Talviolympialaisten kohtaamisen aikana keskustelu urheilijan mielenterveydestä jatkuu | Nebraska tänään

Vaikka olympiaurheilijoita pidetään usein yli-inhimillisinä – he ovat saavuttaneet uskomattomia voima- ja kestävyyden saavutuksia, toisinaan jopa maailmanlaajuisia ennätyksiä –, olympiaurheilijat ovat edelleen hyvin inhimillisiä.

He kohtaavat samanlaisia ​​päivittäisiä huolenaiheita kuin heidän maanmiehensä, ja heidän kohtalonsa määräävät kirjaimelliset koettelemukset. Ja vaikka ne voivat tuntua koskemattomilta, kun ne virtaavat alas vuorilta murtonopeudella tai pyörivät sulavasti ilmassa luistimilla, ne joskus putoavat jalustoilta (ja korokkeilta), joille ne on asetettu.

Meneillään olevat vuoden 2022 talviolympialaiset Pekingissä asettivat alustan onnistumisen ja epäonnistumisen hetkille, jotka koettelevat urheilijoiden mielenterveyttä. Esimerkiksi kun Team USAMikaela Shiffrin – kultamitalin voittanut hiihtäjä, jota suositeltiin lisäämään hänen olympiakunniaansa – kaatui ja putosi toisesta kilpailustaan, kamera katkaisi hänen seisoessaan rinteessä ja tuijottaen epäuskoisena.

Palattuaan kampukselle Nebraskan yliopiston Lincolnin yliopiston urheilupsykologi Mariah Bullock työskentelee suoraan Huskersin kanssa auttaen heitä hallitsemaan lyhyen pettymyksen hetkiä – jotka voivat kasvaa syväksi suruksi urheilijoille, jotka ovat työskennelleet vuosia saavuttaakseen saavutuksia pelikentällä.

“Se on valitusta”, Bullock sanoi. ”Silloin en tiedä, kuinka hyvin tein sen. Tekisin sen nyt toisin.”

Bullockilla on ainutlaatuinen yhdistelmä sekä psykologista taustaa että urheilijan ymmärrystä. Hän on entinen jalkapalloilija, aloitti urheilun kuuden vuoden ikäisenä ja kasvaa kilpaillakseen yliopistossa Stanfordin mestaruusjoukkueen kanssa ja ammattimaisesti National Women’s Soccer Leaguessa ja Samoan kansallisessa naisten joukkueessa.

Jäätyään eläkkeelle jalkapallosta Bullock päätti jatkaa psykologian tohtorin tutkintoa päästäkseen tuolloin kehittyvälle urheilupsykologian alalle. Aloitettuaan kliinisen psykologian opinnot Brigham Youngin yliopistossa hän otti yhteyttä urheilupsykologiin, joka pystyi auttamaan häntä hiomaan erikoisalaansa.

“Silloin aloin työskennellä opiskelijaurheilijoiden kanssa korkeakoulutasolla, ja siellä se tavallaan napsautti”, Bullock sanoi. “Kun se on “Mahtavaa, pystyn yhdistämään tämän intohimon ja kokemukseni urheilijana tähän uuteen erikoisalaan ja asiantuntemukseen, jota olen kehittänyt psykologina.”

Pitkän jalkapallotaustansa ja korkean paineen mestaruuskilpailuissa pelatun kokemuksensa ansiosta hän ymmärtää, millaista on tuntea intensiivinen painovoima, joka tulee urheilun tärkeistä hetkistä. Ja hän pystyy soveltamaan näitä kokemuksia työssään auttaakseen Nebraskan opiskelijaurheilijoita menestymään kentällä ja luokkahuoneessa.

Tässä työssä Bullock keskittyy kokemukseensa ja luottaa jalkapallokentällä saamiinsa opetuksiin.

“Yritin pienentää hetken vakavuutta, koska uskon, että joskus jäämme hyvin kiinni suurten hetkien ympärillä olevaan hypetykseen”, Bullock sanoi. “Ja mitä se merkitsee ja minulle, kutistin sen takaisin alas: se on jalkapallopeli. Tiedän kuinka pelata jalkapalloa.”

Shiffrinin toisen putoamisen jälkeisinä tunnepitoisina hetkinä 26-vuotias hiihtäjä sanoi NBC toimittajalle, että hän arveli toiseksi viimeisten 15 vuoden harjoittelun aikana. Sekuntien kuluttua rinteessä Pekingissä hän kyseenalaisti kaiken, mitä hän oli tiennyt suurimman osan elämästään.

