Triumph on askeleen lähempänä sähköistä urheilupyörää

Kuva artikkelista Triumph on askeleen lähempänä sähköistä urheilupyörää

Kuva: Triumph

Yksi tunnetuimmista nimistä hauskanpitoon kahdella pyörällä on valmis astumaan seuraavan sukupolven pyöriin. Triumph TE-1 on sähköinen urheilupyörän prototyyppi, joka tähtää täysin sähköiseen tulevaisuuteen. Sen sijaan, että Triumph olisi jumissa menneisyydessä, se hyppää tulevaisuuteen tällä muukalaisnäköisellä koneella. Vaikka se ei varmastikaan ole ensimmäinen moottoripyörävalmistaja, joka pääsee sähköpyöräpeliin, se näyttää olevan valmis voittamaan alan suuret nimet.

Maailman Hondat ja Ducatit jatkavat matkaansa suuntaaessaan tulevaisuuden teknologiansa polttomoottoreihin, joiden myynti kielletään ennemmin kuin uskotkaan monissa maissa, kaupungeissa, osavaltioissa ja kunnissa, Triumphin vanhan maailman kuninkaat. eivät tyydy istumaan alas ja katsomaan, kuinka maailma ohittaa heidät. Triumph kutsuu tätä prototyypin kolmannen vaiheen valmistumiseksi. Tämä on lähes tuotantovalmis esittely, joka ilmeisesti sisältää lopullisen alustan, hihnakäytön, elektroniikan, ohjelmiston, Öhlinsin vaimentimet ja Brembo-jarrusatulat, jotka asennetaan kuluttajaversioon sen julkaisun yhteydessä. Samoin Williams Advanced Engineering on määrittänyt tämän olevan akun ja kennopakkauksen, ohjausyksikön, DC-DC-muuntimen, jäähdytyspaketin, latausportin ja hiilikansien viimeinen iteraatio.

Kuva artikkelista Triumph on askeleen lähempänä sähköistä urheilupyörää

Kuva: Triumph

Triumph käynnistää nyt neljännen vaiheen, jonka on määrä kestää seuraavat kuusi kuukautta. Sisätiloissa vierivällä tiellä tiimi arvioi ja ehdottaa muutoksia sellaisiin asioihin kuin kaasuvivun kalibrointi, kartoitus, tehonsyöttö, toimivuus ja jäähdytys. Kun nämä tarkasti säädetyt muuttujat on saatu kiinni, pyörä siirretään radan testaukseen, jossa tarkennetaan ajettavuutta, kiihdytystä, jarrutusta, luistonestoa ja anti-wheelie-tekniikkaa.

Kuva artikkelista Triumph on askeleen lähempänä sähköistä urheilupyörää

Kuva: Triumph

Steve Sargent, Triumphin tuotepäällikkö sanoi “Vaiheen 3 aikana olemme keskittyneet rakentamaan fyysistä perustaa Triumphin ensimmäisen sähköisen prototyypin moottoripyörälle. Olen tyytyväinen Triumphin ja TE-1-kumppaneiden ponnistelujen tulokseen luoda esittelypyörä, joka ei ole pelkästään visuaalisesti niin toivottava selkeällä Triumph-DNA:lla, vaan myös pakattuna innostavaan ja jännittävään upouuteen sähköiseen voimansiirtoon, jossa on niin paljon potentiaalia. tulevaisuutta varten. Odotan innolla tämän esittelyajoneuvon kehittämisen jatkamista vaiheen 4 läpi ja käytän tietämystämme ja kykyjämme yhdistääksemme kaikkien kumppaneiden huipputeknologian lopputulokseen, joka ohjaa Triumphin sähköstrategiaa tulevaisuudessa. Kokemuksemme kertoo, että projektin tässä vaiheessa aidosti pyörällä ajamista ei voi korvata ajettavuuden, ohjattavuuden ja luonteen kehittämisessä, ja meillä on kunnianhimoiset tavoitteet, jotka keskittyvät tarjoamaan ajokokemus, joka on uusi ja jännittävä, mutta lopulta intuitiivinen ja tuttu. . Odotan todella innolla ensimmäistä mahdollisuuttani ajaa valmiilla prototyypillä.

Kuva artikkelista Triumph on askeleen lähempänä sähköistä urheilupyörää

Kuva: Triumph

Vaikka olemme nähneet sähkömoottoripyöriä itsenäisiltä sähköajoneuvojen valmistajilta, kuten Zero, Alta, Energica ja muut, valtavirran valmistajilta on ollut vain pieni kourallinen sähkömoottoripyöriä. Harley-Davidson sukelsi tuohon altaaseen muutama vuosi sitten, ja tuloksena syntynyt LiveWire One on yksi parhaista pyöristä, joilla olen koskaan ajanut, ja kaiken kaikkiaan KTM:n Freeride E-XC on hyvä pyörä. Toivotaan, että Triumph saa tämän oikein, eikä sen hinta ole liian korkea. Maailma tarvitsee sähköisen Triumph Speedin ennemmin tai myöhemmin

.

Leave a Comment