Kelly Staffordin tuskallinen terveysmatka Super Bowlin loistoon

Kun Los Angeles Rams saavutti Super Bowl -paikkansa SoFi-stadionilla kaksi viikkoa sitten, Kelly Stafford – heidän pelinrakentajansa Matthew Staffordin vaimo – “romahti täysin”.

“Halasimme ja itkimme”, Staffordin paras ystävä Ali Chapas kertoi The Postille. “Ihmiset ovat olleet tällä matkalla Matthew’n kanssa yliopistosta lähtien ja tietävät, mitä he ovat käyneet läpi. Tuntui kuin olisimme urheiluelokuvassa.”

Georgian yliopistossa tapaaneet Staffords vietti 12 kautta Detroitissa, missä Matt pelasi mustelmavammojen läpi eikä koskaan voittanut kauden jälkeistä voittoa.

Ja kentän ulkopuolella Kelly, 32, joka nyt isännöi Morning After -podcastia ja joutui otsikoihin marraskuussa 49ers-faneille pehmeän suolarinkinän syöttämisessä, on kestänyt oman tuskallisen terveyskoetuksensa. Vuonna 2019 hänelle tehtiin uuvuttava 12 tuntia kestänyt leikkaus hyvänlaatuisen kasvaimen poistamiseksi aivoistaan.

Los Angeles Ramsin Matthew Stafford juhlii Kellyn kanssa NFC Championshipin NFL-jalkapallopelin jälkeen San Francisco 49ersiä vastaan ​​sunnuntaina tammikuussa. 30. 2022.
PA

“Luulen, että Kelly ei koskaan haluaisi kertoa hänestä ja hänen taistelustaan ​​aivokasvaintaan vastaan, mutta se tietysti lisää heidän tarinaansa. Ja se, että he ovat käyneet läpi niin paljon, tekee siitä paljon suloisempaa, että he ovat tässä asemassa juuri nyt”, Chapas sanoi.

Huimaus

Kelly, silloin kolmen lapsen äiti, tajusi, että jokin oli vialla vuoden 2019 alussa, kun hän alkoi kokea heikentäviä huimauskohtauksia. Pelottavin jakso tapahtui pitäessään sylissä hänen pikkutytärtään Hunteria. Pariskunnalla on neljä nuorta tyttöä, mukaan lukien kaksoset Sawyer ja Chandler, jotka täyttävät ensi kuussa 5 vuotta, Hunter, 3, ja Tyler, 1.

”Huone alkoi pyöriä ympärilläni ja minusta tuntui, että putoaisin. Melkein heitin Hunterin Matthew’lle, koska en halunnut hänen menevän kanssani”, hän kertoi ESPN:lle vuonna 2019.

Kelly ja Matthew Stafford
Pariskunta poseeraa kuvassa ennen leikkaustaan.
Luotto: kbstafford89/Instagram

Hänelle määrättiin Antivert, huimauksen hoitoon tarkoitettu lääke, mutta hänen oireensa vain pahenivat. Staffordit pyysivät sitten apua lionsjoukkueen lääkäriltä, ​​joka järjesti hänelle aivojen magneettikuvauksen.

Diagnoosi oli järkyttävä. Hänellä oli hyvänlaatuinen aivokasvain.

“Lääketieteellinen termi oli akustinen neurooma tai vestibulaarinen schwannoma. Joissakin aivohermoissani oli kasvain. Minulle kerrottiin, että minun piti mennä leikkaukseen sen poistamiseksi. Ja olin kauhuissani”, hän sanoi.

Lenox Hillin sairaalan neurokirurgian varapuheenjohtajan tohtori John Boockvarin mukaan se on kolmanneksi yleisin ihmisillä havaittu hyvänlaatuinen aivokasvain. Hän kutsui sitä “harvinaiseksi, mutta ei harvinaiseksi. Yhdysvalloissa on noin 2 000 – 3 000 tapausta vuosittain”, Boockvar sanoi.

