Millaista on Pekingin “suljetussa piirissä”

ZHANGJIAKOU, Kiina – Tässä on epätäydellinen luettelo kohteista, joita olen havainnut hazmat-pukuisten kiinalaisten olympialaisten työntekijöiden desinfioivan yrittääkseen pysäyttää COVIDin leviämisen:

Ovenkarmien yläosa. Rakennusten ulkoseinät. Rakennusten sisäseinät. Pylväiden pohja, jotka pitävät sisäänvedettävät köysiköydet. Hierontatuolit, jotka joku haavoittunut sielu asensi paikalliseen mediakeskukseen. Ravintolapöydät ja niiden väliset väliseinät. Hissien lattiat, seinät ja painikkeet. Bussin istuimet. Bussi vetää. Bussien parkkipaikat.

Tässä on kattava luettelo paikoista, joissa olen havainnut hazmat-pukuisia kiinalaisia ​​olympiatyöntekijöitä: Kaikkialla. Kaikkialla, missä.

Yli 12 000 urheilijaa, toimittajaa ja olympiavirkailijaa asuu nyt Kiinan “suljetun kierron” järjestelmässä, jossa aidat, kaltereita, johtolanka ja vartijat panevat täytäntöön täydellisen lukituksen. Jokainen kuplassa nyt olevista henkilöistä testattiin kahdesti ennen kuin he saapuivat Kiinaan, joutuivat kokemaan tuskallisen ja ankaran kokeen lentokentällä, ja jokainen meistä elää nyt aamupyyhkäisyissä ja jatkuvassa epävarmuudessa.

Kiina ilmoitti alusta alkaen, että sen tarkoituksena on eristää, hillitä ja tukahduttaa COVID-epidemiat olympialaisissa. Tavoitteena ei ollut pitää yksittäiset urheilijat tai muut onnellisina ja mukavina; tavoitteena oli pitää kisat liikkeessä, vaikka kuinka monta parkkipaikkaa piti turhaan suihkuttaa desinfiointiaineella. Ihan sama mitä maksaa.

Toistaiseksi Kiinan suunnitelma toimii. Joka päivä tuo vähemmän ja vähemmän positiivisia testejä, vähemmän ihmisiä, jotka vedetään suljetun kierron ulkopuolelle ja eristetään omiin eristyshuoneisiinsa. Mutta hinta on kova.

Pekingin olympialaisten “suljetun kierron” sisällä on kioskeja päivittäistä COVID-testausta varten. (Yahoo Sports)

Aamuinen kurkkupuikkosi

Joka aamu jokainen kuplan sisällä nousee ylös, valmistautuu poistumaan huoneestaan, huokaisee pukeessaan naamion, jota he käyttävät seuraavat 12 tai 15 tai 18 tuntia, ja avaa oven. Ennen kuin he lähtevät rakennuksestaan, he pysähtyvät asemalla tekemään päivittäisen kurkkupuikkonsa.

Jotkut asemat sijaitsevat hotellien auloissa. Muita, dystooppisempia ovat ulkokioskit, joissa hazmat-pukuiset teknikot ojentavat sinua paksuilla kumihansikkailla, jotka ulottuvat lasiseinän reikien läpi.

Joskus vanupuikko pyyhkäisee kevyesti kurkun poikki. Joskus suututtaa vähän. Joskus tuntuu, että teknikko kaivertaa nimikirjaimia risaisiisi. Se kuitenkin laskee, se laskee yleensä nopeasti, ja olet matkalla. Vietät loppupäivän toivoen, että et saa puhelua, jossa kerrotaan, että testitulokset palasivat väärään suuntaan.

Loppupäivän käytät naamariasi, paitsi syödessäsi, samoin kuin kaikki muutkin. Ja nämä eivät ole ohuita ohuita paperinaamioita tai kitsyisiä Baby Yoda Etsy -naamioita; kaikilla on päällään täysvoimaiset N95- ja KN95-kirurgiset maskit. En ole vielä voittanut kultamitalia olympialaisissa, mutta minun täytyy kuvitella, että se tuntuu melkein yhtä hyvältä kuin naamion riisuminen päivän päätteeksi palattuani hotellihuoneeseeni.

