Mielenterveydenhuollon tarjoajat kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita pandemian keskellä

Steve Costello, St. Mary’s Health Systemin hyväntekeväisyysosaston johtaja, osoittaa, kuinka helposti potilashuoneen kylpyhuoneen ovet putoavat pois seinistä St. Mary’s Regional Medical Centerin Lewistonissa uudessa Adult Behavior Unit -yksikössä. Koko siipi on suunniteltu potilasturvallisuutta ajatellen, eikä reunoja ole jätetty käytettäväksi vipuna roikkumiseen. Andree Kehn / Sun Journal

LEWISTON – Mielenterveydenhuollon tarjoajat ovat kohdanneet ennennäkemättömiä haasteita 23 kuukauden aikana pandemian alkamisesta Mainessa, kun hoidon kysyntä on noussut pilviin, henkilöstöpula jatkuu ja historiallinen määrä lääketieteen ammattilaisia ​​jättää alan.

Pandemia on “lisännyt dramaattisesti” mielenterveyspalvelujen tarvetta, sanoi tohtori Michael Kelley, psykiatri ja ylilääkäri, joka vastaa St. Mary’s Health Systemin käyttäytymisen terveydestä.

Household Pulse Survey, kuuden liittovaltion viraston suorittama amerikkalaisten kotitalouksien tutkimus COVID-19:n sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten seuraamiseksi, havaitsi, että 32 % aikuisista ilmoitti ahdistuneisuudesta ja masennuksesta joulukuussa 2021 ja 42 % aikuisista ilmoitti oireistaan. Joulukuu 2020.

Vertailun vuoksi amerikkalaisissa kotitalouksissa vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että noin 8 prosentilla aikuisista oli ahdistuksen ja masennuksen oireita.

Se ei ole vain lisääntynyt potilaiden määrä, vaan myös tarvittava hoitotaso, Kelley sanoi. Esimerkiksi päihteiden käytön häiriöt ovat lisääntyneet, ja viime vuonna ilmoitettiin ennätysmäärä vahingossa tapahtuneita yliannostuksia.

“Se, mitä olen nähnyt (on) melkein jokainen näkemäni potilas, riippumatta siitä, mihin hän on lähetetty (masennus, ahdistuneisuus, päihteiden käyttö, parisuhdeongelmat), puhuu siitä, kuinka COVID on pahentanut heidän ongelmaansa”, sanoi tohtori Annie Derthick. laillistettu kliininen psykologi ja käyttäytymistieteen johtaja Central Maine Medical Centerin perhelääketieteen residenssiohjelmassa.

“He puhuvat siitä, kuinka sosiaalinen eristyneisyys on erityisesti pahentanut oireita, rasittanut suhteita, rajoittanut resursseja ja lisännyt stressiä yleisesti”, hän sanoi.

Serenity Room St. Mary’s Regional Medical Centerin uudessa aikuiskäyttäytymisyksikössä on ligatuurisuojattuja huonekaluja, joissa ei ole saatavilla johtoja tai johtoja, joita voitaisiin käyttää itsensä vahingoittamiseen. Andree Kehn / Sun Journal

Hän lisäsi, että monet käsittelevät lisääntynyttä taloudellista stressiä sekä asumis- ja ruokaturvaa.

“Avopoliklinikkamme kirjaimellisesti kaksinkertaisti lähetteiden määrän vuosien 2019 ja 2020 välillä”, sanoi Kelley, joka työskentelee myös Lewistonin St. Mary’s Regional Medical Centerin yleispsykiatrisen sairaalan osastolla.

“Eikä se ole koskaan loppunut, se vain pahenee”, Kelley sanoi. “Se on luultavasti 150% enemmän kuin ennen.”

Joissakin osissa osavaltiota palveluntarjoajan löytäminen voi kestää kuudesta yhdeksään kuukautta, hän sanoi.

“Meidän piti ensimmäistä kertaa St. Maryn historiassa rajoittaa valuma-alueemme vain kolmen kreivikunnan alueelle”, Kelley sanoi viitaten Androscogginin, Oxfordin ja Franklinin kreivikuntiin.

”Olimme aina ottaneet potilaita mistä päin osavaltiota ja saimme niin paljon, että vain voidaksemme palvella omaa aluetta jouduimme rajoittamaan sitä, mikä on surullista. Emme koskaan haluaisi rajoittaa hoitoamme keneenkään.”

Lewistonissa toimivan Tri-Countyn mielenterveyspalveluiden kysyntä kasvoi myös dramaattisesti, toimitusjohtaja Catherine Ryder sanoi.

Ennen pandemiaa potilaat saattavat joutua odottamaan muutaman päivän tai korkeintaan muutaman viikon päästäkseen palveluihin.

“Se on kääntynyt täysin päälaelleen”, Ryder sanoi.

“Lähtimme paikasta, jossa ihmiset työskentelivät toimistossa, ja joku soitti ja saimme heidät yleensä tuon viikon sisällä, ellemme muutaman päivän sisällä. Ja nykyään meillä on ylimääräinen jonotuslista melkein jokaisessa palvelussa.

St. Maryn päivystysosasto nousi keskimäärin kahdeksasta 10 psykiatriseen potilaskäyntiin päivässä noin 18:aan.

“Se on kuitenkin vielä pahempaa kuin miltä se kuulostaa, koska yksiköt ovat täynnä koko ajan”, hän sanoi. Ennen pandemiaa keskimääräinen aika päivystyspoliklinikalle saapumisesta lähtöön oli kahdeksan tuntia; nyt on 36 tuntia.

