Israelin Climate Tech Startup: “Haluamme ihmiskunnan käyttävän hiilidioksidimittauksia valuutana”

Lapset katsovat, kuinka israelilainen sotilaslentokone hajottaa palonestoainetta sammuttaakseen tulipalon lähellä Israelin kibbutsia Tzubaa Jerusalemin laitamilla, 17. elokuuta 2021. REUTERS/ Ronen Zvulun

CTech – Ilmastonmuutos vaikuttaa haitallisiin sääilmiöihin, luonnonkatastrofeihin ja ilmaan, jota hengitämme. Ja vaikka monet maat ovat sitoutuneet hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, todellisuus voi näyttää pelottavammalta, jos ihmiskunta ei ryhdy toimiin. Siinä Albo Climate astuu kuvaan.

“Halusimme ratkaista maailman suurimman ongelman: vähentää hiilidioksidipäästöjä ja torjua ilmastonmuutosta”, toimitusjohtaja Jacques (Jac) Amsalem sanoi. CTech haastattelussa. Alunperin yritys aikoi seurata tautia aiheuttavan tuholaisen, Aasian tiikerihyttysen Aedes albopictuksen leviämistä käyttämällä satelliittikuvien ja tekoälyn avulla toimivaa alustaa tunnistamaan vesistöjä, joissa tuholainen lisääntyi. Kuitenkin yli vuosi sitten Albo siirtyi käyttämään alustaansa niittyjen, viljelysmaiden, metsien ja jopa kaupunkialueiden hiilipäästöjen seurantaan. US Geological Surveyn mukaan hiilen sitomisen seuraaminen, jossa hiilidioksidi otetaan talteen ja varastoidaan ilmakehään, on yksi tapa vähentää hiilidioksidin määrää ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Software as a Service (SaaS) -alusta toimii tutkan ja ilmakehän satelliittikuvien yhdistelmän avulla tunnistamaan ilmakehästä luonnollisesti poistunut hiilidioksidi, esimerkiksi metsissä, joissa puut imevät ainetta ja tuottavat happea. Se voi paikantaa kaiken hiilen, joka on varastoitunut maan alle satelliitin kautta, ja “sinisen” hiilen, joka eristetään ja poistetaan valtameristä luonnollisesti. SaaS-alusta laskee, kuinka paljon hiiltä poistuu ja tuotetaan kulloinkin, ja raportoi kuinka se varastoituu, joko luonnollisessa ekosysteemissä tai viljelysmailla. “Tietäminen siitä, kuinka voimme paremmin käyttää maata päästäksemme ja vähentääksemme kaikkea ilmakehän hiilidioksidia, on yksinään valtava markkina”, selittää Ariella Charny, Albon markkinajohtaja. “Uskon, että ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin ongelma, ja meidän on etsittävä tapoja yhdistää teknologiaa ja rahoitusta luonnon suojelemiseksi mahdollisimman paljon”, hän sanoi. CTech haastattelussa.

Hiilen “dollari”

Aiheeseen liittyvä kattavuus

11. helmikuuta 2022 klo 10.37

Tärkein pullonkaula, Charny selitti, on tämän hiilen “eron” mittaaminen, ja maankäyttöprojektien suuren kysynnän vuoksi tieto siitä, kuinka paljon hiiltä lisätään ja myöhemmin ilmakehästä poistetaan, voi olla tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjuntaa. . Paras tapa varmistaa, että hiili varastoituu oikein maapallolla, on käyttää kestäviä viljelykäytäntöjä, joissa kasvit suorittavat fotosynteesiä ja poistavat CO2:ta ilmakehästä luonnollisesti muuttamalla ylimääräisen hiilen osaksi biomassaaan. Kasvit voivat myös varastoida tätä hiilidioksidia maaperään ja muuttaa sen ravinnerikkaaksi aineeksi, jossa sienet, bakteerit ja kasvit voivat menestyä. Lisäksi hiilestä köyhdytetty maaperä muuttuu hyödyttömäksi ja voi vaikuttaa elintarviketurvaongelmiin, hän lisäsi. Hiilenpoisto suojaa myös biosfääriä ja siinä eläviä eläimiä. “Haluamme antaa ihmiskunnalle mahdollisuuden käyttää hiilimittauksia valuuttana ja käyttää näitä varoja luonnon suojelemiseen.”

