Wang Guan Pekingin talviolympialaisista: Ihmiskunta voitti urheilun kautta

Toimittajan huomautus: Pekingin talviolympialaisten Reality Check -sarjan uusimmassa jaksossa CGTN:n ankkuri Wang Guan väittää, että vaikka urheilu ei voi koskaan olla täysin vapaa politiikasta, sen ei pitäisi koskaan antaa politiikan “saada itseään paremmaksi”. Jos mitään, urheilun pitäisi muokata politiikkaa ja innostaa ja velvoittaa useampia hallituksia ja poliitikkoja noudattamaan samaa reilun pelin henkeä.

Kilpaurheilun parissa varttuneena olen kunnioittanut eniten urheilijoita. Olympialaisten katsominen neljän vuoden välein on minulle kuin pakopaikka. Koska pelit muistuttavat minua kauneimmista asioista tässä elämässä.

Poistu mukavuusalueeltasi ja työnnä itsesi absoluuttisiin rajoihin.

Anna sille kaikki, mitä sinulla on, vaikka todennäköisyys olisi sinua vastaan.

Ja kunnioita pelien sääntöjä ja vastustajiasi ja hyväksy tappio, kun se on vaikeaa.

Aikana, jolloin Covid, konfliktit ja “huonot uutiset” hallitsevat otsikoitamme, urheilijat näissä Pekingin talviolympialaisissa esittelivät ihmiskunnan parasta tarjottavanaan. He muistuttivat meitä urheilusta.

Nopeampi, korkeampi, vahvempi. Näille olympialaisille ne eivät ole vain yleviä sanoja, vaan vuosikymmenten harjoittelua, toistuvaa liikettä, mahdottomaksi ihanteeksi hiottua tekniikkaa ja tietysti myös raakaa lahjakkuutta.

Kansainvälisten asioiden kirjeenvaihtajana minua koskettaa joka kerta nähdä näiden olympialaisten osoittavan urheilijamaisuutta, kunniaa ja solidaarisuutta. Koska ne eivät voisi olla enemmän erilaisia ​​kuin geopolitiikassa nähtävä syrjäytyminen, epärehellisyys ja antagonismi.

Kyllä, urheilu ei voi koskaan olla täysin vapaata politiikasta. Et voi välttää sitä. Mutta urheilua ei pitäisi määritellä politiikalla. Urheilun ei pitäisi koskaan antaa politiikan saada parastaan. Jos mitään, urheilun pitäisi muokata politiikkaa ja innostaa hallituksia ja poliitikkoja jatkamaan samaa reilun pelin ja säädyllisyyden henkeä.

Kiina ja Japani eivät ehkä ole lähimmät ystävät geopoliittisesti. Mutta kiinalaisessa internetissä yksi halutuimmista olympialaisista on japanilainen taitoluistelija Yuzuru Hanyu. Miljoonat kiinalaiset ovat ihastuneita hänen kuntostaan, eleganssistaan ​​ja suloisesta käytöksestään. Ja tunne tuntuu molemminpuoliselta.

Ja huolimatta Yhdysvaltojen diplomaattisesta Pekingin olympialaisten boikotoista, monet amerikkalaiset urheilijat, kuten lumilautailija Tessa Maud, kertoivat faneilleen, kuinka Kiina sai hänet todella tuntemaan.

Ja älkäämme unohtako sitä ainoaa Eileen Gua, joka itse on Kiinan ja Yhdysvaltojen avioliitto. Valitettavasti viime päivinä Yhdysvaltain tiedotusvälineet, erityisesti oikeistolaiset, politisoivat hänen identiteettiään ja kritisoivat hänen valintaansa edustaa Kiinaa.

Ja jos nyt luet Eileen Gun päätöksen vuonna 2019 edustaa Kiinaa, hän sanoi,

“Mahdollisuus auttaa inspiroimaan miljoonia nuoria siellä, missä äitini syntyi, vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisten aikana on kerran elämässä mahdollisuus edistää rakastamaani urheilua… Jos voin auttaa inspiroimaan yhtä nuori tyttö rikkoa rajan, toiveeni ovat toteutuneet.”

No, Eileen Gun olympiavoiton jälkeen jotkin hiihtokeskukset Pekingissä ja sen ympäristössä ovat kertoneet, että uusien jäsenten määrä on kasvanut dramaattisesti, enimmäkseen nuorten tyttöjen, jotka haluavat oppia hiihtoa.

Ja ei ole vaikea kuvitella keskusteluja seuraavan sukupolven hiihtäjien kesken Kiinassa monien vuosien kuluttua. Se voisi olla kuin “miten aloitit tämän urheilun?” “No, katsoin Eileen Gua vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisissa ja haluan olla hänen kaltainensa ja mennä olympialaisiin myös.”

Ja se olisi parasta näissä kisoissa – sen kyky innostaa nuoria harrastamaan urheilua ja nauttimaan loputtomasta hauskasta urheilusta, jonka he voivat tarjota.

Käsikirjoitus: Wang Guan

Toimittajat: Liu Shasha, Chang Xiaolong

Suunnittelija: Qi Haiming

Tuottaja: Zhao Yunjie

Ohjaaja: Mei Yan

(Jos haluat osallistua ja sinulla on erityistä asiantuntemusta, ota meihin yhteyttä osoitteeseen mielipiteet@cgtn.com.)

Leave a Comment