NH on sallinut vedonlyönnin vuodesta 2019 lähtien. Toimikunta tutkii Vt:n halukkuutta tehdä siitä laillinen täällä

Jalkapallofaneille tai ihmisille, jotka vain katsovat mainoksia (Puppy Bowlin välillä), NFL:n parhaat joukkueet kohtaavat Super Bowlissa sunnuntaina. Ja vaikka joukkueesi ei päässyt isoon peliin, saatat tuntea houkutusta tehdä ystävällinen veto.

Vermontissa urheiluvedonlyönti ei kuitenkaan ole laillista. Mutta vuonna 2020 perustettiin lainsäädäntökomitea tutkimaan laillista urheiluvedonlyöntiä osavaltiossa.

Chittendenin piirikunnan sen. Michael Sirotkin toimii tässä komiteassa.

“Viime vuoden laskuun lisätty opiskelukieli on kattava tutkimus kaikista tällä alalla aloittaneista lainkäyttöalueista”, hän sanoo. “He kaikki tekevät sen hieman eri tavoilla. He kaikki verottavat hieman eri tavoin. Ne tarjoavat tietyn suojan.”

Raportin valmistumisen jälkeen Sirotkin sanoo, että komitea “katsoi, voimmeko tänä vuonna lisätä aikaa lainsäädännön säätämiseen, jotta Vermontista tulisi ehkä 33. osavaltio, joka tekee tämän”.

Sirotkin sanoo, että urheiluvedonlyöntiä tapahtuu jo Vermontissa – vain mustilla markkinoilla. Hän sanoo, että tällä hetkellä arviolta 140 000 vermontilaista lyö vetoa laittomasti urheilutapahtumista.

Sirotkin sanoo, että sääntelemättömien sivustojen kaltaiset huolet lisäävät halua laillistaa urheiluvedonlyönti.

“Tällä hetkellä ei vain ole todellista täytäntöönpanomekanismia, eikä meillä ole kuluttajansuojaa näille laittomille sivustoille”, hän sanoo. “Emme voi hallita vedonlyönnin ikää. Emme voi varmistaa, että voitot eivät ole sopimattomia tai että voittoja edes tapahtuu.”

Urheiluvedonlyönnin laillistaminen osavaltiossa varmistaisi Sirotkinin mukaan asianmukaisen täytäntöönpanon ja lisätuloja.

Ja Gov. Phil Scott on toistuvasti sanonut tukevansa urheiluvedonlyöntiä. Hän sanoo, että se voi tuoda rahaa asumiseen ja lastenhoitoon.

Mutta suurin osa naapureistamme on jo laillistanut urheiluvedonlyönnin. Tämä sisältää New Hampshiren.

VPR:n Mary Engisch puhui Charles McIntyren, New Hampshiren Lottery Commissionin toiminnanjohtajan kanssa. Heidän keskustelunsa on muokattu ja tiivistetty selvyyden vuoksi.

Mary Engisch: New Hampshire julkaisi verkkoalustan vuoden 2019 lopussa. COVID hidasti asioita; pelejä ei pelattu. Mutta pelejä pelataan nyt ja vedonlyönti on käynnissä. Mitä se tuo New Hampshiren osavaltiolle verotuloina?

Charles McIntyre: Lanseerauksestamme lähtien meillä on nettomääräisesti 30 miljoonaa dollaria, joka menee koulutusrahastoon. Kaikkialla Yhdysvalloissa kannattavimmat urheiluvedonlyöntisovellukset ovat, sanotaan, arpajaisia. Joten mallimme oli pohjimmiltaan se, että kannattava kokonaisuus on valtio. Näin se siis toimii. Ja näin me sitä ajetaan. Ja mielestäni se on tehty erittäin hyvin. Se ylitti odotuksemme, tulot – dramaattisesti.

Verotuloja siis 30 miljoonaa dollaria, vain joulukuusta 2019 tähän päivään. Ja online-urheiluvedonlyönnistä, onko olemassa mitään haittapuolia, joista voit puhua?

