“Steps” heijastaa ihmiskuntaa äänekkäällä todellisuudella ja armolla – The Cavalier Daily

Jos koskaan olisi täydellinen paikka lavastetun lukemisen pitämiseen, se olisi Common House Charlottesvillen keskustassa. Rikkaat, maanläheiset sävyt ja moderni taide leimaavat koko kiemurtelevaa tilaa. Taiteessa tippuva paikka sopii erinomaisesti taiteellisen kirjoittamisen, näyttelemisen ja tunteen esittelyyn. Ne, jotka kokoontuivat osallistumaan “Askeleiden” lukemiseen helmikuuta 3 oli hajallaan ympäri huonetta kirkkailla metallituoleilla – eturivissä oli sinivihreä tuoli ja muita samettisia istuinvarusteita. Esityksen lähestyessä käytiin lempeitä keskusteluja, ja Cultsin ja MGMT:n pehmeä musiikki leijui alas portaikkoa yläpuolella olevasta baarista.

Moderni mutta eklektinen yhteistila loisti kiireisen keskustelun ja ainakin 15 uskomattoman erilaisen maalauksen. Koko tila huokui lämmintä ja kutsuvaa energiaa, aivan kuten näytelmäkirjailija ja jatko-opiskelija Auntais Faulkner. Kaikki vilkas puhe vaikeni hitaasti, kun Faulkner aloitti avauspuheensa.

Hän tunnusti ensin ryhmän asuttaman kotimaansa, pyysi hetken hiljaisuutta päihdekäytöstä kärsiville, ja lavastettu lukeminen alkoi pian – toisin kuin täysin lavastettu esitys, lukeminen on riisuttu tilaisuus työpajanäytelmiin ja tarinoihin.

“Näytelmän ydin luetaan ääneen”, Faulkner sanoi. “Sinun ei tarvitse huolehtia esityksestä. Voit kuunnella tarinan.”

Kuten Faulkner mainitsi “Steps”-esittelyssään, näytelmä sisältää raskasta aihemateriaalia. Työ keskittyy pitkälti riippuvuuteen, ja myös muita teemoja, kuten seksuaalinen väkivalta ja pedofilia, mainitaan.

Ennen kaikkea ”Steps” on uskomattoman aito ja kerroksellinen teos. Jokainen katsoja olisi järkyttynyt kuultuaan, että suurin osa näytelmästä on kirjoitettu aurinkoisessa Floridan osavaltiossa vain 10 päivän ja unettomien öiden aikana. Useiden muokkausten jälkeen Faulknerin uusi aloitus toi työn lähemmäs lopullista.

“Se oli ollut mielessäni niin paljon, se vain virtasi ulospäin”, Faulkner sanoi.

Lukemisen aikana herätettiin henkiin kuusi uskomattoman syvällistä hahmoa, joilla jokaisella oli omat kamppailunsa, vaihtelevat persoonallisuutensa ja menneisyytensä. Näytelmässä tutkitaan riippuvuutta sekä ryhmän jäsenen uusiutumista – mutta se keskittyy myös suoraan kuuden yksilön ihmisyyteen.

“Se puhuu kaikkien jäsenten takana olevasta tarinasta”, Faulkner sanoi. “Ei ulkopuolisen linssin kautta maalaamalla heidät addikteiksi, vaan linssistä, jossa he ovat ihmisiä.”

Tämä teos on syvästi henkilökohtainen Faulknerille, joka on nähnyt taisteluita riippuvuuden kanssa omakohtaisesti. “Vaiheet”, Faulkner toivoo, on tarina, jonka tarkoituksena on tuoda ihmiset yhteen “jotta he tietävät, etteivät he ole ainoita, jotka kärsivät”.

Riippuvuus, uusiutuminen ja siihen liittyvä jännitys saattavat tuntua joillekin tutulta, joko henkilökohtaisen tai ihmissuhteen kautta. Faulknerin loistava kirjoitus kuvaa tätä tuskaa äänekkäästi todellisuudella, huumorilla ja armolla.

Raja näyttämön ja yleisön välillä näytti hämärtyvän hahmojen vuorovaikutuksen tahdissa, kun he näkivät läheisesti ympäröivään maailmaan – meidän maailmaamme. Moraalia ja viestejä ”Askelissa” on helppo kuljettaa mukana, vaikka yleisö on ylittänyt yhteisen talon ovien kynnyksen.

Pukujen, valaistuksen ja useimpien lavaohjausten puuttuessa kirjoitettu materiaali menestyi. Tässä teoksessa esiintyvät fiktion elementit kietoutuvat todellisuuden ja elämänkokemuksen kanssa. Näyttelijät esittivät aitoja esityksiä, jotka valloittivat ja kiehtoivat – itkua, huutoa ja naurua kaikuivat talon seiniltä ja yleisön sydämiin.

Jokainen hahmo on dynaaminen ja rakastettava omalla hämmentävän inhimillisellä tavallaan. Sheena esittelee suurisydämisenä, humoristisena ja rohkeana, kun taas hänen elinikäinen ystävänsä Reese peittää tuskansa väärässä raivossa. Khi valitsee toisen reitin ja peittää kamppailunsa seksuaalisella huumorilla – ilmeisesti ikänsä ja välttämisen seurauksena. Hänen edistymisensä on usein suunnattu Racheliin, joka tunnetaan rakkaudella Punaisena. Hän on nuori äiti, jolla on tytär, joka on hänen koko maailmansa ja ajomotivaatio.

Ashton, joka on juuri siirtynyt, yrittää parantua, prosessoida ja löytää maailmankaikkeudessa paikan, joka on “askelia”. Lopuksi, hahmot olisivat hirveän epätäydellisiä ilman Stevenia, ystävällinen ryhmäohjaaja, joka halaa tarvittaessa ja neuvoo tarvittaessa.

“Älä arvioi kirjaa sen kannen perusteella”, Faulkner sanoi. “Kärsivällisyyttä. Hyväksyminen. Ole valmis keskustelemaan asioista ja luota. Tämä on “askeleiden” viesti.”

Lukemisen lopussa seurasi lyhyt kysymys-vastausjakso. Näyttelijöiden kemia ja ihmissuhteet olivat sydäntä lämmittävää katseltavaa esityksen aikana ja sen jälkeen.

Max Tankersley, ohjaaja ja kolmatta vuotta korkeakouluopiskelija, puhui taiteen ja draaman käytön tärkeydestä levittämään tietoisuutta mielenterveyden ja riippuvuuden kaltaisista aiheista.

“Jos et näe sinulle kirjoitettuja tarinoita, sinun tulee kirjoittaa ne itse”, Faulkner sanoi.

Tämä neuvo, jonka Faulkner antoi edelliseltä opettajalta, on seurannut häntä koko hänen kirjoittamisensa ajan, ja se päättyi “Askeleiden” – tarinan ihmisyydestä – huipentumiseen.

Leave a Comment