Amerikan tohtori omikronista, naamioista ja mielenterveydestä

WASHINGTON – Yhdysvaltain kirurgin kenraali Vivek Murthy sanoo voivansa kuvitella tulevaisuuden, jossa amerikkalaisten ei tarvitse kamppailla maskivaatimuksista. Mutta turvatoimien poistaminen liian nopeasti, Murthy varoittaa, vaarantaa vältettävissä olevan kärsimyksen, erityisesti ihmisille, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä tai muita haavoittuvuuksia.

Tällä viikolla The Associated Pressin haastattelussa Murthy jakoi myös huolensa pandemian vaikutuksista nuorten henkiseen hyvinvointiin. Hän on kahden pienen lapsen isä. Kasvaessaan hän oli todistamassa ratkaisemattomia mielenterveysongelmia.

Muutama Murthyn kommentti:

TULEVAISUUS ILMAN NAAMIA

“Voin kuvitella sen tulevaisuuden. En osaa sanoa, tuleeko se muutaman kuukauden, puolen vuoden vai 12 kuukauden kuluttua.

“Voin kertoa teille, että elääksemme tuossa tulevaisuudessa tarvitsemme työkaluja, joita olemme rakentaneet viime vuoden aikana. Tarvitsemme helposti saatavilla olevia rokotteita ja terapeuttisia aineita… aiomme tarvitsemme niitä vapaasti saatavilla olevia korkealaatuisia maskeja ja testejä, ja tarvitsemme myös oikean ajattelutavan, joka tunnustaa, että COVID ei katoa yhdessä yössä.

ilmoitus

“Saamme nähdä aaltoja vanhoja tai uusia muunnelmia, mutta jos meillä on nämä työkalut, jos käytämme niitä hyvin, erityisesti rokotteitamme ja tehosterokotteitamme, voimme suojella valtaosaa ihmisistä sairaalahoidoilta ja kuolemantapauksilta.”

EBB JA PANDEEMIAN VIRTA

“Pandemia ei ole ohi tänään. Näemme edelleen ennätysmäärät sairaalahoitoja, kuolemia ja tapauksia tässä maassa.

“Mielestäni pandemian parantuessa meidän pitäisi vetää rajoituksia takaisin. Nyt keskustellaan siitä, mitä pitäisi määrittää, milloin se tapahtuu.

“Se on todennäköisesti jonkinlainen yhdistelmä sairaalahoitoa tai itse sairaalakapasiteettia, mikä koskee terveydenhuollon henkilöstöä, kuolleisuutta ja myös sitä, mihin olemme menossa tapausten suhteen.”

“Meillä on myös oltava selkeä suunnitelma haavoittuvampien suojelemiseksi. Ja tiedämme, että yhteisössämme on ihmisiä, erityisesti immuunipuutteisia, jotka saattavat edelleen olla suuremmassa vaarassa.”

ilmoitus

INFRASTRUKTUURI NUORTEN MIELIN TERVEYDESSÄ

”Käyn tässä nuorten mielenterveyskysymyksessä, en vain yleiskirurgina tai lääkärinä, vaan ennen kaikkea vanhempana.

”Miten varmistan, että lapsilleni on perusta hyvälle fyysiselle ja henkiselle terveydelle jatkossa?

“Et välttämättä voi säätää lakeja, joilla pääset eroon leimautumisesta… mutta kongressi voi tehdä suuren muutoksen keskittymällä hoidon saatavuuden laajentamiseen, varmistamalla, että integroimme perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluihin ja laajennamme putkistomme mielenterveysalan ammattilaisille.”

MIELSEN TERVEYDEN HUOLTO MUSTA- JA RUSKEA YHTEISÖISSÄ

“Tällä hetkellä vain 2 % maamme 41 000 psykiatresta on mustia… mikä on vain heijastus mielenterveysalan työvoimamme monimuotoisuuden puutteesta ja sillä on suoria vaikutuksia hoidon tarjoamiseen.”

“Meillä ei ole riittävästi edustusta työvoimassa, kun on kyse väriyhteisöistä.”

ilmoitus

“Meillä voi olla erilaisia ​​makuja ja ehkä eri sanoja käytetään kuvaamaan mielenterveysongelmia, mutta on tämä stigma, joka saa ihmiset tuntemaan häpeää.

“Kun olin lukiossa, meillä oli setä, joka asui lähellämme, joka kamppaili masennuksen kanssa, emmekä tienneet siitä. Huomasimme, että hän oli ottanut henkensä ja muistan edelleen, kuinka se ravisteli minua.

“Ihmiset, jotka kamppailevat mielenterveysongelmista ja ovat värikkäitä, menevät usein epätodennäköisemmin hakemaan apua.”

TOIVON TUNNI

“Toivoa antaa minulle itse asiassa kokemuksemme COVID-19-rokotuksista tasapuolisesti.

“Alussa oli aukko. Näimme, että latino- ja mustayhteisöt sekä intiaaniyhteisöt olivat vähemmän todennäköisiä rokotuksia varten.

“Mutta sitten työskentelimme niin lujasti kuin pystyimme kuroaksemme tuon aukon luotettujen sanansaattajien avulla, lisäämällä tukiasemia ja tekemällä kaikkemme.

“Meidän on tuotava sama painopiste, sama vastuullisuus tasa-arvovajeen kuromiseen mielenterveyden alalla.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen ilman lupaa.

.

Leave a Comment