Tiedätkö, koputa puuhun, ei ole ollut mitään rikollisten elementtien tai rahanpesun tai kaikenlaisten ihmisten pelkäämien asioiden suhteen. Joten taustani, olin entinen järjestäytyneen rikollisuuden syyttäjä Bostonin ulkopuolelta. Tunsin urheiluvedonlyönnin syyttäjän puolelta. Se on hauskaa, koska luulin tuntevani urheiluvedonlyönnin aiemmin, koska olin nostanut syytteen monta, monta kertaa.

Lisää VPR:ltä: Are New Lottery Games, Sports Betting tapa maksaa Vt. Lastenhoito?

Kuinka New Hampshire auttaa ihmisiä, jotka kokevat riippuvuuden uhkapelistä tai niitä, joille online-urheiluvedonlyönti tulee ongelmalliseksi? Sitten toinen osa tästä kysymyksestä: onko pandemian aikana urheiluvedonlyöntiriippuvuuteen apua hakevien ihmisten määrä lisääntynyt?

Se ei ole ollut korkealla. Jos katsot kirjallisuutta, huomaat, että noin puolellatoista, ehkä 2 prosentilla pelaajista on ongelma sen kanssa. Ja se, miten ongelma määritellään, vaihtelee joskus, mutta se edustaa palveluita osavaltiossa käyttävien ihmisten määrää.

Ja se on pieni määrä, mutta ilmeisesti nämä puhelinkeskustemme ihmiset ovat koulutettuja henkilöitä. Jos he kuulevat ongelmia, niihin puututaan välittömästi. Joten esimerkiksi joku sanoo: “En voi menettää enempää rahaa”, hänen tilinsä todella jäädytetään. Ja keskustelemme heidän kanssaan. Lisäksi mobiilialusta antaa heille mahdollisuuden sulkea itsensä pois, mitä sadat ovat tehneet osavaltiossa – sanoi: “En halua pelata enää.” Ja kunnioitamme sitä 100% ajasta. Joten on työkaluja, joiden avulla voimme tehdä sen enemmän kuin vain jakaa esitteitä.

Mitä voisit jakaa Vermontin ihmisten kanssa, jotka harkitsevat online-urheiluvedonlyönnin laillistamista?

Mene siihen hitaasti ja vaihtoehtojen kanssa on paras tapa kuvata sitä. Erityisesti vähittäiskauppa on paljon monimutkaisempaa kuin ymmärrät. Vähittäisurheiluvedonlyönnin avaaminen vastaa rahavirralla jonkin verran suuren pankin avaamista, ja kontrollit ja niiden valvontavaatimukset ovat merkittäviä. Se on siis erittäin kallis tarjous.

Sen säätely on meille kallista. Kannattaa olla varma, mutta se on kallista. Ihmiset, jotka kertovat sinulle jotain, ymmärtävät, että heillä on yleensä asialista. Meillä on erittäin suuri tutkinta- ja tilintarkastushenkilöstö, joka vierailee näissä paikoissa usein. Ja auditoimme jokaisen laitoksen vähintään kerran vuodessa. Kaikki tutkijamme ovat entisiä poliiseja; Tilintarkastajamme ovat kaikki koulutettuja tilintarkastajia – taloushenkilöitä. Ja se on paljon rahaa, jota seuraamme, ja se on tehtävä hyvin.

Toistaiseksi online-urheiluvedonlyönti ei ole laillista Vermontissa. Pysäyttääkö se ihmisiä?

Voin kertoa teille nyt varmuudella kuoleman ja verojen lähestyessä, että Vermontissa on urheiluvedonlyöntiä merkittävästi. Sitä ei vain tehdä laillisesti. Ja niinpä ongelma on edelleen olemassa, riippumatta siitä, kuka sitä säätelee. Kun valtio tavallaan palauttaa nämä varat kotimaahansa, voimme tunnistaa ne, havaita ihmiset, joilla on ongelma, ja käsitellä niitä.

Jos sinä tai joku tuntemasi henkilö kärsii ongelmallisesta rahapelaamisesta, voit löytää ilmaisia ​​resursseja Vermont Problem Gambling -sivustolta Vermont Lotteryn kautta.

Onko sinulla kysymyksiä, kommentteja tai vinkkejä? Lähetä meille viesti.

Leave a Comment