Punjabin vaalit: Kongressi saattoi ihmiskunnan häpeään vuonna 84, Modi varmisti oikeudenmukaisuuden: Nadda

Bharatiya Janata -puolueen (BJP) puheenjohtaja Jagat Prakash Nadda sanoi lauantaina Jalandharissa, että kongressi ja sen johtajat olivat saattanut ihmiskunnan häpeään vuoden 1984 sikhien vastaisten mellakoiden aikana ja heidän kätensä olivat veressä, kun taas pääministeri Narendra Modi oli varmistanut oikeudenmukaisuuden 30 pitkän vuoden jälkeen ja lähetti syytetyn kongressin uhrien johtajan Tiharin vankilaan.

Lue myös: Uttarakhandin kyselyt: Kongressi ei pidä Intiaa yhtenä kansakuntana, sanoo pääministeri Modi

Nadda puhui neitsyttilaisuudessaan Balachaurissa Shaheed Bhagat Singh Nagarin alueella BJP:n ehdokkaiden Ashok Bathille Balachaurista, Poonam Manikille Nawanshahrista ja Mohan Lal Bangalle Bangan vaalipiiristä kertoessaan Modin hallituksen toimenpiteistä sikhien ja Punjabin hyväksi.

“Kun sikhien vastaisia ​​mellakoita tapahtui Delhissä ja eri puolilla maata vuonna 1984 silloisen pääministerin Indira Gandhin salamurhan jälkeen, kongressi ja sen johtaja olivat sanoneet, että kun iso puu kaatuu, maa tärisee (viitaten entiseen pääministeri Rajiviin Gandhin lausunto, Jab bada ped girta hai toh dharti hilti hai). Nyt he tulevat edessäsi äänestämään. Sinun pitäisi myös ravistaa niitä”, Nadda sanoi.

“Vuoden 1984 mellakka oli uhreja, jotka kulkivat Delhin ja Punjabin välillä oikeuden saamiseksi 30 pitkän vuoden ajan. Komissiota muodostettiin komission toisensa jälkeen, tutkimuksia suoritettiin, mutta kukaan ei huolehtinut sikhisisaristamme, jotka menettivät lapsensa ja aviomiehensä väkivallassa”, hän sanoi.

Mutta sen jälkeen kun Modi vannoi virkavalan pääministeriksi vuonna 2014, erityinen tutkintaryhmä perustettiin varmistamaan oikeudenmukaisuus ja tietyt kongressin johtajat lähetettiin Tiharin vankilaan.

Muistuttaa sikhiyhteisön hyväksi toteutetuista toimista

Nadda kertoi, että Modin hallitus oli myöntänyt Kultaisen temppelin ulkomaisten lahjoitusten muutoksen (FCRA) luvan, jotta eri puolilla maailmaa asuvat sikhit tai hindut voisivat lahjoittaa pyhimmälle sikhien pyhäkölle. Samoin hallitus luopui GST:stä gurdwarien langareilta.

Hän sanoi, että itsenäistymisen jälkeen sikhien veljet olivat vaatineet Kartarpurin käytävän rakentamista voidakseen kumartaa Gurdwara Durbar Sahibiin Pakistanissa. Modi avasi Kartarpurin käytävän keskustelemalla Pakistanin hallituksen kanssa ja vietti 120 miljoonaa sen rakentamiseen.

“Olemme pyrkineet levittämään opetuksia Gurbanin kautta ympäri maailmaa. Guru Nanak Dev -tuoli perustettiin National Institute for Inter-Faith Studies -instituuttiin. Modin hallitus juhli myös Guru Gobind Singhin 350. syntymäpäivää täydellä kunnialla kaikkialla maassa, ja hallitus ilmoitti myös tarkkailevansa Veer Bal Diwasia kunnioittaakseen Guru Gobind Singhin, Baba Zorawar Singhin ja Baba Fateh Singhin nuorempien poikien uhrauksia. ,” hän sanoi.

Ottaa AAP:n vastaan ​​Delhin huonosta hallinnosta

Hän sanoi, että BJP tekee Punjabista huumevapaan valtion, koska osavaltion hallitsijoista “on tullut kumppaneita liiketoiminnassa”.

Nadda sanoi, että Punjab kohtasi kongressin hallituksen aiheuttaman militanssin ja että osavaltio ei voisi menestyä, jos se hallitsee sitä.

Hän hyökkäsi Aam Aadmi -puolueeseen, koska se väitti vaatineen rahaa lipunjakelusta Delhin huonon hallinnon lisäksi.


.

Leave a Comment