Esitetty PA-budjetti auttaisi sairaanhoitajia, tarjoaisi mielenterveyspalveluita

TERVEYDEN MUUTTAMINEN – demokraattinen hallitus. Tom Wolfin ehdottama 43,7 miljardin dollarin budjetti sisältää rahaa käyttäytymisterveyspalvelujen parantamiseen ja terveydenhuoltoalan työntekijöiden kouluttamiseen.

Wolf haluaa luoda 200 miljoonan dollarin stipendiohjelman valtion järjestelmän ja yhteisön korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat työskennellä terveydenhuollon ja muilla kysynnän aloilla. Heidän olisi suostuttava jäämään Pennsylvaniaan valmistumisen jälkeen.

Heather Tyler Pennsylvanian Hospital and Health System Associationista sanoi, että stipendit auttaisivat ratkaisemaan historiallista sairaanhoitajapulaa kouluttamalla ihmisiä, joilla ei muuten ehkä olisi varaa sairaanhoitajakouluun tai jotka haluavat ottaa kalliita opintolainoja.

“Terveydenhuollossa oli työvoimapula ennen pandemiaa, ja nyt se on kriisi”, Tyler sanoi. “Tämä ehdotus ei ratkaise sitä, mutta jokainen askel oikeaan suuntaan on niin tärkeä, että olemme siitä kiitollisia.”

Tyler myös suositteli yli 100 miljoonan dollarin ehdotusta käyttäytymisterveyden ja päihdehoidon tarjoajille ja piirikunnan mielenterveysohjelmille.

Tämä rahoitus johtaisi nopeasti siihen, että useammat ihmiset, joilla on vakavia mielenterveystarpeita, saisivat palveluja, sanoi Annie Strite, Cumberlandin ja Perryn piirikuntien mielenterveys- ja kehitysvammaisten koordinaattori. Strite sanoi, että palveluiden kysyntä on alueellaan kasvanut 15 prosenttia viime vuodesta.

Läänin mielenterveysohjelmien vuotuinen rahoitus ei ole kasvanut yli kymmeneen vuoteen, Strite huomautti. Tänä vuonna, arviolta 6,5 ​​miljardin dollarin budjetin ylijäämän ja pandemian lisääessä tietoisuutta mielenterveysongelmista, hän kuitenkin sanoi olevansa optimistinen.

“Jos joskus on aika, jolloin päättäjät kuuntelevat, luulen, että se on nyt”, Strite sanoi.

Budjetti sisältää noin 6 miljardin dollarin lisäyksen kuluvasta tilikaudesta. Tiistaina pitämässään vuotuisessa budjettipuheessaan Wolf mainitsi budjettiylijäämää ennustettua suuremmista veronkeräyksistä ja liittohallituksen varoista COVID-19-pandemian aikana.

Wolf on ehdottanut koulutusmenojen korottamista joka vuosi, kun hän on ollut virassa, ja hänen viimeisin ehdotuksensa vaatii 1,25 miljardia dollaria peruskouluille ja 200 miljoonaa dollaria erityisopetusohjelmiin.

Republikaanit ovat vetäytyneet sanomalla, että menot ovat kestämättömiä ja sanovat, että osavaltion budjettialijäämä on miljardi dollaria ensi vuoteen mennessä, jos menoja ei rajoiteta.

Edustajainhuoneen republikaanien tiedottaja Jason Gottesman sanoi, että ehdotettu budjetti lisää vuosittaisia ​​menoja lähes 20 prosentilla, mikä on jyrkkä lisäys, joka “suojaa kaikki tietyt ehdotukset”.

“Vaatiusryhmämme tavoitteena on varmistaa, että jatkamme samoja varovaisia ​​budjetointikäytäntöjä, jotka ovat kehittäneet tämän päivän ylijäämiä, mutta silti teemme kohdennettuja investointeja Pennsylvanian avainalueille”, sanoi Republican Housen tiedottaja Jason Gottesman.

Gottesman sanoi, että edustajainhuoneen määrärahakomitea pitää nämä menoerät ja muut “ensimmäisenä todellisena askeleena kohti lopullisen budjettisuunnitelman laatimista”.

Leave a Comment