Olympialumilautailija Shaun White on haavoittuvainen mielenterveydelle

Shaun White on ollut olympialainen lähes puolet elämästään.

Lumilautailija oli vain 19-vuotias, kun hän kilpaili ensimmäisissä talviolympialaisissaan vuonna 2006. Nyt 35-vuotiaana on edessään viides ja viimeinen esiintymisensä miesten halfpipe-kilpailussa Pekingissä torstaina. Ja äskettäin hän kertoi CNBC Make Itille, että viimeisten 16 vuoden aikana kokemus huippu-urheilijana olemisesta on muuttunut huomattavasti – koska mielenterveys ei ole enää tabu.

“Puhun siitä nyt”, White sanoi marraskuun haastattelussa sijoituksestaan ​​Kraveen. “Se ei ole asia, jota en todellakaan tuonut esiin nuorempana, koska luulin olevani ainoa, joka käy läpi sitä tai minulla on tällaisia ​​ajatuksia.”

Kolminkertainen olympiakultamitalisti White on varmasti kokenut kaikki ammattiurheilijana olemiseen liittyvät ylä- ja alamäet. Hän on taistellut useiden vammojen kanssa, mukaan lukien julma törmäys vuonna 2018, jossa hän löi päänsä superputken kärkeen, mikä johti 62 pistoon hänen kasvoihinsa. Hän joutui myös vuonna 2016 syytteisiin seksuaalisesta häirinnästä, jotka sovittiin vuosi myöhemmin julkistamattomalla summalla.

Kaiken tämän ajan hän kärsi paineista voittaa jatkuvasti – varsinkin sen jälkeen, kun hän varmisti ensimmäisen olympiakultamitalinsa teini-iässä. Kun hän oli nuorempi, White sanoi, että hän ajatteli, että mielenterveysongelmien ilmaiseminen katsottaisiin “heikkoudeksi” tai että hän ei ollut tarpeeksi kova kilpailija.

Erityisesti ammattiurheilussa, hän sanoi, ihmisiä opetetaan usein “kiristelemään hampaitaan” ja “kestämään” haasteensa, koska se kaikki on lopulta sen arvoista. Mutta tämä mentaliteetti muuttui Whiten kohdalla, kun hän kuuli uimari Michael Phelpsin – historian palkituimman olympiavoittajan 28 mitalilla – puhuvan avoimesti omista mielenterveysongelmistaan ​​tapahtumassa.

“Se todella hämmästytti minut”, White sanoi.

Vaikka Phelps kilpaili eri urheilulajissa, White sanoi, kokemus valtavan paineen käsittelystä oli välittömästi suhteellista. Sen jälkeen hän lisäsi, että hänen on ollut paljon helpompaa keskustella avoimesti omista kamppailuistaan ​​muiden kanssa.

“Se vaatii niin paljon rohkeutta todella puhua siitä. Se ei ole heikkous”, White sanoi. Pikemminkin hän esitti haavoittuvuuden vahvuutena arvostaen lausuntoja, kuten “Olen tällä hetkellä hämmentynyt. Minusta tuntuu siltä ja asiat kiertyvät. En voi hyvin.”

White sanoi tehneensä juuri niin vuoden 2014 Sotšin talviolympialaisissa, kun hän vetäytyi slopestyle-tapahtumasta, koska hän ei tuntenut oloaan fyysisesti turvalliseksi kilpaillessaan. Hän sanoi, että vastareaktiota oli vaikea käsitellä, mutta hänen oma terveytensä oli etusijalla.

“Olin huolissani hyvinvoinnistani”, hän sanoi. “En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos antaisin paineen.”

White ei voittanut mitalia Sotshissa, mutta voitti kultaa neljä vuotta myöhemmin halfpipe-kilpailussa vuoden 2018 PyeongChangin talviolympialaisissa. Hän sanoi toivovansa enemmän urheilijoita puhuvan mielenterveydestä jatkossa.

“Mitä enemmän ihmiset puhuvat siitä, sitä enemmän ymmärrystä ja kasvua siitä voi tulla”, hän sanoi.

Älä missaa:

NBA-tähti Kevin Love löytää menestystä kamppaillessaan mielenterveyden kanssa: “Et voi saavuttaa itseäsi masennuksesta”

Lindsey Vonn vietti 19-vuotisen uransa taistelemalla masennuksen kanssa – tässä on taktiikka, jota hän käytti pysyäkseen huipulla

Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes: “Tappio auttaa sinua enemmän kuin menestys”

.

Leave a Comment