Uutistoimisto | ILLINOIS

SAMPANJA, Ill. — Illinoisin yliopiston Urbana-Champaignin Krannert Art Museumissa järjestettävä näyttely tutkii vankilassa tai vangittuna olevien ihmisten yhteisiä kokemuksia keskittyen siihen, miten taide auttaa ylläpitämään ihmisyyttä vaikeissa olosuhteissa. Taiteilijoiden tarinoiden tarkoituksena on auttaa galleriavieraita ymmärtämään vangitsemisen vaikutuksia.

“Huolimaton laki, häpeämätön järjestys: vangitsemisen intiimi kokemus” avautuu helmikuussa. 11 ja on esillä KAMissa 2. huhtikuuta asti. Näyttelyssä on useiden entisten vangittujen taiteilijoiden töitä, mukaan lukien Nasrin Navab, Washington DC:ssä asuva taiteilija, aktivisti, arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija. Navab on vieraileva taiteilija U. of I.:ssa ja kuratoi näyttelyn taiteilijoiden Sarah Rossin ja Pablo Mendozan avustuksella.

Näyttely on tieteidenvälinen yhteistyö, joka käyttää taidetta solidaarisuuden rakentajana. Se sai inspiraationsa aikaisemmasta yhteistyöstä kaupunki- ja aluesuunnittelun professori Faranak Miraftabin kanssa; taiteen professori Ryan Griffis; Ross, Prison+Neighborhood Arts/Education Project; ja Navab; yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa, mukaan lukien Navabin sisar Nahid Navab.

Nämä yhteistyöt johtivat työpajoihin, joissa pohdittiin, kuinka taide voi auttaa jakamaan kokemuksia erityisesti vangittujen ihmisten kesken kulttuurien ja kansallisten rajojen yli. Nasrin Navab oli yliopisto-opiskelija Iranissa vuoden 1979 Iranin vallankumouksen aikaan. Hänet pidätettiin yhdessä muiden opiskelijaaktivistien kanssa, ja hän vietti kolme vuotta Evinin vankilassa, jota pidettiin pienissä, ahtaissa sellissä, jossa oli naisia, joilla oli vauvoja ja pieniä lapsia.

Kenneth Norton, “Reflection”. Digital Art, 2021. © Kenneth Norton

Krannertin taidemuseon luvalla

Poistaa

Muokata upotettu media Tiedostot-välilehteen ja aseta se tarvittaessa uudelleen.

Yksi muista taiteilijoista vietti 12 vuotta eristyssellissä. Taiteilijaryhmä oli eri etnisistä ja taustoista kuuluvia miehiä ja naisia, mutta Navab sanoi, että he yhtyivät välittömästi työpajoissa.

“Emme tarvinneet siihen muuta kuin ihmisyyttä”, hän sanoi.

He kertoivat tarinoita yksinkertaisista asioista, joita he kaipasivat, kuten kynistä ja pyyhekummista, jotka olivat kiellettyjä, sekä tuoreen omenan tuoksusta. He puhuivat itsetuntonsa ylläpitämisestä tekemällä kortteja muille vangeille tai käyttämällä Navabin kanssa pidätetyille lapsille tarinankerrontaa ja nukketehtävää.

”Yhdyt taiteen kautta. Laitat kaikki oletukset alas ja muodostat yhteyden aistien kautta tuomion sijaan”, Navab sanoi.

Kuva kuukautistyynyn maalauksesta sanoilla

Lauren Stumblingbear, “Objects – Pad”. Mixed media, 8×11, 2021. © Lauren Stumblingbear

Krannertin taidemuseon luvalla

Poistaa

Muokata upotettu media Tiedostot-välilehteen ja aseta se tarvittaessa uudelleen.

Taiteen luominen voi tehdä kauhistuttavan tilanteen siedettäväksi, Navab sanoi, ja taiteen kautta syntyvät yhteydet auttavat ihmisiä ymmärtämään itseään ja menneisyyttään. Hän sanoi toivovansa taideteoksen antavan katsojille yhteyden taiteilijoihin ihmisinä.

“Se on meille tärkeää. Se voi avata keskusteluja siitä, kuinka voimme tehdä humanistisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan. Tämä koulutusosio on minulle erittäin tärkeä”, Navab sanoi. “Voit nähdä vangitsemisen vaikutuksen jokaisessa yksilössä ja jokaisessa elämässä ja mitä he käyvät läpi, jos heillä ei ole tulevaisuutta kuvitella.”