Kellyllä on kaksoset Sawyer, vasen, ja Chandler syyskuussa 2017. Matt pelasi tuolloin Detroit Lionsissa.
PA

Merkkejä voi olla vaikea havaita. “Akustinen neurooma ilmenee yleensä kuulon heikkenemisenä tai korvien soimisena tai, kuten Kellyn tapauksessa, huimauksena”, hän lisäsi.

Hän sanoi, että kasvain on yleensä pähkinän tai golfpallon kokoinen ja hoitovaihtoehtoja on kolme: Potilaat voivat jättää sen rauhaan ja seurata massaa, altistaa säteilylle tai valita leikkauksen. Hän päätti poistaa sen.

Hänen suurin pelkonsa

Diagnoosin jälkeen Kelly lähetti viestin Chapasille, joka on naimisissa Shaun Chapasin kanssa, Mattin joukkuetoverinsa sekä UGA:ssa että Lions-järjestössä, ja pyysi Facetimeen parin kanssa.

“Kun saimme selville, että se oli aivokasvain, olimme täydellisessä shokissa”, Chapas sanoi. Mutta Staffordit näyttivät olevan tyytyväisiä. “He olivat jo vahvassa pisteessä sen kanssa. Se oli tosiasia. ‘Tämän asian kanssa olemme tekemisissä. Emme sääli itseämme.”

Kun Kelly alkoi kertoa ystävilleen, he kokoontuivat hänen ympärilleen, mukaan lukien läheinen ystävä Hank Winchester, “Help Me Hank” -kuluttajatoimittaja WDIV:ltä, Detroit NBC:n tytäryhtiöltä.

“Tiedän yhden asian olevan hyvin totta”, hän kertoi The Postille. “Vaikka Matthew on tämä vahva, kova jalkapalloilija, Kelly on helvettiä kovempi ja tiesin, että hän kohtaisi tämän vastoinkäymisen oikealla tavalla.”

Kelly Stafford hänen ja Matthew Staffordin neljän tyttären kanssa ennen NFC Championship -peliä
Kelly Stafford hänen ja Matthew Staffordin neljän tyttären kanssa ennen NFC Championship -peliä
Instagram/Kelly Stafford

Sitten hän meni julkisuuteen ja jakoi matkansa sosiaalisessa mediassa – paikassa, joka ei ole aina ollut ystävällinen hänen perheelleen, kun otetaan huomioon hänen miehensä ammatti.

”Kun julkaisin tarinani sosiaalisessa mediassa, tunsin oloni todella haavoittuvaiseksi ja tunsin, että tarvitsin joukon ihmisiä tiimiini siinä vaiheessa. Esitin sen tavalla, että halusin rukouksia enemmän kuin mitään. Mitä enemmän ihmisiä rukoilee puolestasi, sitä enemmän menestyt kaikessa, jonka puolesta rukoilet”, Kelly sanoi.

Silti Kelly pelkäsi, että leikkaus voisi mennä pieleen. “Suurin pelkoni on se, etten ole täällä, enkä ole täällä kasvattamassa tyttöjäni”, Kelly kertoi ESPN:lle.

Chapas muisteli ystäväänsä, jonka hän tapasi Georgiassa lukiossa, kirjoittamassa sydäntä särkeviä kirjeitä tyttärilleen. “Et voinut lukea niitä etkä itkeä.”

Kova toipuminen

Boockvar sanoi, että Kelly, joka on nuori ja terve, oli ensisijainen ehdokas leikkaukseen, vaikka hän aiheuttikin joitakin vaaroja.

”Erityisesti nuoren kauniin naisen suurin riski on kasvovamma. Jos leikkaat kasvaimen pois kuulohermosta, voit vahingoittaa kasvohermoa ja se voi olla pysyvää.”

