Uusi pyrkimys CA:n terveyspääoma- ja rodullisen oikeuden rahastoon

Yhteenvetona

Voittoa tavoittelemattomat klinikat, heimojärjestöt ja muut yhteisön ryhmät palaavat Sacramentoon toiseksi vuodeksi vaatiakseen 100 miljoonan dollarin terveydenhuolto- ja rodullisen oikeuden rahastoa. Govt. Gavin Newsom oli jättänyt sen pois viime vuoden budjetista.

Voittoa tavoittelemattomat terveysklinikat, heimojärjestöt ja muut yhteisöryhmät jatkavat pyrkimyksiään 100 miljoonan dollarin vuotuiseen terveydenhuolto- ja rotuoikeuteen perustuvaan rahastoon hallituksen jälkeen. Gavin Newsom jätti sen pois valtion budjetista viime vuonna.

Demokraattiset lainsäätäjät olivat sisällyttäneet rahaston viime vuoden valtion budjettiversioonsa osana laajempaa kansanterveyspakettia, joka keskittyi rodullisten erojen vähentämiseen. Kannattajat panivat merkille, kuinka COVID-19 on pahentanut pitkäaikaisia ​​terveyseroja, koska suhteettoman suuri määrä mustia ja latinalaisia ​​​​asukkaa sairastaa ja kuolee enemmän.

Mutta vaikka Newsom valtuutti 300 miljoonaa dollaria vuodessa valtion ja paikallisten kansanterveysosastojen uuteen rahoitukseen, lopullisesta budjetista jätettiin pois terveydenhuolto- ja rodullisen oikeuden rahasto, mikä jätti asianajajat pettyneiksi.

Nämä ryhmät sanovat, että niitä pitäisi pitää osana valtion julkista terveydenhuoltoinfrastruktuuria, koska niillä on ratkaiseva rooli alipalveluttujen yhteisöjen tavoittamisessa. He väittävät, että he ovat auttaneet vähentämään COVID-19:n leviämistä kouluttamalla ihmisiä testaamisesta ja rokotuksen tärkeydestä sekä suorittamalla omaa kontaktien jäljitystä.

“Minulle tämä on hänen moraalista ja poliittista vastuutaan suojella Kalifornian pienituloisten yhteisöjen terveyttä”, sanoi Harold Goldstein, Kalifornian terveyden tasapuolisuutta edistävän voittoa tavoittelemattoman järjestön Public Health Advocatesin johtaja.

Asianajajat toivovat nyt, että Newsom käyttää osuutta Kalifornian 45,7 miljardin dollarin ylijäämästä rahaston valtuutukseen.

“Olen toiveikas, että budjettineuvottelujen kautta lainsäätäjä ja kannattajamme pystyvät vakuuttamaan kuvernöörin investoimaan asianmukaisesti yhteisöpohjaisiin organisaatioihin”, sanoi Ron Coleman, Kalifornian pan-etnisen terveydenhuollon verkoston, osavaltion laajuisen liittoutuman politiikan johtaja. terveysjärjestöt.

Toistaiseksi Newsom ei näytä olevan taipuvainen luomaan omaa terveyspääomarahastoa. Hänen tammikuun budjetissaan hänen hallintonsa ehdotti, että osa voittoa tavoittelemattomien sairaaloiden verosäästöistä suunnattaisiin terveydenhuoltoon. On selvää, kuinka paljon se voisi tuottaa klinikoille, heimojärjestöille ja yhteisöryhmille.

Newsomin tiedottaja sanoi, että hänen budjettinsa “tunnustaa yhteisöpohjaisten organisaatioiden merkittävän panoksen” yhteisöjemme yleiseen terveyteen.

Los Angelesin demokraattisen kokouksen jäsen Mike Gipson, joka on johtanut sairausrahaston perustamista, on huolissaan siitä, että uudelleenjako yksinkertaisesti ryöstää Peterin maksamaan Paulille.

“En halua tehdä sitä”, Gipson sanoi. “Meillä on rahat. Aika on nyt.”

Gipson sanoi, että pandemia on vahvistanut sitä, mitä kalifornialaiset jo tiesivät: että mustat, latinalaiset, tyynenmeren saarten asukkaat ja intiaaniyhteisöt olivat alttiimpia virukselle ja kärsivät korkeammasta kuolleisuudesta kuin valkoiset.