HENKILÖSTÖKRIISI

Hoidon suurta kysyntää pahentaa yleinen henkilöstöpula. Vaikka Mainen mielenterveyden ja käyttäytymisen terveydenhuollon henkilöstö kamppaili jo ennen pandemiaa, COVID-19 on pahentanut ongelmaa.

”Meillä on ollut henkilöstökriisi ainakin viimeisen puolentoista vuoden ajan. Emmekä ole yksin”, Ryder sanoi.

“Jos puhuisit mille tahansa palveluntarjoajalle Mainen osavaltiossa, olipa kyseessä sitten sairaala, mielenterveyskeskus tai paikallinen Walgreens, kaikki lähettävät palvelukseensa henkilökuntaa. Mutta maailmassamme se tarkoittaa, että ihmiset jäävät palvelematta.”

Kaikissa Lewistonin St. Mary’s Regional Medical Centerin aikuisten käyttäytymisyksikön potilashuoneissa on televisiot, jotka on upotettava seinään, jotta kaikkiin johtoihin ei pääse käsiksi. Potilaiden palautteeseen sisältyi huoli siitä, että yksikössä oli liian helppoa menettää ajantaju. Kaikissa uusissa huoneissa on suojattu kello. Andree Kehn / Sun Journal

Kelley sanoi, että hän luultavasti menetti noin 10 prosenttia hoitohenkilöstöstään jo pelkästään varhaiseläkkeelle. Hän sanoi, että korkean riskin ikäryhmässä olevat henkilöt, jotka kohtaisivat mahdollisesti tappavan taudin joka päivä, jättivät ymmärrettävästi työvoiman.

“Kun joka päivä keskustelet potilaan kanssa ja joudut miettimään, voisiko tämä henkilö paljastaa sinut, se on uskomattoman stressaavaa”, Kelley sanoi.

Tämä ja työntekijöiden korkea työuupumus ovat saaneet jotkut jättämään sairaalan yksityisiin käytäntöihin tai jättämään kentän kokonaan.

“Keiden kanssa teemme työtä, ovat yhteisömme köyhimpiä, vailla äänioikeutta ja sairaita ihmisiä; heikoimmassa asemassa, Ryder sanoi. “Joten, kun joudut kantamaan sitä oman kokemuksesi lisäksi – sitä kutsutaan alallamme sijaistraumatisaatioksi – ihmiset ovat usein todella hämmentyneet.”

Ryder ymmärtää sen syvästi henkilökohtaisella tasolla. Hänen poikansa kuoli vahingossa saatuun yliannostukseen joulukuussa.

“Olen kamppaillut päästäkseni takaisin omille jaloilleni samalla kun olen huolehtinut yhteisömme tarpeista”, hän sanoi.

Jopa ilman henkilöstöpulaa palveluntarjoajat, kuten Tri-County Mental Health Services ja St. Mary’s, tarvitsevat enemmän palveluntarjoajia kuin koskaan ennen vain vastatakseen pandemian jättämään kysyntään.

”Olen ollut siellä 30 vuotta; meillä ei ole koskaan ollut tällaisia ​​kamppailuja henkilöstön palkkaamisen ja säilyttämisen suhteen pitkällä aikavälillä. Se on erilainen maailma, jossa elämme, Ryder sanoi.

HOITO-ASETUS MUUTTAMAAN

Jos hän voisi osoittaa kirkkaaseen valoon viimeisen kahden vuoden aikana, se on St. Maryn uusi käyttäytymisterveysosasto, Kelley sanoi. 18 hengen yksikkö suunniteltiin “hoitopaikaksi, joka vastaa hoitoa”, Kelley sanoi viime lokakuussa, kun yksikkö oli vielä rakenteilla.

Sairaanhoitajan asema St. Mary’s Regional Medical Centerin uudessa aikuiskäyttäytymisyksikössä on monitori, joka antaa kameranäkymän valituissa potilashuoneissa. Andree Kehn / Sun Journal

Nyt kun yksikössä on potilaita, päivitetty tila – sen yhden hengen huoneet, omat kylpyhuoneet ja suuret ikkunat – St. Mary’s voi tarjota hoitoa “yöllä ja päivällä” verrattuna vanhaan yksikköön, Kelley sanoi.

Yksityiset huoneet, joissa jokaisessa on oma televisio, ovat tehneet mittaamattoman eron, hän sanoi. Pian sen jälkeen, kun potilaat pystyivät täyttämään uuden yksikön, he kokivat epidemian. Ennen yksikön avaamista potilaat olisivat olleet jumissa pimeissä, likaisissa huoneissa ilman viihdelähdettä ja mahdollisesti kämppäkaveria, ja nyt jokaisella on oma tila eristäytyäkseen.

COVID-rajoitukset, kuten eristäminen ja maskin käyttö, voivat olla kovia kaikille, mutta erityisesti niille, joilla on mielenterveyshaasteita. Mutta epidemian aikana ei tapahtunut yhtään tapausta, Kelley sanoi.

Uusi yksikkö on myös varustettu käsittelemään COVID- tai muu tartuntatautia sairastavaa henkilöä, mikä tarkoittaa, että hän voi jäädä psykiatriseen yksikköön muun sairaanhoidon ajan. Aiemmin positiivisen testin saanutta potilasta ei voitu ottaa osastolle, vaan hänen oli mentävä lääketieteelliseen kerrokseen, joka ei välttämättä ole varustettu potilaan psykiatristen tarpeiden hoitamiseksi.

“Potilaat tulevat paremmin toimeen. He ovat vain niin paljon rauhallisempia ja rennompia”, Kelley sanoi.

“Ja uskon – toivon – he tuntevat olevansa enemmän välittyneitä vain siksi, että ympäristö on suunniteltu heitä varten.”


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

Leave a Comment