Terveysasiantuntija arvioi vakavien COVID-tapausten laskevan alle 1 000:n ensi viikolla

Opettaja. Eran Segal, johtava hallituksen neuvonantaja COVID-19-politiikassa, sanoi lauantaina, että Israel näkee ensi viikolla todennäköisesti alle 1 000 sairaalahoidossa olevaa koronaviruspotilasta vakavassa tilassa, kun Omicronin ohjaama aalto jatkoi hiljentymistä.

“Arvioimme infektioiden jatkuvan laskusuunnassa… ja ensi viikolla meillä voi olla 10 000 tai 20 000 tapausta päivässä… ja ensi viikon loppuun mennessä meillä on alle 1 000 vakavaa tapausta sairaaloissa, mahdollisesti jopa 800”, Segal sanoi Channelille. 12 uutisia.

Vakavien potilaiden määrä on pysynyt korkeana sairastuvuuden asteittaisen laskun aikana viime päivinä ja oli lauantaina 1 048 terveysministeriön tietojen mukaan. Mutta se on vähemmän kuin viime sunnuntaina 1 259, mikä on suurin Israelissa mitattu luku pandemian puhkeamisen jälkeen vuoden 2020 alussa.

Tällä hetkellä vakavassa tilassa olevista 270 on hengityskoneessa.

Yhteensä 2 339 ihmistä joutui sairaalaan lauantaina COVID-19:n vuoksi, joista 336 oli ministeriön tietojen mukaan kriittisessä tilassa.

Terveysministeriön mukaan vakavat tapaukset olivat paljon yleisempiä rokottamattomilla. Rokottamattomien 60-vuotiaiden ja sitä vanhempien potilaiden joukossa oli 349,2 vakavaa tapausta 100 000 ihmistä kohden, kun taas heidän rokotetuilla ikätovereillaan se oli 28,8.

Perjantaina todettiin 22 360 uutta koronavirustapausta, kun aktiivisten tapausten määrä putosi 298 454:ään. Viime kuussa diagnosoitiin noin 70 000 uutta tapausta päivittäin viikoittaisen keskiarvon perusteella, ja aktiiviset tapaukset nousivat yli 500 000:n.

Eran Segal. (kohteliaisuus)

Asiantuntijat ovat kuitenkin arvioineet, että tapausten todellinen määrä oli paljon suurempi. Segal sanoi lauantaina, että Omicron-variantin vetämän viidennen aallon loppuun mennessä ainakin puolet Israelin yli 9 miljoonasta väestöstä olisi todennäköisesti saanut tartunnan.

Terveysministeriön tietojen mukaan viime kuukausina on rekisteröity noin kaksi miljoonaa tartuntaa. Segal sanoi, että todellinen luku oli kuin kaksinkertainen.

Perjantaina tehdyistä noin 100 000 testistä positiivisten testien osuus oli 22,76 %, mikä on hieman nousua edellisestä päivästä, jolloin yli 21,8 % testeistä palasi positiiviseksi.

Tartuntanopeus (mittaa ihmisten keskimääräistä lukumäärää, joille kukin tartunnan saanut henkilö levittää viruksen) jatkoi laskuaan ja saavutti arvon 0,74, mikä on alhaisin luku sitten lokakuun.

Siirtonopeus perustuu 10 päivää aikaisempaan tietoon, ja kaikki alle 1:n arvot osoittavat, että pandemia on kutistumassa. Joulukuussa arvo nousi 2,12:een, mutta on sittemmin ollut laskussa.

Pandemian alkamisen jälkeen kuolleiden määrä oli 9 458, ja COVID-19-komplikaatioiden aiheuttamia kuolemantapauksia on viime viikolla kuollut ainakin 268, terveysministeriö sanoi. Tämä luku merkitsi 30,6 prosentin laskua koronavirukseen kuolleissa edelliseen viikkoon verrattuna.

Ilmastokriisi ja vastuullinen journalismi

The Times of Israelin ympäristötoimittajana yritän välittää ilmastonmuutoksen ja ympäristön pilaantumisen taustalla olevia tosiasioita ja tiedettä, selittää – ja kritisoida – tulevaisuuteen vaikuttavaa virallista politiikkaa ja kuvailla Israelin teknologioita, jotka voivat olla osa ratkaisua.

Suhtaudun intohimoisesti luontoon ja olen masentunut useimpien Israelin kansalaisten ja poliitikkojen synkän tietämättömyyden vuoksi ympäristöasioista.

Olen ylpeä voidessani tehdä oman osani pitääkseni Times of Israelin lukijat asianmukaisesti ajan tasalla tästä tärkeästä aiheesta – joka voi vaikuttaa ja vaikuttaa politiikan muutoksiin.

Sinun tukesi jäsenyyden kautta The Times of Israel -yhteisö, antaa meille mahdollisuuden jatkaa tärkeää työtämme. Liityisitkö yhteisöömme tänään?

Kiitos,

Sue SurkesYmpäristötoimittaja

Liity Times of Israel -yhteisöön Liity yhteisöömme Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään, jos haluat lopettaa tämän näkemisen

Olet tosissasi. Arvostamme sitä!

Siksi tulemme töihin joka päivä – tarjotaksemme sinun kaltaisillesi vaativille lukijoille pakollisia luettavia tietoja Israelista ja juutalaisesta maailmasta.

Joten nyt meillä on pyyntö. Toisin kuin muut uutiskanavat, emme ole pystyttäneet maksumuuria. Mutta koska tekemämme journalismi on kallista, kutsumme lukijoita, joille The Times of Israel on tullut tärkeäksi, tukemaan työtämme liittymällä The Times of Israel -yhteisö.

Vain 6 dollarilla kuukaudessa voit tukea laadukasta journalismiamme samalla kun nautit The Times of Israelista MAINOSVAPAAsekä pääsyn eksklusiiviseen sisältöön, joka on vain Times of Israel -yhteisön jäsenten käytettävissä.

Liity yhteisöömme Liity yhteisöömme Oletko jo jäsen? Kirjaudu sisään, jos haluat lopettaa tämän näkemisen

Leave a Comment