“Haluan meidän poistuvan tältä listalta”, sanoi Gipson. “Emme voi enää piilottaa päätämme hiekkaan.”

Senaatin Pro Tem Toni Atkins ei sanonut, sisällyttäisikö hän rahaston uudelleen. Atkins on sanonut, että senaatin ensisijaisena tavoitteena on “luoda terveempi, kestävämpi ja oikeudenmukaisempi Kalifornia”.

Harry Hampton seisoo Healthy Hearts Instituten puutarhassa Pittsburgissa tammikuussa. 26, 2022. Yhteisöpohjainen organisaatio keskittyy tarjoamaan terveellisiä ruokia ja parantamaan ravitsemuskasvatusta. Anda Chu / Bay Area -uutisryhmä

Terveysklinikat, heimojärjestöt ja muut yhteisöryhmät sanovat, että he voisivat käyttää valtion avustuksia terveydenhuoltorahastosta ja rodun oikeudenmukaisuudesta auttaakseen eniten apua tarvitsevia yhteisöjä.

He sanovat, että näillä ryhmillä on ollut ratkaiseva rooli viimeisen kahden vuoden aikana, kun he ovat harjoittaneet omaa kontaktien jäljitystä, kouluttaneet yhteisöjä testaamisesta ja rokotusajoista. Lisäksi he auttavat ihmisiä ilmoittautumaan turvaverkkoohjelmiin, jakamaan ruokaa sekä antamaan talousvalistusta ja muuta apua.

Aasian-vastaisten mielipiteiden keskellä, koska epidemia sai alkunsa Kiinasta, NICOS Chinese Health Coalition, voittoa tavoittelematon yhteisökumppani San Franciscossa, käytti kaupungin 30 000 dollarin apurahaa iäkkäiden kiinalaisten saattamiseen lääkärin vastaanotolle.

“Yhteisöryhmien on oltava eturintamassa terveyden tasapuolisuuden ja rodullisen oikeudenmukaisuuden torjumisessa, koska heillä on yhteisön luottamus”, sanoi Rod Lew, Pacific Partners for Empowerment, Advocacy and Leadership, yli 1 200 yhteisöorganisaation verkoston toiminnanjohtaja. kohti terveysoikeutta kaikkialla maassa.

American Public Health Associationin raportissa todettiin, että yhteisöpohjaiset organisaatiot voivat usein lisätä yhteisön huolenaiheita ja yhdessä kansanterveysosastojen kanssa edistää tehokkaampia poliittisia ratkaisuja.

Yksi organisaatio, joka voisi hyötyä rodullisen oikeuden rahastosta, on Healthy Hearts Institute Pittsburgissa Contra Costa Countyssa. Voittoa tavoittelematon järjestö pyrkii vähentämään korkeaa diabetesta mustien kalifornialaisten keskuudessa. Se palvelee El Pueblon pienituloisen kaupunginosan asukkaille ravitsemuskursseja, harjoitusleirejä ja jakaa hedelmiä ja vihanneksia yhteisön puutarhasta.

“Ongelmia lähinnä olevien ihmisten pitäisi olla lähimpänä ratkaisua”, sanoi Ray Harts, joka perusti instituutin työskenneltyään tekniikan parissa.

National Institute of Healthin tutkimuksessa todettiin, että mustaihoiset aikuiset sairastuivat kaksi kertaa todennäköisemmin tyypin 2 diabetekseen kuin valkoiset aikuiset, mikä johtuu suurelta osin siitä syystä, että mustilla on todennäköisemmin epävarma ruoka tai heillä on epätodennäköisyys saada tuoretta ruokaa tai niillä on vähemmän varaa.

Vaikka Healthy Hearts vastaanottaa hyväntekeväisyyslahjoituksia, Harts sanoi, että hän voisi tehdä paljon enemmän valtion rahoituksella. Tällä hetkellä voittoa tavoittelematon järjestö voi maksaa vain kahdelle työntekijälle 15 dollaria tunnissa, 15 tuntia viikossa.

“Jos minulla olisi rahaa palkata ihmisiä”, Harts sanoi. “Voimme kasvattaa organisaatiotamme ja saada selville, toimiiko se, mitä yritämme tehdä.”

Tämä artikkeli on osa Kalifornian jako hanke, uutistoimistojen yhteistyö, joka tutkii tuloeroja ja taloudellista selviytymistä Kaliforniassa.

Leave a Comment