YK:n tutkimus varoittaa, että ihmiskunta on ahdistunut

Maan menestyksen mittayksikkö on yleensä sen bruttokansantuote (BKT). YK:n kehitysohjelman (UNDP) julkaisema tutkimus kuitenkin huomautti tästä kuusi seitsemästä ihmisestä väitti tuntevansa epävarmuutta elämäntilanteestaan ​​vuonna 2021, joka oli tilastojen mukaan historian korkein maailman BKT. “Maailmanlaajuinen kehitys ei automaattisesti lisää turvallisuuden tunnetta”, UNDP myönsi ja pyydettiin määrittelemään uudelleen käsite “edistyminen”.

“Vuosien aikana kertyneestä kehityksen edistymisestä huolimatta väestön turvallisuuden tunne on alle minimin lähes kaikissa maissa, myös rikkaimmissa”, sanoi UNDP ja korosti, ettei sillä ole mitään tekemistä varallisuustason kanssa. Yhdysvaltojen ja Kiinan osuus maailman BKT:sta on 42 prosenttia – vuodesta lähtien Maissa, joissa “terveys, vauraus ja koulutus on korkein, ahdistus on korkeampi kuin kymmenen vuotta sitten”.

Elinajanodote

Tutkimus lisää, että Covid-19-pandemian jälkeen elinajanodote on laskenut maailmanlaajuisesti toista vuotta peräkkäin ja varoittaa siitä Ilmastonmuutoksen aiheuttamat lämpötilan muutokset voivat tappaa 40 miljoonaa ihmistä vuosisadan loppuun mennessä.

Covid-19, ilmastonmuutos, nälänhätä, digitaaliteknologiat, eriarvoisuus, terveydenhuoltojärjestelmien kyky kohdata uusia haasteita sekä aseelliset konfliktit – jotka vaikuttavat noin 1,2 miljardiin ihmiseen – ovat edelleen synnyttäneet ahdistusta, pelkoa ja vaikeuksia jotka estävät miljoonia ihmisiä elämästä ihmisarvoisestie, tukee kehittämisviraston raporttia.

Tästä syystä UNDP vakuuttaa, että turvattomuuden tunne väestön keskuudessa lisääntyy kehityksen edistymisestä huolimatta, ja kehotti “edistämään solidaarisuutta ja suuntaamaan ponnisteluja uudelleen kehityksen alalla”.

“Turvallisuuden” tasoa mittaa YK:n elin inhimillisen kehityksen indeksistä, joka pysyi parantuneena vuodesta 1994 lähtien, kunnes sitä alettiin kehittää. se upposi vuosina 2019-2020 samaan aikaan Covid-19:n puhkeamisen kanssa.

“Meidän on määriteltävä uudelleen edistyksen todellinen merkitys”

Vaikka vuonna 2021 se elpyi, UNDP laskee, että kahdessa vuodessa indeksi menetti viidessä vuodessa, vuosina 2014–2019, saavutetut parannukset.

”Vaikka maailma nauttii ennennäkemättömästä rikkaudesta, useimmat ihmiset ovat huolissaan tulevaisuudestatunteita, joita pandemia on luultavasti pahentanut”, UNDP:n johtaja Achim Steiner sanoi.

Lisäksi virasto vaati, että luottamuksen menettämisen ja turvattomuuden tunteen välillä on läheinen yhteys. “Ihmiset, joilla on suurempi inhimillinen turvattomuuden tunne, luottavat kolme kertaa harvemmin muihin”, mikä vaikuttaa päivittäisiin rinnakkaiselosuhteisiin.

Steinerille ratkaisu kulkee “kiinnitä huomiota signaaleihin, joita valtavassa stressissä olevat yhteiskunnat lähettävät, ja määrittele uudelleen edistyksen todellinen merkitys. Tässä mielessä hän vaatii kehitysmallia, joka perustuu planeetan suojeluun ja ennallistamiseen ja joka tarjoaa uusia “kestäviä mahdollisuuksia” kaikille.

UNDP väittää, että muutoksen toimijoiden tulee edistää solidaarisuutta, voimaantumista ja suojelua kaikilla alueilla ja välttää sitä, että yhden näkökohdan parantaminen merkitsee toisen pahenemista.

Leave a Comment