Santa Fen lukion ammuskelu: Dimitrios Pagourtzis jää mielenterveyslaitokseen vielä 12 kuukaudeksi

HOUSTON, Texas (KTRK) – Dimitrios Pagourtzis, Santa Fe High Schoolin vuoden 2018 tappavasta ammuskelusta syytetty opiskelija, on siirretty mielenterveyslaitokseen enintään vuodeksi.

Melkein tasan vuosi sitten tehtiin samanlainen päätös pitää Pagourtzis laitoksessa 12 kuukauden ajan.

Hänen asianajajansa Nicholas Poehl sanoi, ettei oikeudenkäyntipäivää ole asetettu.

Hän antoi seuraavan lausunnon:

“Vaikka emme ole yllättyneitä tästä kehityksestä, olemme pettyneitä siihen, että olemme edelleen tilanteessa, jossa tapaus ei voi edetä kohti ratkaisua. Se on pettymys kaikille osapuolille, mutta erityisesti uhreille ja heidän perheilleen, jotka odottavat edelleen ratkaisua. Tämän tapauksen sulkeminen ja jopa perustiedot siitä. Toivomme edelleen, että tapaus saadaan ratkaistua jossain vaiheessa tulevaisuudessa, olipa kyseessä oikeudenkäynti tai siviilisitoumus, joka tuntuu yhä väistämättömämmältä.”

Tragedian uhrit kertoivat olevansa masentuneita, pettyneitä ja turhautuneita uutisista.

Flo Rice työskenteli sijaisopettajana ampumispäivänä. Häntä osui kuusi kertaa tulitus lantioonsa ja jalkoihinsa ja hän sanoi olevansa onnekas, että hän pystyy edelleen kävelemään.

Hän sanoi uskoneensa, että viivästys on tulossa.

“Häntä suojellaan, eikä meitä ole tuettu”, Rice sanoi. “Tuntuu, että meidät on harjattu maton alle. Valtio ja kaikki haluavat mennä eteenpäin ja unohtaa meidät. Tämä on ruma kuva ja sitä ei ole käsitelty hyvin ja he haluavat jättää sen huomiotta.”

Galvestonin piirikunnan rikospiirin syyttäjä Jack Roady sanoi lausunnossaan ABC13:lle, että Pohjois-Texasin osavaltion sairaala ilmoitti, että Pagourtzisia “ei ole palautettu oikeudenkäynnin pätevyyteen”, ja pyysi pidennystä “jotta he voivat jatkaa ponnistelujaan palauttaakseen hänen pätevyytensä. Tämä ei tietenkään ollut uutinen, jonka halusimme kuulla, ja jaamme perheiden turhautumisen jatkuvasta viivästyksestä.”

Puede leer esta historia en Español: Santa Fe HS:n ampumisesta epäilty palautettiin mielenterveyslaitokseen vielä 12 kuukaudeksi

Koko lausunto:

“Pohjois-Texasin osavaltiosairaala on ilmoittanut, että vastaajaa ei ole vielä palautettu oikeudenkäyntikelpoisiksi, ja he ovat pyytäneet, että hänet siirrettäisiin heidän laitokseensa enintään 12 kuukaudeksi, jotta he voivat jatkaa ponnistelujaan hänen pätevyytensä palauttamiseksi. . Tämä ei tietenkään ollut se uutinen, jonka halusimme kuulla, ja jaamme perheiden turhautumisen jatkuvaan viivästymiseen. Jatkamme syytetyn tilan ja hoidon seurantaa. Olemme edelleen sitoutuneita näkemään tämän tapauksen oikeudenkäynnin ja katsomaan, että oikeus toteutuu. “

AIHEUTTAA: “Slap in the face” -osavaltio käyttää 350 000 dollaria syytettyyn Santa Fe -ampujaan perheen odottaessa

Rice ja hänen miehensä Scot sanoivat, että viivästys on isku kasvoihin. He kokevat, että oikeusprosessi on ollut jatkuvaa taistelua ja he saavat jatkuvasti huonoja uutisia.

“Meillä ei ole luottamusta valtioon, syyttäjiin tai sairaalaan”, Scot sanoi. “Jos he eivät ole tehneet työtään tähän mennessä, miksi he tarvitsevat lisää aikaa? Onko mitään positiivista? Onko hän menossa oikeaan suuntaan? Ei, he eivät sano, että hän on.”

Sen lisäksi, että he haluavat epätoivoisesti sulkea, he haluavat tietää tosiasiat siitä, mitä tapahtui toukokuussa 2018. He sanoivat, että yksityiskohdat salataan todisteiden säilyttämiseksi oikeudenkäynnille, jota ei koskaan tule.

“Oli punaisia ​​lippuja, joihin olisi pitänyt puuttua, mutta niitä ei käsitelty”, Rice sanoi. “Haluamme tietää, miksi näitä asioita ei käsitelty. Haluamme tietää, mitä tapahtui sinä päivänä, tarkalleen kuinka hän pääsi kouluun.”

Pagourtzis siirrettiin Galveston Countyn vankilasta North Texas State Hospitaliin Vernonissa joulukuussa 2019, kun hän oli 19-vuotias.

Marraskuussa 2019 tuomari katsoi, että Pagourtzis ei ollut pätevä nousemaan oikeuden eteen.

Hänet määrättiin “sitoutuneeksi ja suljetuksi” Teksasin osavaltion terveyspalvelulaitokseen, tuomiossa todettiin tuolloin. Tuona aikana Pagourtzis arvioitiin ja hoidettiin, jotta hänestä saataisiin soveltuva oikeudenkäyntiin.

Tutustu sairaalaan, jossa syytetyt tappajat saavat mielenterveyshoitoa

Pagourtzisin mielentila on ollut useiden syyttäjien ja puolustusasianajajien välisten keskustelujen keskipisteenä toukokuussa 2018 tapahtuneen ampumisen jälkeen, jossa kuoli 10 ja loukkaantui 13 muuta.

Jossain vaiheessa Pagourtzisin asianajajat sanoivat, että hänen henkinen tilansa oli heikentynyt siihen pisteeseen, että hän ei ymmärtänyt edessään olevaa tapausta.

Jos hänet tuomitaan syylliseksi, häntä uhkaa elinkautinen vankeus ja mahdollisuus ehdonalaiseen 40 vuoden kuluttua.

Kesäkuussa 2020 yhden ampumisesta eloonjääneen vanhemmat haastoivat oikeuteen verkkosivuston, jota syytettiin ammusten myymisestä Pagourtzisille.
Chase Yarbroughin perhe nosti oikeuteen syyttämällä LuckyGunner.com-sivustoa ampumisessa käytettyjen luotien laittomasta toimittamisesta Pagourtzisille.

Liittovaltion lain mukaan sinun on oltava vähintään 18-vuotias ostaaksesi haulikkoammuksia ja vähintään 21-vuotias ostaaksesi käsiaseammuksia.

Puku väittää, että Pagourtzis oli tuolloin 17-vuotias ja osti molemmat lahjakortilla verkossa.

Jos haluat lisätietoja tästä tarinasta, seuraa Mycah Hatfieldiä Facebookissa, Viserrys ja Instagram.

KATSO LISÄÄ:

Copyright © 2022 KTRK-TV. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment