Kuinka Crypto.com lyö vetoa urheilukumppanuuksista miljardin käyttäjän tavoittamiseksi

14. helmikuuta (Reuters) – Kryptoyhtiöt lyövät vetoa urheilumainonnan auttavan niitä pääsemään valtavirtaan, eikä mikään ole saavuttanut suurempaa muotia kuin Crypto.com sunnuntain Super Bowlin mainoksella ja viime vuonna tehdyllä 700 miljoonan dollarin sopimuksella Losissa sijaitsevan Staples Centerin uudelleennimeämisestä. Angeles Crypto.com-areenana.

Vuosi sitten vähän tunnettu yksityisomistuksessa oleva singaporelainen yritys julkaisi näyttävän Super Bowl -mainoksen megabrändien, kuten Budweiser, GM (GM.N) ja Pringles, sekä kilpailevien kryptoalustojen rinnalla pyrkiessään kasvattamaan käyttäjäkuntaansa dramaattisesti.

Myös muut krypto-alustat FTX, Bitbuy ja eToro näyttivät Super Bowl -mainoksia – vaihtelevin tuloksin. Coinbasen (COIN.O) liikenne kasvoi mainoksensa jälkeen, mikä johti sovelluksen kaatumiseen hetkeksi viikonloppuna. Lue lisää

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Crypto.comille peli oli vain uusin mainosponnistus.

Viime vuonna se käynnisti 100 miljoonan dollarin mainoskampanjan 20 maassa pääosissa näyttelijä Matt Damonin kanssa, solmi sponsorisopimukset Philadelphia 76ersin, Ultimate Fighting Championshipin ja Formula 1 Racingin kanssa ja sai 20 vuoden nimeämisoikeudet entiselle Staples Centerille. Torstai-iltana Crypto.com Arenalla järjestettiin Super Bowl Music Fest.

Kuusi vuotta vanha Crypto.com on Foris DAX -nimellä toimivan globaalin kokonaisuuden tuotemerkki. Sen taloudelliset tiedot eivät ole täysin julkisia, eikä Crypto.com ole paljastanut sijoittajiaan, vaikka se sanookin, ettei sillä ole Wall Street -tukijoita.

Sen aggressiivinen markkinointityö on nostanut kulmakarvoja. Jotkut pitävät sitä merkkinä siitä, että vaahtoavat kryptomarkkinat ovat puhkeamassa kuplasta.

“Järjestelmän ympärillä on tällä hetkellä valtava määrä rahaa, ja siksi kaikki ovat maanhakualueella ja etsivät tapoja saada se toimimaan”, sanoi Adam Shapiro, sijoitusyhtiö Klaros Groupin partneri.

GLOBAALI BRÄNDI

Hongkongilaisten yrittäjien vuonna 2016 perustama Crypto.com on tutkijan CryptoComparen mukaan kuudenneksi suurin kryptovaluuttapörssi päivittäisellä volyymilla mitattuna. Sillä on yli 10 miljoonaa käyttäjää, mutta se haluaa saavuttaa toisen miljardin ja tulla 20 parhaan globaalin brändin joukkoon, sen toimitusjohtaja Kris Marszalek on sanonut.

Sen strategia on päästä jokapäiväisten amerikkalaisten eteen urheilukumppanuuksien kautta. Super Bowl -mainonta tavoittaa noin 100 miljoonaa katsojaa. Broadcaster NBC veloittaa jopa 7 miljoonaa dollaria 30 sekunnista.

“Jos saavutat potentiaalisesti 150 miljoonaa yhdessä tapahtumassa, se voi maksaa itsensä takaisin melko nopeasti”, sanoi Paul Rogash, BetU:n, kryptourheiluvedonlyöntialustan, toimitusjohtaja.

Kryptomarkkinoilla oli huimaa vuosi 2021, kun rahaa tulvi sisään ja nousi kaikkien kryptovaluuttojen arvon yli 3 biljoonaan dollariin.