Ja hänen kirurgi, tohtori Gregory Thompson, sai kaarevapallon, kun hän löysi “poikkeavan” valtimon, joka muutti kuuden tunnin toimenpiteen 12 tunnin toimenpiteeksi.

Kelly näyttää päätään leikkauksen jälkeen.
Kelly näyttää päätään leikkauksen jälkeen.
Luotto: kbstafford89/Instagram

“Hän oli nähnyt vain yhden toisen tällaisen tapauksen, ja hänen täytyi reitittää koko heidän reittinsä uudelleen [surgical] suunnitelma”, Chapas sanoi ja lisäsi, että Matt lähetti hänelle tekstipäivityksiä ilman mitään merkkejä turbulenssista. Loppujen lopuksi leikkaus onnistui.

“[Thompson] otti aikansa ja oli kärsivällinen”, Kelly kirjoitti Instagramissa muutama viikko mentyään veitsen alle. ”Oli hetki, jolloin he ajattelivat, että olisin voinut menettää kuuloni kokonaan. Hän sai kaikki ja kaiken pysähtymään, he kaikki istuivat ja odottivat jonkin aikaa… ääniaalto palasi. Hänen kärsivällisyytensä pelasti kuuloni ja kasvoni.”

Mutta jälki oli julma. Staffordin oli opittava kävelemään uudelleen. Ja hän ei voinut nähdä tyttäriään kahteen viikkoon.

“Lääkärit ehdottivat, että heidän olisi parasta olla poissa kotoa tai missä tahansa olin toipumassa. Kovat äänet olivat minulle vaikeita. En voinut nostaa tyttöjäni ollenkaan. He haluavat aina olla kanssani tai ryömiä päälleni. Uudelleen oppiminen kävelemään oli prosessi, eikä pienten juokseminen jalkojen juureen luultavasti ollut paras idea.”

Staffordit yliopistopäivien aikana Georgiassa
Staffordit yliopistopäivien aikana Georgiassa
Instagram/Kelly Stafford

Lopulta hän alkoi treenata uudelleen ja käytti nyrkkeilyä terapiana.

”Hänellä oli loistava tukijärjestelmä ympärillään, mutta loppujen lopuksi se tuli hänelle. Hänen täytyi kestää. Ja hän meni takaisin kuntosalille ja murskasi sen. Se motivoi ja inspiroi minua, Winchester sanoi.

Huhtikuussa 2021 hän siirtyi Instagramiin juhlimaan virstanpylvästä ja kirjoitti: “Tänään juhlitaan puhdasta 2 vuoden skannausta ja kaikkia uusia seikkailuja, joita perheeni ja minä tulemme kokemaan tässä ensi vuonna!”

Viesti oli varsin ennakoiva. Yksi näistä uusista seikkailuista merkitsi matkaa Super Bowliin – peliin, joka jäi Staffordille vaikeaksi hänen 13. NFL-kautensa asti.

Otteluun lentävä Winchester sanoi, että parin vaikeudet loivat vieläkin vahvemman siteen Detroitin faneihin, jotka kannattavat Staffordia ja Ramsia.

”Kun Matthew tuli Detroitiin, hän ei ollut naimisissa. Hän seurusteli Kellyn kanssa. He menivät kihloihin, naimisiin ja saivat neljä lasta Detroitissa. Hänelle tehtiin aivoleikkaus Michiganin yliopistossa. He näkivät tämän parin kasvavan ja heidän rakkaustarinansa etenevän. Vaikka he ovat Los Angelesissa, heidän läsnäolonsa tuntuu täällä erittäin paljon.

Chapas lisäsi, että Staffordit muistuttavat Cinderella-tarinaa – ja niiden taakse on helppo päästä.

“Kauneinta heissä erikseen ja parina on se, että he ovat täsmälleen samoja ihmisiä kuin lukiossa ja yliopistossa, mutta heillä on paljon isompi talo.”

.

Leave a Comment