PEKING, KIINA – 29. TAMMIKUU: Ihmiset kävelevät aidan ulkopuolella, joka on suljetun silmukan kuplan este suojatakseen COVID-19:n leviämistä alueella, jolla on useita Pekingin 2022 talviolympialaisten paikkoja Olympiapuistossa tammikuussa 29. 2022 Pekingissä, Kiinassa.  Kiinaan talviolympialaisia ​​varten saapuvien urheilijoiden, virkamiesten ja toimittajien on pysyttävä kuplassa estääkseen koronaviruksen leviämisen Kiinan jatkaessa nolla-COIVD-politiikkaansa.  Pelit avataan helmikuun 4.  (Kuva Kevin Frayer / Getty Images)

Ihmiset kävelevät aidan ulkopuolella, joka on este suljetun silmukan kuplalle suojatakseen COVID-19:n leviämistä alueella, jolla on useita Pekingin 2022 talviolympialaisten paikkoja olympiapuistossa. (Kevin Frayer / Getty Images)

vähän vuorovaikutusta

Suljettu silmukka toimii raa’alla, säälimättömällä tehokkuudella. Mutta matkan varrella se murskaa yhden olympialaisten hienoimmista elementeistä: kulttuurien välisen yhteyden, joka syntyy, kun kokoa maailma yhteen paikkaan. Silmukan sisällä asuvilla on vähän mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa – olet rajoitettu omaan hotelliisi, tapahtumapaikkoihin ja siinä kaikki. Monet olympialaisissa työskentelevistä on peitetty päästä varpaisiin muoviin, ja kasvosuojat peittävät heidän ainoan näkyvän kehonsa: silmänsä. Silmukan ulkopuolella olevilla ei ole mahdollisuutta olla vuorovaikutuksessa kenenkään sisällä.

Joten me kaikki teemme parhaamme selviytyäksemme monien nerokkaiden aaltojen kanssa – kukaan ei voi nähdä sinun hymyilevän tuon naamion alla, muista – ja muilla miedoilla tervehdyksen ja kiitollisuuden ilmaisuilla, pään kumartuminen ja käsien laittaminen sydämelle ja niin edelleen. Nämä ovat loppujen lopuksi olympialaiset, ja olemme kaikki helvetin onnekkaita, kun olemme täällä, kaaoksesta huolimatta.

Joka päivä olympiatyöntekijät heiluttavat iloisesti ja tunnustavat armollisesti surullisen länsimaisen yritykseni sanoa “xièxiè” (“kiitos”), ja linja-autonkuljettajat, syvällä pleksilasikoteloissaan, nyökkäävät usein, kun nouset pois 14. päivä. Silmukan sisällä olevat työntekijät ovat ehdottoman kohteliaita, paljon kohteliaampia kuin olisin, jos maailma ilmestyisi ja minun täytyisi kapaloitua päästä varpaisiin, kun heillä oli vain naamio. Kaikki tekevät siitä parhaansa olosuhteista huolimatta – niin ihmiset tekevät – mutta on sääli, että olosuhteet ovat niin masentavat.

Nämä ovat olympialaiset, joissa Kiinan politiikka ja politiikka ovat kirjaimellisesti väistämättömiä, joissa isäntämaan surkeaa ihmisoikeustilannetta koskevat kysymykset törmäävät ikuisiin skandaaleihin, jotka nauravat räjähtävän KOK:n edessä. Koko ajan urheilijat, jotka eivät olleet tarpeeksi onnekkaita testaamaan tietään (suhteelliseen) vapauteen, ovat tuskassa eristyksissä ja katselevat unelmiensa haihtumista, kun he poimivat sairaalatason ruokaa aterian jälkeen.

Teemme kaikki rauhan sen kanssa parhaamme mukaan. Jotkut teistä kotona ovat virittäneet kokonaan pois “kansanmurhapeleiksi” kutsutut asiat, ja se on teidän oikeutenne. Jotkut keskittyvät vain urheilijoiden hyökkäyksiin… vaikka, kuten luisteluskandaali on osoittanut, sekään ei ole turvapaikka todellisen maailman rumalta politiikalta. Jotkut kestävät parhaansa, naamioituvat ja etsivät mitä tahansa ilon kipinöitä, joita he voivat löytää näistä peleistä. Pian se kaikki on ohi, ja palaamme kaikki takaisin kotimaihinmme, muistaen mitä kävimme läpi ja miettien, mitä olisi voinut olla.

Kiinalle olympialaiset, jotka päättyvät ajallaan ja vähäisellä COVID-häiriöllä, ovat täydellinen poliittinen ja suhdetoimintamenestys. Meille muille se tuntuu siltä, ​​että elämän tilaisuus on menetetty.

Leave a Comment