Poliisi pidätti mielenosoittajia, jotka jäivät Yhdysvaltain ja Kanadan välisellä sillalla | Terveys ja kunto

Kirjailija: ROB GILLIES ja COREY WILLIAMS – Associated Press

WINDSOR, Ontario (AP) – Poliisi ryhtyi raivaamaan ja pidättämään jäljellä olevat mielenosoittajat lähellä keskeistä Yhdysvaltain ja Kanadan rajasiltaa varhain sunnuntaina yrittäen lopettaa mielenosoituksen COVID-19-rajoituksia vastaan, joka on vahingoittanut molempien maiden taloutta, vaikka ne pitivätkin. takaisin pääkaupungissa Ottawassa järjestetyn suuremman mielenosoituksen tukahduttamisesta.

Paikallinen ja kansallinen poliisi muodostivat yhteisen komentokeskuksen Ottawassa, jossa mielenosoitukset ovat halvaannuttaneet keskustan, raivostuttaneet asukkaat, jotka ovat kyllästyneet poliisin toimimattomuuteen ja painostaneet pääministeri Justin Trudeauta.

Protestit ovat kaikuneet kaikkialla maassa ja sen ulkopuolella, samanlaisia ​​saattueita Ranskassa, Uudessa-Seelannissa ja Alankomaissa. Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeriö varoitti, että kuorma-autosaattueita saattaa olla töissä Yhdysvalloissa.

Windsorin poliisi sanoi, että pidätyksiä tehtiin ja ajoneuvoja hinattiin juuri aamunkoitteessa lähellä Detroitin ja Windsorin Ontariossa yhdistävää Ambassador Bridgeä – vilkkainta rajanylityspaikkaa Yhdysvaltoihin.

Vain kaksi lava-autoa ja alle tusina mielenosoittajaa tukkivat sillalle johtavan tien ennen kuin poliisi saapui paikalle. Myöhemmin poliisibarrikadit jäivät jäljelle, eikä heti ollut selvää, milloin silta saatetaan avata.

Ihmiset lukevat myös…

Poliisi oli lauantaina taivuttanut mielenosoittajat siirtämään avolava-autonsa ja muut autonsa risteyksen sisäänkäynnissä, jossa 25 prosenttia kaikesta maiden välisestä kaupasta on, vaikka se pysyi suljettuna.

Ottawassa mielenosoittajien määrä kasvoi lauantaina poliisin mukaan 4 000 mielenosoittajaksi. Kaupungissa on nähty samanlaisia ​​laajennuksia viime viikonloppuina, ja kovaa musiikkia on soitettu ihmisten liikkuessa keskustassa, jossa rokotteen vastustajia on ollut leirillä tammikuun lopusta lähtien.

“Koko kaupunki on raivoissaan ihmisten hylkäämisestä, joiden oletetaan suojelevan meitä. He ovat hylänneet oikeusvaltioperiaatteen kokonaan. @OttawaPolice on menettänyt uskottavuutensa. #OttawaPoliceFailed”, twiittasi Artur Wilczynski, Kanadan Communications Security Establishmentin korkea hallituksen kansallisen turvallisuuden virkamies.

Trudeaun hallituksen entinen ministeri moitti myös entisiä liittovaltion kollegoitaan sekä maakuntaa ja kaupunkia siitä, että he eivät lopettaneet mielenosoituksia.

”Yllättäen tämä ei ole vain Ottawa. Se on maan pääkaupunki, Catherine McKenna twiittasi. “Mutta kukaan – ei kaupunki, maakunta tai liittovaltion hallitus – ei näytä saavan toimensa tämän laittoman miehityksen lopettamiseksi. Se on houkuttelevaa. … Ota vain toimesi. Nyt.”

Trudeau on toistaiseksi torjunut kehotukset käyttää armeijaa, mutta sanoi, että “kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä” lopettaakseen protestit, jotka ovat hidastaneet teollisuutta molemmilla puolilla rajaa. Trudeau on kutsunut mielenosoittajia kanadalaisen yhteiskunnan “syrjäisiksi”. Sekä liittovaltion että maakunnan poliitikot ovat sanoneet, etteivät he voi määrätä poliisille, mitä tehdä.

