Whitmerin budjettisuunnitelma sisältää bonukset koulun työntekijöille, mielenterveystuki opiskelijoille

GRAND LEDGE, MI — Gov. Gretchen Whitmer sanoi, että hänen ehdottamansa 74,1 miljardin dollarin budjetti auttaa kouluja toipumaan COVID-19-pandemiasta uusilla menoilla, joilla puututaan opettajapulaan ja opiskelijoiden mielenterveyteen.

Whitmer esitti tilikauden 2022-23 budjettisuunnitelmansa Grand Ledge High Schoolissa tuntikausia sen jälkeen, kun lainsäätäjät kuulivat valtion budjettijohtajan esityksen. Kuvernööri puhui puhujakorokkeelta ja luki “oppilaat ensin” ja sanoi, että hänen 18,4 miljardin dollarin suuruinen peruskoulutusrahoitus tukee koulun henkilökunnan palkankorotuksia, rekrytoi ja kouluttaa uusia opettajia, kattaa tilojen kunnostuskustannukset ja antaa opiskelijoille paremmat mahdollisuudet saada ohjaajia ja erityisopetuksen resurssit.

“Nämä suunnitelmat kuulostavat suurilta, koska ne ovat sitä”, Whitmer sanoi. “Meidän on kohdattava tämä hetki lapsille.”

Aiheeseen liittyvä: Whitmer ehdottaa 74,1 miljardin dollarin budjettia koulujen tukemiseen, verojen leikkaamiseen ja talouden elvyttämiseen

Osavaltion superintendentti Michael Rice sanoi, että investoinnit ovat “erinomaisia” toimenpiteitä opettajien palkkaamiseksi, uusien opettajien palkkaamiseksi ja opiskelijoiden tuen lisäämiseksi heidän koulutuskehityksensä kriittisellä hetkellä.

Whitmerin budjettiehdotus vaatii eduskunnan hyväksynnän. Osavaltion edustajainhuone ja senaatti laativat omat budjettisuunnitelmansa ja neuvottelevat lopullisen version laatimisesta. Tuleva tilikausi alkaa 1. lokakuuta ja päättyy 30. syyskuuta 2023.

Koulut saisivat korotettua 9 135 dollaria opiskelijaa kohden, 5 prosentin korotus, mikä merkitsee ylimääräistä 435 dollaria opiskelijaa kohti. Budjetissa vaaditaan vielä 222 miljoonaa dollaria lisärahoitusta varten jokaisessa koulupiirissä “taloudellisesti heikommassa asemassa oleville” opiskelijoille.

Whitmer ehdotti myös valtion erityisopetusta tarvitsevien opiskelijoiden koulupiireille myöntämän rahamäärän nostamista ja korvausasteen nostamista 31 prosentista 36 prosenttiin.

Kuvernööri kohdisti investointeja auttaakseen kouluja selviytymään henkilöstöpulasta. COVID-19-pandemia on ajanut monet opettajat ja muut koulujen työntekijät alastaan ​​etsimään paremmin palkattuja tehtäviä, mikä on jättänyt koulut vaille. Joissakin tapauksissa koulujen on vaikea pitää oppitunteja henkilökohtaisesti, kun henkilökunta saa koronavirustartunnan.

“On vaikeaa aikaa työskennellä kouluissa”, Whitmer sanoi. ”Henkilöstöpula, karanteeni, lisääntyneet traumat ja oppimishäiriöt vaikeuttavat heidän työtään entisestään. Olen kiitollinen jokaisesta koulun henkilökunnasta, joka tulee lasten luo.

Kouluhenkilökunnan säilyttämisbonukset ovat Whitmerin ehdottama ratkaisu. Budjetissa on 1,5 miljardia dollaria bonuksiin, jotka kasvavat joka vuosi, kun henkilöstö palaa kouluun, alkaen 2 000 dollarista ja kasvaa 4 000 dollariin neljänteen vuoteen mennessä.

Whitmer sanoi, että bonukset koskevat “jokaista koulun työntekijää”, mukaan lukien opettajat, paraammattilaiset, hallintovirkailijat, huoltajat, linja-autonkuljettajat, kahvilan työntekijät ja muut.

“He tarjoavat valtavaa palvelua, mutta he eivät ansaitse valtavasti rahaa”, Rice sanoi. “2 000 dollaria vuodessa on valtavan tärkeä monille heistä.”

Rice sanoi, että rekrytointi- ja säilyttämisponnistelut tulisi poistaa tulevasta budjetista ja hyväksyä lisämenoja ennen seuraavan lukuvuoden alkua.

Kuvernööri aikoo myös luoda 600 miljoonan dollarin investoinnin rekrytointi- ja koulutusohjelmiin, 50 miljoonaa dollaria opettajien perehdyttämis- ja mentorointiohjelmiin ja 75 miljoonaa dollaria vastaamaan alueellisten kouluttajien säilyttämistarpeisiin.

“Vanhemmat tietävät, että heidän lapsensa luokkahuoneessa oleva henkilö on tärkeä”, Whitmer sanoi. “Haluamme rekrytoida ja pitää huippuluokan opettajia jokaiseen luokkahuoneeseen Michiganissa.”

Whitmer myönsi myös stressin, jota opiskelijat ovat kohdanneet pandemian aikana. Hän ehdotti 361 miljoonaa dollaria ohjaajien palkkaamiseen, mielenterveysseulonnan perustamiseen ja uusien klinikoiden luomiseen kouluihin.

LUE LISÄÄ MLIVEstä:

Whitmer ehdottaa 74,1 miljardin dollarin budjettia koulujen tukemiseen, verojen leikkaamiseen ja talouden elvyttämiseen

Työhönpaluusuunnitelmat muuttuvat jatkuvasti. Vuosi 2022 on vuosi, jolloin testataan Coworking-tiloja Michiganissa

Michiganin vaalipetoksia koskeva protesti houkuttelee pieniä väkijoukkoja, republikaanien ehdokkaita ja salaliittojen verkkoa

Leave a Comment