Crypto.com on yrittänyt murtautua sarjan edellä korkean profiilin kumppanuuksilla, mukaan lukien viime kuussa julkistettu Los Angeles Lakersin koripallon supertähti Lebron Jamesin kanssa, joka pelaa kotiottelunsa Crypto.com Arenalla. Sen sunnuntain Super Bowl -mainoksessa James kertoi itsestään nuoremman version: “Jos haluat tehdä historiaa, sinun on valittava omat osumisesi.”

Sen Oscar-palkitun kuvaaja Wally Pfisterin ohjaama Damonin pääosassa esitettiin niin laajalti, että South Park parodioi mainoksen helmikuussa. 2 kauden ensi-ilta.

“Siihen kirja, jota he pelaavat, on, että meillä on paljon käteistä. Otetaan nimemme julkisuuteen”, sanoi Robert Siegel, Stanford Graduate School of Businessin luennoitsija ja pääomasijoittaja.

Crypto.com kieltäytyi kommentoimasta.

KOLIKKO TARJOUS

Yritys aloitti toimintansa kryptolompakko- ja maksualustana nimeltä Monaco ja keräsi vuonna 2017 25 miljoonaa dollaria ensimmäisellä kolikkotarjouksella. Vuonna 2018 se nimettiin uudelleen Crypto.comiksi ja käynnisti pörssin vuonna 2019.

Kilpailijoidensa tavoin Crypto.com ansaitsee maksuja tapahtumista sekä Visan kanssa yhteistyössä tarjotuista pankkikorteista. Sillä on 500 miljoonan dollarin pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa krypto- ja blockchain-aloitusyrityksiin.

Verkkosivujensa mukaan yrityksellä on maailmanlaajuisesti 3 000 työntekijää ja avoinna 584 tehtävää muun muassa markkinoinnin, henkilöstöresurssien, vaatimustenmukaisuuden, suunnittelun ja liiketoiminnan kehittämisen parissa.

Tämä henkilöstömäärä on suurempi kuin vuonna 2012 perustetun, vuonna 2012 perustetun julkisesti noteeratun Coinbasen viimeisimmässä hakemuksessa mainitut 2 781 työntekijää, jolla on 72 miljoonaa käyttäjää.

Viime vuonna Crypto.com kertoi laajentavansa institutionaalista asiakaskuntaansa, kuten hedge-rahastoja ja markkinatakaajia.

Toisin kuin Binance, Coinbase ja muut Wall Streetin sijoittajien kilpailijat, Crypto.com sanoo, ettei se ole koskaan kerännyt institutionaalista rahoitusta. Marszalek kertoi Bloombergille tammikuussa, että yhtiön liikevaihto kasvoi 22-kertaiseksi viime vuonna.

“He tienaavat todennäköisesti paljon rahaa aikana, jolloin markkinat ovat järjettömän spekulatiivisia”, Siegel sanoi.

Jotkut vertaavat kryptokuluja ja Crypto.comin räjähdysmäistä kasvua dot-com-kuplaan, kun useat liian suuret teknologiayritykset menivät konkurssiin. Nämä ihmiset ovat varoittaneet, että sijoittajat todennäköisesti pudottavat riskialtista digitaalista omaisuutta, kun Yhdysvaltain keskuspankki alkaa nostaa korkoja aggressiivisesti.

Kryptovaluutoilla on ollut kivinen alku vuodelle 2022, kun Bitcoin putosi alle 40 000 dollarin ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen. Lue lisää

Crypto.com yrittää asettua takaisin vetäytymisen edelle ja kuluttaa mitä tahansa päästäkseen sinne, sanoi Mark Basa, kryptoyrityksen HOKK Financen globaali brändipäällikkö.

“Luulen, että he voittavat sen kilpailun”, hän lisäsi.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Raportoi Hannah Lang Washingtonissa; Leikkaus Michelle Price, David Gregorio ja David Holmes

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

.

Leave a Comment