Talon terveyskomitea tekee muutoksia sijaishoitoohjelmaan | Uutiset, Urheilu, Työpaikat

CHARLESTON – Edustajainhuoneen terveys- ja henkilöstökomitean jäsenet hyväksyivät lakiesityksen, joka säätelee Länsi-Virginian sukulaiskasvatusohjelmaa ja parantaa terveys- ja henkilöstöministeriön työntekijöiden palkkoja.

HB 4344 edellyttää, että DHHR kehittää ohjelman lastensijoitustoimistojen kanssa varmistaakseen, että sukulaisperheet osoitetaan virastoille, jotka voivat tarjota perheelle tukipalveluita. Osaston olisi luotava uusi tietokanta näiden sijoittelujen seuraamiseksi. Kustannusarvio on 8 miljoonaa dollaria ensimmäisenä vuonna ja 1,3 miljoonaa dollaria vuodessa ylläpidosta.

DHHR:n vuoden 2019 sukulaishuolto-ohjelmaa koskevan raportin mukaan 49 prosenttia sijaislasten sijoituksista oli sukulaiskodeissa. Sukulaisuusohjelmat sijoittavat sijaislapset joko verisukulaisten tai vastuullisten aikuisten luo, joilla on ollut aiempia yhteyksiä sijaislapseen.

Komitean jäsenet kuulivat kahdelta suurelta lastensijoittajalta: Neccolta ja Mission West Virginialta. Toisella palveluntarjoajalla oli varauksia auttaa kantamaan enemmän sukulaiskuormaa DHHR:n kanssa, mutta toinen sanoi voivansa käsitellä enemmän tapauksia. Tammikuussa osavaltion sijaishoitojärjestelmässä oli 6 503 lasta, joista 2 051 oli sertifioidussa sukulaiskodissa ja 1 430 sertifioimattomassa sukulaiskodissa.

“Meillä on myös pulaa henkilöstöstä” sanoi Amy Kennedy-Rickman, Ohion ja Länsi-Virginian Neccon sijaishoidon johtaja. “Tällä hetkellä sanoisin, että meillä ei ole kykyä osoittaa kaikkia sukulaisperheitä.”

“Kinship Navigator -ohjelmamme on palvellut sukulaisperheitä vuoden 2019 lopusta lähtien” sanoi Rachel Kinder, Mission West Virginian puiteohjelman johtaja. “Meillä on mahdollisuus kasvattaa tällä hetkellä palvelemaamme kapasiteettia.”

. Lisa Zukoff, D-Marshall, kysyi Jeff Packilta, DHHR:n sosiaalipalvelutoimiston komissaarilta, oliko hänen virastonsa mukava työskennellä lastensijoitustoimistojen kanssa sukulaishoidon alalla kuultuaan palveluntarjoajien todistukset.

“Oletko tyytyväinen, että voimme todella siirtää tapaukset CPA-sopimuksiin tehokkaasti keventämään osan kuormasta, kuten tässä laskussa on?” Zukoff kysyi. “Uskon, että tarkoituksena oli levittää työtä.”

“Olen epäröinyt spekuloida” Pack sanoi. “En osaa vastata siihen, kestääkö he sitä työtaakkaa vai eivät.”

Lakiehdotus edellyttää, että osasto tekee sopimuksen kolmannen osapuolen kanssa selvittääkseen, kuinka virasto käsittelee keskitettyä saantia väärinkäytösten ja laiminlyöntien varalta, ja tarkistamaan lähetteiden hyväksymistä koskevat standardit. Se antaa DHHR:lle mahdollisuuden palkata ulkopuolista asianajajaa väärinkäyttö- ja laiminlyöntitapauksiin sen sijaan, että käyttäisivät läänin syyttäjän asianajajia.

HB 4344 nostaa myös suoran palvelutyöntekijöiden palkkaa 15 prosentilla ja vaatii henkilöstöosastoa korottamaan näiden tehtäväluokkien palkkaluokkia 20 prosentilla.

DHHR:n toimittaman laskun veroilmoituksen mukaan 20 prosentin korotus tilivuodelle 2023 maksaisi noin 10,5 miljoonaa dollaria. Osastolla on 1 265 suoran palvelun työntekijää ja 273 avointa työpaikkaa.

Tämän päivän tuoreimmat uutiset ja paljon muuta postilaatikossasi

.

Leave a Comment