Ottawan poliisi sanoi myöhään lauantaina antamassaan lausunnossa, että Ontarion maakunnan poliisin ja Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin kanssa oli perustettu yhteinen komentokeskus. He sanoivat, että se vahvistaisi täytäntöönpanovalmiuksia, joita olivat rajoittuneet “turvallisuushuolet – jotka johtuvat monien mielenosoittajien aggressiivisesta ja laittomasta käytöksestä – poliisin rajalliset valvontavalmiudet”.

Poliisi julkaisi aiemmin lausunnon, jossa se kutsui mielenosoitusta laittomaksi miehitykseksi ja sanoi odottavansa vahvistusta ennen mielenosoitusten lopettamissuunnitelman toteuttamista.

Ottawan pormestari Jim Watson julisti hätätilan viime viikolla pääkaupunkiin, jossa sadat kuorma-autot jäivät parlamenttirakennusten eteen, ja mielenosoittajat ovat pystyttäneet siirrettävät wc:t pääministerin toimiston ulkopuolelle, jossa Trudeaun autokadu yleensä pysäköi.

Senkin jälkeen, kun mielenosoittajien ajoneuvot poistettiin varhain lauantaina, sadat muut saapuivat lisäämään väkijoukkoja ja asettuivat kohtaamaan poliisin kanssa noin kahden korttelin päässä heiluttaen lippuja ja huutaen.

Perjantaina tuomari määräsi pääosin lava-autojen ja henkilöautojen saarron lopettamaan, ja Ontarion pääministeri Doug Ford julisti hätätilan, joka mahdollistaa 100 000 Kanadan dollarin sakot ja jopa yhden vuoden vankeustuomion kaikille, jotka tukkivat laittomasti teitä, siltoja, kävelytiet ja muut tärkeät infrastruktuurit.

Kun silta suljettiin, molemmin puolin autotehtaita on pakko sulkea tai vähentää tuotantoa. Pattitilanne syntyi aikana, jolloin teollisuudella on jo vaikeuksia ylläpitää tuotantoaan pandemian aiheuttaman tietokonesirupulan ja muiden toimitusketjun häiriöiden vuoksi.

Ottawassa 31-vuotias Stephanie Ravensbergen kertoi tukeneensa tätiään ja setänsä, jotka ovat pysäköityneet kaduille mielenosoituksen alusta lähtien. Hän vastustaa rokotus- ja maskivaatimuksia ja sanoi, että koululaisten on tärkeää nähdä ystäviensä kasvot ja tunteet.

“Haluamme oikeuden valita”, Ravensbergen sanoi. “Haluamme oikeuden tehdä sitä, mitä kaikki muut voivat tehdä.”

Toisella puolella maata mielenosoittajat häiritsivät toimintaa toisella rajanylityspaikalla Surreyn, Brittiläisen Kolumbian ja Blainen, Washingtonin välillä, mutta viranomaiset sanoivat, että sitä ei estetty. Albertan rajanylityspaikat pysyivät myös suljettuina.

Samalla kun mielenosoittajat tuomitsevat rekkakuljettajien rokotusvaltuutuksia ja muita COVID-19-rajoituksia, monet Kanadan kansanterveystoimenpiteet, kuten maskisäännöt ja rokotepassit ravintoloihin ja teattereihin pääsyä varten, ovat jo hiipumassa, kun omikronin nousu tasoittuu.

Pandemiarajoitukset ovat olleet siellä paljon tiukempia kuin Yhdysvalloissa, mutta kanadalaiset ovat suurelta osin tukeneet niitä. Suurin osa kanadalaisista on rokotettuja, ja COVID-19-kuolleisuus on kolmannes Yhdysvalloista.

Householder ilmoitti Windsorista ja Gillies Torontosta. Associated Pressin kirjoittaja Ted Shaffrey Ottawassa, Ontariossa, osallistui tähän raporttiin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen ilman lupaa.

.

Leave a Comment