Jotkut korkeatasoisia hiilidioksidipäästöjä tuottavat yritykset, kuten lentoyhtiöt, kokevat, että näiden virheiden korjaaminen kuuluu heidän vastuulleen, Amsalem lisäsi. He kompensoivat päästöjä ostamalla hiilidioksidipäästöjä, jolloin yksi tonni hiiltä sitoo jonnekin muualle maapallolle. Tämä voisi tarkoittaa puiden istuttamista metsien häviämisen estämiseksi, toimintojen muuttamista vihreämmiksi tai rahan lahjoittamista viljelysmaille näiden alueiden suojelun parantamiseksi. “Jos maanomistaja – kuten viljelijä, joka käyttää kestäviä käytäntöjä – istuttaa puita tai viljelykasveja, hän poistaa aktiivisesti hiiltä ilmakehästä”, Charny sanoi. Hiilen “hyvitys” menee myöhemmin tukitoimiin hiilen vähentämiseksi, mikä tasapainottaa hiilimittakaavaa.

Metsien häviämisen vähentäminen

Metsien hävittäminen tapahtuu nopeasti kaikkialla Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Indonesiassa, ja Albo aikoo aloittaa erillisen projektin Afrikan kehittäjien kanssa luodakseen vihreitä vesivoimaratkaisuja. Albo tarjoaa vallankumouksellisen lähestymistavan; sen alusta voi todistaa, että metsää haavoittuvalla alueella suojellaan, ja sitten myydä hankkeen hiilidioksidipäästöjä alueen suojelemiseksi. ”Olemme todella saamassa näitä markkinoita mittakaavaan, koska hiilidioksidia ei poisteta tarpeeksi. Haluamme, että kaikki maan päällä asuvat, joilla on suuri maa, ovat yhteydessä alustaamme ja laskevat, kuinka paljon hiilidioksidia poistuu. Nämä ihmiset voivat ansaita rahaa auttamalla suojelemaan ympäristöä”, Charny lisäsi.

Lisääntyneen maan muuttaminen uudistuvaksi viljelymaaksi, metsien hävittämisen lopettaminen ja puiden istuttaminen ovat kaikki tekijöitä, joilla voi olla myönteinen vaikutus ilmastonmuutokseen. Mutta Albo haluaa skaalata näitä toimintoja automaattisesti valvomalla kaikkia hiilen vaihteluita avaruudesta. Sen alusta käyttää LiDAR-antureita, tutkoja ja kameroita sekä ympäristötieteitä ja tekoälyä ennusteiden ja laskelmien tekemiseen hiilidioksidin poistumisesta ilmakehästä. Satelliitit skannaavat alueita LiDARin avulla, kun taas tekoäly analysoi, mitä todella tapahtuu, ja tekee tilastollisia ennusteita seuraaville vuosille. Alusta kartoittaa hiiltä pikselitasolla ja voi visualisoida muutoksia hiilen sitomisessa. Tämä muutos voidaan myöhemmin rahallistaa hiilihyvityksiksi ja auttaa suojelemaan ympäristöä. “Jos tietyllä alueella tapahtuu metsien hävittämistä, se voi saada sen kiinni aikaisin”, hän lisäsi.

Ja siellä tulevat esiin suuret yritykset, kuten Amazon tai Microsoft, jotka ostavat näitä hiilidioksidipäästöjä saadakseen tunteen “hyvän tekemisestä”. “Haluamme demokratisoida nämä markkinat kaikille”, Charny lisäsi. ”Vaikka sinulla olisi pieni tontti, voit saada korvauksen kestävistä käytännöistäsi. Joku ranskalainen voisi ostaa hiilidioksidipäästöjä Etiopian maanviljelijöiltä. Yhtiö toivoo laajentavansa sen myös “mikroluottoon” – eli jopa pienet maanomistajat tai puistot voivat saada rahallista korvausta pienestä osuudestaan.

Leave a Comment