Älä imetä sitä Moskovan muulia – se voi olla terveydelle vaarallinen

HELENA, Mont. — Moskovan muulina tunnettu suosittu cocktail saa osan makustaan ​​huurteisesta kuparimukista, jossa se tarjoillaan – kiiltävä metalli hapettuu hieman ja lisää juoman aromia ja kuohumista.

Maku ei kuitenkaan ole ainoa asia, jonka kuparikuppi antaa. Journal of Environmental Health -lehden tammi-helmikuun numerossa julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kupari huuhtoutuu inkiväärioluesta, limetimehusta ja vodkasta valmistettuun juomaan. Alle puolessa tunnissa kuparipitoisuudet nousevat juomavedelle asetettua turvallisuusstandardia korkeammalle.

Yksi tai kaksi juomaa ei ole myrkyllistä, sanoi yksi tutkimuksen kirjoittajista, Carroll Collegen kemian apulaisprofessori Caroline Pharr. “Akuutti kuparin myrkyllisyys on erittäin epätodennäköistä”, hän sanoi. “Sitä varten sinun pitäisi juoda 30 Moskovan muulia 24 tunnin aikana.”

Kuppiin huuhtoutuvan kuparin määrä ylittää 27 minuutin kuluttua ympäristönsuojeluviraston juomaveden turvalliseksi tasoksi asettaman kuparin 1,3 miljoonasosaa.

Syyllinen? “Inkivääriolut näyttää olevan huuhtoutumisvaikutuksen päätekijä”, sanoi John Rowley, tutkimuksen kirjoittaja ja kemian apulaisprofessori Carrollissa, katolisessa yliopistossa Helenassa.

Kuparimaisen muulin välttämiseksi Pharr suosittelee ruostumattomalla teräksellä vuoratun kuparimukin käyttöä. Tai muista laskea muuli alle 27 minuutissa.

Ajatus cocktailin kuparipitoisuuksien testaamisesta syntyi Pharrille takapihalla, jossa tarjoiltiin Moskovan muuleja. “Ystävä sanoi: “Älä juo sitä – se huuhtoo kuparia”, hän sanoi. Siitä syntyi keskustelu. “Sanoin, että voin selvittää, onko se totta”, hän sanoi. “On käynyt ilmi, että kukaan ei ollut koskaan laskenut, kuinka paljon se huuhtoi.”

Montanan tutkijoiden tukikohta ei ole mikä tahansa juomien tarjoilu kuparimukissa – muovattavalla metallilla on tärkeä rooli osavaltion historiassa. Butten kaivoskaupunki, joka sijaitsee 70 mailia Helenasta etelään, sai lempinimen Maapallon Rikkaimmaksi kukkulaksi, koska kukkulalla, jolle se perustettiin, oli massiivinen kuparivuori. Kaupunki rakennettiin sillä rikkaudella. Siellä louhitaan edelleen kuparia, ja osa siitä todennäköisesti päätyy kuparimukeihin, joita myydään ympäri maailmaa Moskovan muuleille.

Baarimikko Spud McGeen cocktailloungessa Buttessa, lähellä kaupungin kuuluisaa avolouhosta, sanoi, ettei hän palvele niin montaa Moskovan muulia. “Emme todellakaan ole siitä kovin huolissaan”, Amelia Hartwell sanoi. “Eikä meillä ole ollut mitään valittamista Moskovan muuleistamme.”

On Broadwaylla, Helena-ravintolassa, omistaja Patrick Cassidy sanoi, että Moskovan muulit ovat suosittu cocktaileja ja joulukuussa ravintola myytiin keskimäärin 17 päivässä. Hän sanoi miettineensä kuparin mahdollisia vaikutuksia. “Mutta jos joku tulee juomaan illallisen kanssa, hänellä on todennäköisesti vain kaksi tai kolme”, ​​hän sanoi. “Mutta minulla on apua, jotka juovat kuparikuppeja koko päivän, ja aion varoittaa heitä.”

Mitä tapahtuu nyt, kun hänen tutkimuksensa on julkaistu, Pharr sanoi, on terveysviranomaisten päätettävissä. “Olemme antaneet heille työkalut päättää, miten edetä”, hän sanoi.

Kuparimukeista on ilmaistu huolta aiemminkin. Vuonna 2017 Iowa sanoi, että kuparimukeja ei voitu käyttää Moskovan muuleille, koska FDA:n elintarvikesäännöstössä kehotettiin välttämään ruokaa tai juomaa, jonka pH on alle 6,0, jotka ovat happamampia. Moskovan muulin pH on 2,7

Leave a Comment