Urheilijoihin kohdistuvaa valtavaa painetta – olipa kyseessä olympialava tai Nebraskan muistostadionin turpeesta – on vaikea käsittää. Monille kilpaileminen on päämäärä, jonka eteen on pyritty suurimman osan elämästään. Olympialaisille nämä matkat korostetaan usein mainoksissa ja verkon kattavuudessa, kuten rakeinen kotivideo 21-vuotiaasta Chloe Kimistä hiomassa taitojaan lapsena isänsä kanssa.

Washington Postin tietojen mukaan kilpailevien olympiaurheilijoiden keski-ikä on 27 vuotta. Tämän kilpailutason saavuttaminen vaatii intensiivistä valmistautumista, joten useimmat urheilijat alkavat harjoitella lajia jossain määrin varhaislapsuudessaan – mikä tekee lajista melkein elämän. -pitkä suhde, kun he saapuvat ensimmäiseen avajaisseremoniaan.

“Uskon, että urheilijat… ihmiset kohtelevat heitä yli-ihmisinä ja unohtavat kuinka nuoria he ovat”, Bullock sanoi. “Ja kuinka varhaisessa vaiheessa he ovat kehityksessään.”

Lisäksi urheilijat eivät ole immuuneja menetyksien ja myllerrysten inhimilliselle aspektille. Shiffrin menetti isänsä, joka osallistui hänen edellisiin olympialaisiinsa vuonna 2020. Hänen kuolemansa vaikutti häneen siinä määrin, että hän kertoi Todaylle harkitsevansa hiihdon lopettamista kokonaan.

Shiffrinin toisen diskvalifioinnin jälkeen hiihtäjä sai tukea sosiaalisessa mediassa. Vaikka hänen faninsa olivat aivan yhtä järkyttyneitä kuin hän oli tilanteesta, he kokoontuivat hänen ympärilleen ja vaativat myötätuntoa ja empatiaa hänen mielenterveyteensä suhteen.

Ei pitäisi olla yllätys, että urheilijoiden mielenterveydestä on tulossa suurempi aihe sosiaalisessa mediassa. Kahden viime vuoden aikana suuret henkilöt, kuten Simone Biles ja Naomi Osaka, ovat avautuneet omista kamppailuistaan ​​ja vetäytyneet kilpailuista turvatakseen mielenterveytensä.

“Mielestäni on melko intuitiivista ymmärtää, että jos joku on surullinen tai ahdistunut, hän ei suoriudu yhtä hyvin”, Bullock sanoi.

Vaikka mielenterveyttä koskevista keskusteluista on tullut yleisempiä, se ei sulje pois sitä tosiasiaa, että niistä on puuttunut urheilumaailma – paikka, jossa sinnikkyyden ja sitkeyden oletetaan voittavan kaikki.

“Kun pelasin, se oli hyvin paljon: “Olet kova. Et osoita heikkouden merkkejä”, Bullock sanoi. “Koska kun osoitat heikkoutta, se on haavoittuvuus, joka mahdollistaa sen, että joko valmentajasi ei luota sinuun suoriutumiseen, tai joka sallii kilpailijasi saada etulyöntiaseman sinuun nähden.”

Mutta nämä haavoittuvuudet ovat edelleen olemassa. Ja onneksi yhä useammat urheilijat ja joukkueet alkavat tunnistaa ne ja puuttua niihin. Urheilupsykologina Bullock näkee omakohtaisesti, kuinka hänen ura-alansa kukoistaa, kun yhä useammat joukkueet lisäävät psykologeja tukiverkostoihinsa.

Kyse ei aina ole kliinisen psykologian ongelmien, kuten masennuksen ja ahdistuksen, käsittelemisestä. Vaikka tämä on osa Bullockin asemaa, hän työskentelee urheilupsykologina myös urheilijoiden kanssa käsitelläkseen urheiluun liittyviä kysymyksiä, kuten suoritusahdistusta ja suorituskykyyn liittyviä henkisiä näkökohtia, kuten unta, ihmissuhteita ja itsepuhumista.

Ja Bullockille se, että Bilesin ja Osakan kaltaiset johtajat puhuvat mielenterveydestään, on lupaava merkki urheilijoiden tulevaisuudesta kaikkialla.

“Mielestäni se antaa urheilijoille ja opiskelijaurheilijoille luvan priorisoida mielenterveytensä ja olla proaktiivisia… Se antaa myös luvan vetäytyä pois, kun se on epäterveellistä joko fyysisestä tai psykologisesta näkökulmasta”, Bullock sanoi.

Leave a Comment