3 miljoonaa kantajaa hakee 1,2 miljardia dollaria Kalifornian terveysyritykseltä | Uutiset

SACRAMENTO, Kalifornia (AP) – Yli 3 miljoonan työnantajan ja ihmisen puolesta jätetty korkeita terveydenhuoltolaskuja koskeva oikeusjuttu vaatii jopa 1,2 miljardia dollaria suurelta Pohjois-Kalifornian terveydenhuoltojärjestelmältä kilpailunrajoitusten ryhmäkanteen oikeudenkäynnissä, joka on käynnissä torstaina.

Oikeudenkäynnissä esitetyt valitukset väittävät oikeuden asiakirjoissa, että Sutter Health käytti väärin markkinavoimaansa ja “aiheutti valtavia kielteisiä taloudellisia vaikutuksia” luopumalla potilaiden käyttämästä halvempia vakuutuksia ja halvempia sairaaloita.

Sutter Health sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa, että se odottaa innolla “osoitusta siitä, että Pohjois-Kalifornian erittäin kilpailluilla markkinoilla Sutterin integroitu terveydenhuoltoverkosto tarjoaa korkealaatuista hoitoa, joka lisää tehokkuutta, alentaa hoidon kokonaiskustannuksia ja hyödyttää palvelemiamme erilaisia ​​yhteisöjä.”

Kanteen mukaan Sutter käytti markkinavoimaansa laitoshoitoon seitsemällä enimmäkseen maaseutualueella Pohjois-Kaliforniassa, joissa se on ainoa tai hallitseva sairaala, joka sitoo vakuutusyhtiöitä neljässä muussa yhteisössä, joissa sillä on kilpailua.

Tämän ansiosta Sutter saattoi periä ylihintaa omista palveluistaan, kanteen mukaan, ja aiheutti kantajille lähes 400 miljoonan dollarin vakuutusmaksujen ylikulut vuosina 2011-2017. Viisi yritystä myönsi sairausvakuutuksen: Anthem Blue Cross, Blue Shield of California, Aetna, United Healthcare ja Health Net.

Laki sallii kolminkertaisen vahingonkorvauksen, jos kantajat voittavat Sutter Healthin, mikä tarkoittaa mahdollista 1,2 miljardin dollarin korvausta.

Nimetyt kantajat ovat neljä henkilöä, jotka maksoivat sairausvakuutusmaksuja, ja kaksi yritystä, jotka ovat maksaneet vakuutusmaksuja työntekijöilleen vuodesta 2011 lähtien, mutta luokkaan kuuluvat henkilöt tai yritykset, jotka ovat samassa asemassa suuressa osassa Pohjois-Kaliforniaa.

Kantajien asianajajat arvioivat, että siihen kuuluu 3 miljoonaa potilasta ja työnantajaa. Järjestelmässä on 24 sairaalaa, joissa työskentelee yli 12 000 lääkäriä ja 16 000 sairaanhoitajaa.

Se on toisen kierroksen oikeusjuttu Sutter Healthia vastaan.

Terveydenhuoltojärjestelmä maksoi kaksi vuotta sitten eri kantajille 575 miljoonaa dollaria ratkaistakseen samanlaiset väitteet, joiden mukaan se käytti kilpailunvastaisia ​​käytäntöjä potilaiden kustannusten keinotekoiseen kasvattamiseen, ja sopi sitten erillisessä sovinnossa valtion kanssa hyväksyvänsä tuomioistuimen hyväksymän monitorin 10 vuodeksi. varmasti se ei enää toimi vakuutusyhtiöiden kautta potilaiden kustannusten lisäämiseksi.

Kalifornian oikeusministeri väitti silloin, että Sutter käytti markkinavoimaansa estääkseen vakuutusyhtiöitä käyttämästä kannustimia ohjatakseen potilaita halvemmille terveydenhuollon tarjoajille.

Kriitikot sanoivat, että käytäntö vaikeutti potilaiden käyttöä Sutterin halvempien kilpailijoiden kanssa, vaikka Sacramentossa sijaitseva voittoa tavoittelematon järjestö kiisti syytökset eikä myöntänyt väärinkäytöksiä.

Vuoden 2019 sovintoratkaisu kielsi myös Sutteria jatkamasta valtion virkamiesten “kaikki tai ei mitään” -lähestymistapaa, joka vaati vakuutusyhtiöitä sisällyttämään kaikki terveydenhuoltojärjestelmän sairaalat tarjoajaverkostoihinsa, vaikka se ei olisi taloudellisesti järkevää.

Ja se lisäsi hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja rajoitti sitä, mitä Sutter voisi veloittaa verkon ulkopuolisista menettelyistä.

Tässä tapauksessa Yhdysvaltain maistraattituomari Laurel Beeler San Franciscossa kannatti asian käsittelyä ja totesi osittain, että “sopimukset olivat järjestelmän laajuisia ja edellyttivät terveyssuunnitelmia Sutterin laitoshoitopalvelujen sisällyttämiseksi (ei-kilpaileville) markkinoille.”

Tuomaristo päättää, pakotetaanko tämä korkeampiin hintoihin, jotka siirrettiin potilaille korkeampien palkkioiden kautta, tuomari päätti.

Sutter sanoi, ettei ole todisteita siitä, että se olisi pyrkinyt säilyttämään monopoliasemansa seitsemässä hallitsevassa yhteisössä. Ja järjestelmän laajuinen volyymin alennus alentaa hintoja, yhtiö sanoi.

“Kiistattomat todisteet osoittavat, että Sutter ei rikkonut kilpailulakeja, vaan yritti vain toteuttaa asianmukaisesti voimassa olevaa määräalennusta”, Sutter sanoi oikeuden papereissa.

Valtion virkamiehet ja kuluttajaasianajajat syyttivät suurelta osin Sutterin aiemmista käytännöistä siitä, että Pohjois-Kalifornian asukkaat maksoivat tyypillisesti sairausvakuutusmaksuja, jotka olivat 3 000 dollaria korkeammat kuin Etelä-Kaliforniassa tuolloin. Tyypillinen sairaalahoito osavaltion pohjoisosassa saattoi maksaa 90 000 dollaria enemmän kuin Etelä-Kaliforniassa.

Sutter on väittänyt, että vakuutusyhtiöt olivat syyllisiä kustannusten nousuun, ja totesi, että sen sopimusten ei väitetty vaikuttaneen potilaiden hoitoon. Kilpailunrajoituksista huolimatta se sanoi, että kilpailua on runsaasti.

Noin 1 400 omarahoitusta työnantajaa ja ammattiliittoa sopi oikeudenkäynnistä kaksi vuotta sitten. He vaativat myös aluksi vahingonkorvauksia, jotka olisivat voineet ylittää miljardi dollaria.

San Franciscon oikeussalissa käynnissä oleva oikeudenkäynti käsittää paljon suuremman joukon työnantajia ja yksittäisiä potilaita, ja väitetyille vahingoille on vielä suurempi mahdollinen hintalappu.

Tuomariston valinta oli keskiviikkona ennen torstain avajaisia. Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän neljästä kuuteen viikkoa.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen ilman lupaa.

.

Leave a Comment