Tuomariston oikeudenkäynti alkaa kilpailunrajoitusjutussa Sutter Healthia vastaan

Sukelluskuvaus:

  • Liittovaltion valamiehistön oikeudenkäynti on määrä aloittaa ryhmäkanneoikeudenkäynti keskiviikkona, jossa Sutter Healthia syytetään kilpailunvastaisesta toiminnasta, joka lisäsi keinotekoisesti sairausvakuutusmaksuja ja terveydenhuoltosuunnitelman jäsenten maksamia kustannuksia yli vuosikymmenen ajan.
  • Sadat tuhannet kuluttajat Pohjois-Kaliforniassa joutuivat ylihinnoittelemaan terveydenhuoltopalveluita ehtojen vuoksi, jotka Sutter Health saattoi määrätä terveyssuunnitelmista sairaalajärjestelmän huomattavan markkinavoiman vuoksi, väittää tapaus Yhdysvaltain Pohjois-Kalifornian käräjäoikeudessa. Sutter kiistää syyllistyneensä väärinkäytöksiin.
  • Kartellioikeudenkäynti menee oikeudenkäyntiin alle vuosi sen jälkeen, kun voittoa tavoittelematon järjestö suostui maksamaan 575 miljoonaa dollaria sovittaakseen samankaltaiset syytökset hinnankorotusta Yhdistyneen elintarvike- ja kaupallisten työntekijöiden ammattiliiton Kalifornian oikeudessa nostamassa asiassa.

Sukellus-Insight:

Sacramentossa sijaitseva Sutter Health on suuri alueellinen terveydenhuollon tarjoaja, joka palvelee noin 3 miljoonaa kalifornialaista. Sairaalajärjestelmä on toiminut tappiolla viimeisen kahden vuoden ajan, ja potilasmäärät ovat laskeneet COVID-19-pandemian aikana, mikä painotti sen taloutta.

Vuonna Sidibe c. Sutter Health -järjestöä syytetään hinnoittelun ja sopimusehtojen asettamisesta täysin vakuutetuille terveyssuunnitelmille, mikä rikkoo liittovaltion kilpailulainsäädäntöä ja epäreilua kilpailua. Sutterin toiminnan väitetään pakottavan suunnitelmat maksamaan enemmän kuin he muutoin maksaisivat terveydenhuoltopalveluista. Tämä puolestaan ​​nosti kuluttajien vakuutusmaksuja, kun vakuutusyhtiöt siirsivät kustannukset suunnitelman jäsenille.

Erityisesti Sutteria syytetään “kaikki tai ei mitään” -ehtojen vaatimisesta, jotka vaativat vakuutusyhtiöitä sisällyttämään palveluntarjoajaverkkoihinsa Sutterin toimittamat palvelut Sutterin sanelemilla hinnoilla.

Oikeudenkäynnissä väitetään, että Sutterilla on monopoliasema joillakin alueilla, koska Kaiser Permanente, toinen Pohjois-Kalifornian suuri sairaalajärjestelmä, ei osallistu näille markkinoille. Sutter on myös estänyt terveyssuunnitelmia ohjaamasta jäseniä muihin, edullisempiin sairaaloihin, puku toteaa.

Ryhmäkanne koskee henkilöitä ja työnantajia osissa Pohjois-Kaliforniaa, jotka ostivat sairausvakuutuksen Aetnalta, Kalifornian Anthem Blue Cross Blue Shieldiltä, ​​Health Netiltä tai UnitedHealthcarelta tammikuussa. 1, 2011, tähän päivään.

Sutter kiistää rikkoneensa kilpailunrajoituksia tai epäreilua kilpailua koskevia lakeja tai että sen toiminta olisi aiheuttanut henkilöiden ja työnantajien sairausvakuutuksesta maksamien vakuutusmaksujen hintojen nousua.

Kantajat vaativat tuomioistuimelta määräystä, jolla Sutteria kielletään osallistumasta kilpailunvastaiseen toimintaan, ja korvausta ylihinnoista, joita he väittävät maksaneensa vakuutusturvastaan.

Oikeudenkäynti alkaa alle vuoden sen jälkeen, kun Kalifornian osavaltion tuomioistuin hyväksyi 575 miljoonan dollarin sovinnon Sutteria vastaan ​​UFCW-oikeudenkäynnin hintasyytösten ratkaisemiseksi, välttäen oikeudenkäynnin tässä tapauksessa. Sutteria syytettiin markkinavoiman käyttämisestä työnantajien ja vakuutusyhtiöiden painostamiseksi itsevakuutettuja terveydenhuoltosopimuksia koskevien sopimusneuvottelujen aikana.

Osana tämän oikeudenkäynnin ratkaisua Sutter suostui lopettamaan kaikki tai ei mitään -sopimuskäytännön. Sutter kiisti osallistuneensa kaikki tai ei mitään -neuvotteluihin asiassa.

Myös viime vuonna ratkaistussa erillisessä asiassa Sutter Health suostui maksamaan 90 miljoonaa dollaria selvittääkseen syytökset, joiden mukaan hän tietoisesti toimitti virheellisiä tietoja Medicare Advantage -suunnitelmiin ilmoittautuneiden edunsaajien terveydentilasta, mikä rikkoo vääriä väitteitä koskevaa lakia.

Sovittelussa oikeusministeriön kanssa ilmiantajien väitteitä ratkaisevasta Sutter Health solmi viisivuotisen yritysrehellisyyttä koskevan sopimuksen HHS Office of Inspector Generalin kanssa, joka vaatii terveydenhuoltojärjestelmän toteuttamaan riskinarviointiohjelman ja alistumaan riippumattoman organisaation vuosittaisille arvioinneille.

Leave a Comment