: ”Aika kauheaa, joo. Mutta se ei tunnu kamalalta ikuisesti. Tunnen oloni vain aika alhaiseksi tällä hetkellä.”

Shiffrin tuli Kiinaan yhtenä hänen – tai minkä tahansa – urheilunsa suurimmista tähdistä talviolympialaisissa, ajoittain hallitseva alppihiihtäjä, joka on ollut valokeilassa teini-iästä lähtien.

Hän on sanonut aikovansa osallistua kaikkiin viiteen yksittäiseen kilpailuun Yanqingin alppihiihtokeskuksessa, ja yksi kulta teki hänestä toisen naishiihtäjän, joka on voittanut vähintään yhden kolmessa peräkkäisessä pelissä.

Toistaiseksi Shiffrin on kuitenkin 0:2, eikä pysty edes suorittamaan merkittävää osaa kummankaan ensimmäisen tapahtumansa ensimmäisestä osuudesta. Sekä pujottelu että suurpujottelu ovat hänen erikoisuuksiaan, kahden juoksun ajat yhdistäviä teknisiä kilpailuja, joista hän omistaa jo olympiakullan.

Ei ole hämmästyttävää, ettei hän ole voittanut mitalia, saati kultaa tällä viikolla. Kuten Shiffrin itse niin usein muistuttaa kaikkia, mitä tahansa voi tapahtua minä päivänä tahansa. Mikä on todella yllättävää, on se, että hän on ollut niin poissa pelistä, niin välittömästi, jokaisella kahdella matkallaan pitkin Ice River -kenttää.

“Se on todella surullista. Ei ole koskaan hauskaa mennä ulos”, ruotsalainen hiihtäjä Anna Swenn Larsson sanoi. “Tiedän tunteen.”

Shiffrinin seuraava kilpailu voisi olla super-G perjantaina, vaikka heti hänen pujotteluonnettomuudensa jälkeen hän sai sen kuulostamaan siltä, ​​että hän voisi ohittaa kyseisen kilpailun. Hän ei ole koskaan kilpaillut super-G:ssä olympialaisissa, mutta voitti sen vuoden 2019 maailmanmestaruuskilpailuissa.

Huomionarvoista tässä kaikessa on myös se, että Shiffrin tunnetaan rinteissä niin jatkuvasta äänenvoimakkuudesta kuin metronomi, joka ei koskaan jätä väliin. Hän saattaa olla hitaampi kuin muut urheilijat tiettynä päivänä, totta kai – kukaan ei ole täydellinen – mutta se, mitä hän tekee niin harvoin, on lyödä liikettä niin, ettei se pääse edes alas mäkeä.

Shiffrin on kertonut paljon sisimmästä ajatuksestaan ​​viime kuukausien aikana sosiaalisen median ja perinteisen median kautta. Hän keskusteli tavoista, joilla hän tunsi myötätuntoa nähdessään Tokion olympialaisissa urheilijoiden, kuten voimistelija Simone Bilesin ja uimari Caeleb Dresselin, jakavan tunteitaan paineista ja odotuksista viime vuonna.

Ja Shiffrin on ollut avoin vaikeasta tehtävästä jatkaa isänsä Jeffin vahingossa tapahtuneen kuoleman jälkeen helmikuussa 2020.

Maanantain nopean jättipujottelun jälkeen – ensimmäistä kertaa hän epäonnistui siinä lajissa yli neljään vuoteen – Shiffrin totesi, että hänen valmistautumisensa Pekingiin ei ollut ihanteellinen. Selkävaiva esti häntä harjoittelemasta loka- ja marraskuussa. Ja ottelu COVID-19:n kanssa joulukuun lopulla.

Silti kukaan ei olisi voinut ennustaa tätä.

Lisää AP-olympialaisia: https://apnews.com/hub/winter-olympics ja https://twitter.com/AP_Sports

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment