Lisätietoja Thomas L. Blairista: Inspiraatio koko ihmiskunnalle.

Thomas Lucien Vincent Blair

Syntynyt: East Harlem, New York, USA

Ammatti: sosiologian, kaupunkisuunnittelun ja kansainvälisen kehityksen professori, kybertutkija, yhteisön puolestapuhuja

Yliopistot: Northeastern BA, 1950, Boston MA 1951, Michigan State Ph. D, 1956 University of London MA, osallistui Lincoln Universityn ja Columbia Universityn

Puoliso: Myrtle Desmond Blair, taiteilija

Lapset: Lucille, Katharine, Gage ja Ellen

Verkko: British Libraryn pääluettelo painetuista ja digitaalisista teoksista ja Chronicle World Journal on Black Britain perustettu 1997

Motto: Tietää ja palvella

Johdanto

Thomas L Blair (9. kesäkuuta 1926 – ) on amerikkalainen sosiologi, jonka teemateokset keskittyvät tutkijoihin ja kansalaisiin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja ympäristötoiminnan puolesta maailman alueilla. Niihin kuuluvat Retreat to the Ghetto (USA:n kansalaisoikeuksista), The Poverty of Planning (epäonnistuminen globaaliin kaupunkikriisiin), The Audacity of Cyberspace (yhteisön kamppailu Internetin vallasta) ja panos ympäristökäsikirjaan: Toimintaopas Iso-Britannia.

Britanniassa vuodesta 1963 lähtien asunut professori Blair perusti maan ensimmäisen sosiaali- ja ympäristösuunnitteluosaston Keski-Lontoon ammattikorkeakouluun 1970- ja 1980-luvuilla. Jäätyään eläkkeelle hän ohjasi mustia ja aasialaisia ​​tutkijoita Oxfordin yliopistossa visionäärijohtajuuteen vuosina 1994-1995. Vuodesta 1997 hän julkaisi Chronicleworld-verkkolehteä Black Britainista, Afro-Europesta ja Afrikan diasporakulttuureista. British Libraryn pääluettelo sisältää hänen painoteoksiaan ja yli 100 e-kirjaa, jotka yhdistävät yhteiskuntatieteet uuteen digitaaliseen mediaan ja älykkäisiin, luoviin yhteisöihin. Hänen teoksiaan on myös esitelty Kongressin kirjasto, Google tutkija, ja Maailman katalogi.

aikainen elämä 1926-1945

Blair syntyi 9. kesäkuuta 1926 Lucy Gagelle Montserratista ja Thomas Blair Sr.:lle Jamaikasta, Brittiläisestä Länsi-Intiasta. Hän varttui East 100th Streetillä – pienituloisella, kulttuurisesti monimuotoisella East Harlemin maahanmuuttajaalueella New Yorkissa. Siellä, vanhentuneiden asuntojen keskellä, pyrkivä teini kieltäytyi roikkumasta kaduilla ja baareissa – sen sijaan hän pelasi koripalloa leikkikentillä ja järjesti “siivoamaan, korjaamaan” nuorisoryhmiä.

koulutus

Blairin sosiaaliset vaistot kypsyivät monirotuisissa julkisissa kouluissa laman ja sotavuosien 1933-1945 aikana. Lincolnin yliopistossa, joka on historiallisesti musta yliopisto 1944, hän löysi mustia sosiologeja, jotka kannattavat rotuista oikeudenmukaisuutta Amerikassa ja maailmanlaajuisesti: E Franklin Frazier, Charles S Johnson, Oliver Cox ja yleisafrikkalainen sosialisti WEB Du Bois. Tästä innostuneena hän suoritti sosiologian tutkintonsa – BA-tutkinnon Northeastern Universityssä vuonna 1950 ja MA-tutkinnon Bostonin yliopistosta vuonna 1951.

Sosiologian jatko-opinnot Columbian yliopistossa vuosina 1952-1952 teoreetikko Robert K Mertonin ja empiristi Paul Lazarsfeldin johdolla olivat siunaus. Mutta riippumaton tutkimus osoitteessa Schomburgin mustien kulttuurin tutkimuskeskus laukaisi hänen halunsa heijastaa paremmin puuttuvaa ulottuvuutta – ei-valkoisten amerikkalaisten ja värimaailman ahdinkoa ja tulevaisuudennäkymiä. Tämän seurauksena Blair suoritti tohtorintutkinnon Michigan State Universitystä vuonna 1956 Brasilian maaseudun joukkoviestintää käsittelevästä väitöskirjastaan.

ura

Blair uskoo, että sosiologien ei pitäisi vain kouluttaa – heidän on opetettava elämää. Hän aloitti uransa opettamalla peruskoulutusta mustille nuorille Jarvis Christian Collegessa likapuuttoisessa, rodullisesti jännittyneessä 1950-luvun Texasissa. Sitten hänen yhteisön toimintaprojektinsa State University of New York Collegessa, New Paltzissa 1956-1960 johtivat etuoikeutettujen valkoisten opiskelijoiden siteeseen matalapalkkaisten mustien ja puertoricolaisten hedelmänpoimijoiden kanssa. Lisäksi hän loi ensimmäisen Afrikan tutkimuksen kurssin korkeakoulu- ja yliopistojärjestelmässä vuosina 1956-1960.

Blairin ammattiura kattaa vuosikymmeniä eri yhteisöissä ja maanosissa. Hänen projekteihinsa kuuluu innovatiivisia uusia kaupunkeja Britanniassa 1970-1980-luvuilla. Sekä kaupunkien uudistaminen mustien ja työväenluokan asuntojen pahimmilla alueilla Lontoossa ja Euroopan suurissa kaupungeissa Euroopan neuvostolle, Strasbourgille.

Blair on neuvonut Angolan, Indonesian ja Malesian hallituksia ja kartoittanut Kenian pienituloisten siirtokuntien tarpeita YK:n Habitat Conferencessa 1976. Hän auttoi suunnittelemaan strategioita toimitettaville Aasian kaupungeille Delft Institute for Water and Environmental Planning, Alankomaissa 1991-93.

Henkilökohtainen elämä

Blairin elämä ja ura kietoutuvat yhteen The Blair Family of Hertfordin (Englanti) -verkkosivustolla. Hänen taiteilijavaimonsa Myrtle Desmond Blair oli hänen matkakumppaninsa Nigeriassa, Algeriassa, Ranskassa ja Britanniassa yhdessä hänen neljän tyttärensä Lucillen, Katharinen, Gagen ja Ellenin kanssa.

saavutuksia

Blair sai John Hay Whitney -säätiön apurahan Latinalaisen Amerikan tutkimuksessa 1953-1954. Hänen Ford-säätiön afrikkalaisten tutkimusten apuraha Bostonin yliopistossa rahoitti hänen kaupungistumistutkimustaan ​​Kanossa, Nigeriassa 1960-1962. Britanniassa hän sai Royal Society of Arts FRSA -stipendin 1990-luvulla ja ansaitsi maisterin tutkinnon kaupunkitutkimuksessa Goldsmiths Collegesta, Lontoon yliopistosta 1997.

Blair mainitaan Mabel Smythessä Black American Reference Book 1976 numero. Hän on toiminut ansioituneina vierailevina professoreina George Washington Universityssä 1985, Virginian yliopistossa, VA. 1987-1988, ja Howardin yliopistossa ja Hampton Universityssä, historiallisesti mustien oppilaitoksissa, 1980-luvulla.

Blair perusti vuonna 1951 yhteistyössä humanistiprofessori Alfred McClung Leen kanssa ympäristökampanjoita järjestävän Friends of the Earthin ja Society for the Study of Social Problems -järjestön. Etsiessään kestäviä ratkaisuja Afrikan haasteisiin hän liittyi tutkijoihin – yleisafrikkalaisen WEB Du Boisin ja Kenneth Dike historioitsija-kasvattaja ja Ghanan ensimmäinen presidentti Kwame Nkrumah, joka loi Encyclopedia Africanan 1961-1962.

Blairin töitä on julkaistu ammattilehdissä: British Journal of Sociology, Royal Institute of British Architects, Official Architecture and Planning, CITIES, Habitat International ja Présence Africaine.

Hänen kutsuttuihin professorin luennoitsijoihin ja puheisiinsa kuuluvat Cambridgen yliopiston Martin Center for Architecture and Urban Studies 1980-luvulla ja Oxford University Students’ Unionin keskustelu Britannian rotusuhteista 2001.

Uudelleenmallinnuksen panos

Professori Blairin teoksissa on välitöntä ja elinvoimaisuutta, joka edelleen kannustaa toimintaan. Sosiologialla, yhteiskuntatieteellä, on olennainen rooli yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemisessa. Hänen British Libraryn pääluettelo painetuista ja digitaalisista teoksista ja kronikkamaailma verkkosivut ovat analyyttisiä ääniä, jotka edistävät toimintaa nykyajan sosiaalisten ongelmien parissa.

Päivän ongelmat eivät ole vieraita, vaan hänen itsenäinen työnsä Covid-19-pandemiasta vuosina 2020-2022 kiinnitti huomion sen sosiaalisiin vaikutuksiin mustiin britteihin. Yleisesti ottaen hänen painotuksensa kamppailussa yhteisön kybervallan, kestävän ympäristön ja ilmastonmuutoksen puolesta ovat hedelmällisiä tutkimuslinjoja. Yhteenvetona, professori Blair kehottaa, ei vaadi muutosvaihetta: sosiologien on osallistuttava ihmisten kanssa hyödylliseen muutokseen ja siten uudistettava itse tieteenala.

Media Yhteystiedot
Yrityksen nimi: Premiumin kirjoittaminen
Yhteyshenkilö: Christopher Lorenzo
Sähköposti: Lähettää sähköpostia
Puhelin: +1 (213) 375-4147
Maa: Yhdysvallat
Verkkosivusto: https://writingprime.co

Leave a Comment