Kuva kaksipaneeliisesta maalauksesta, jossa hahmot ovat ruuhkautuneet yhteen.

Nasrin Navab, “Evin-Ward 4”. Öljy kankaalle, 2–24 x 30, 1989. © Nasrin Navab

Krannertin taidemuseon luvalla

Poistaa

Muokata upotettu media Tiedostot-välilehteen ja aseta se tarvittaessa uudelleen.

Näyttelyn taideteokset sisältävät maalauksia, piirustuksia, videoita ja kokoonpanoa. Navabin yhteistyössä muiden taiteilijoiden kanssa tehty “Mirror of Time” -teos keskittyy vangittujen ihmisten kokemuksiin rinnakkain vankilan muurien ulkopuolella tapahtuvien tapahtumien kanssa. Ensi silmäyksellä kävijät voivat nähdä kuvia, jotka esittävät ulkopuolisen näkemyksen, mutta peilin läpi heijastuva taide näyttää näkökulmia vankilan sisällä tapahtuvaan. Teoksessa näkyy myös aikajana, joka alkaa näyttelyn ensimmäisen taiteilijan vangitsemisesta ja päättyy viimeisen vapautumiseen.

“Mirror of Time” alkaa videolla, jossa Nasrin Navab ja Miraftab kertovat kokemuksistaan ​​Iranissa. Miraftab oli myös yliopisto-opiskelija Iranin vallankumouksen aikana ja joutui pakenemaan maasta.

”Me molemmat koimme siirtymän. Omani oli maanpaossa, hänen vangittuna”, Miraftab sanoi. “On monia erilaisia ​​tapoja kokea siirtymä. Se voi olla karkotus, vangitseminen tai maanpako. Se on erotettu perheestäsi, sosiaalisesta olemuksestasi ja identiteetistäsi.”

Näyttelyssä on myös “The Little Objects” – esineitä, joilla on erityinen merkitys taiteilijoille – sekä installaatio roikkuvista papereista, joiden haju on kielletty eri vankiloissa. Toinen yhteistyövideo sisältää tarinoita valvonnan ahdistavista vaikutuksista ja jatkuvasta katselun paineesta.

Kuva taideteoksesta, jossa on sivellin alkukirjaimella

Vincent Robinson, “Objects-Brush”. Mixed media, 9×12, 2021. © Vincent Robinson

Krannertin taidemuseon luvalla

Poistaa

Muokata upotettu media Tiedostot-välilehteen ja aseta se tarvittaessa uudelleen.

Miraftab sanoi, että näyttely on erityisen ajankohtainen ja voi käsitellä jakautumista, jotka johtuvat “ei tiilistä ja laastista vaan leimautumisesta”, kun tietyt ihmiset on leimattu vaarallisiksi tai pahoiksi. Hän sanoi, että yksi tapa kukistaa pyrkimykset jakaa ihmisiä on luoda tiloja ymmärrykselle ja solidaaruudelle. Hän toivoo, että opettajat tuovat oppilaat katsomaan näyttelyä ja yhdistävät vangittujen ihmisten ihmisyyteen.

“Kaikki taiteilijat, vaikka heidät laitettiin murskattaviksi ja epäinhimillisiksi, suojelivat ihmisyyttään”, Miraftab sanoi. “Se on heidän inhimillisyytensä, joka näkyy heidän taiteessaan.”

Helmikuussa järjestetään “Reckless Law, Shameless Order” avajaisvastaanotto. Klo 11 klo 13-15 Ross ohjaa näytteilleasettavien taiteilijoiden välistä keskustelua heidän kokemuksistaan ​​poliisista, tuomioistuimista, ICE:stä, valvonnasta ja vangitsemisesta sekä siitä, kuinka he käyttävät taidetta ilmaistakseen näiden kokemusten todellisuutta.

Maryam Abdi esittää helmikuussa näytelmän “My Name is Inanna”, joka kertoo naisesta, joka pakenee poliittista vainoa kotimaassaan vain syrjäytyäkseen Yhdysvalloissa. 18 klo 13 Esitystä seuraa Q&A-sessio Abdin ja näytelmäkirjailija Ezzat Goushegirin kanssa.

Muita aiheeseen liittyviä tapahtumia ovat 3. maaliskuuta runonluku ja 24. maaliskuuta järjestettävä tarinankerronta ja päätösvastaanotto.

Leave a Comment