Toimeksiannon lopettaminen, velan helpottaminen terveydenhuoltotyöntekijöiden houkuttelemiseksi: Asiantuntijat

helmikuuta 14, 2022 – Terveydenhuollon työntekijöiden kansallisen pulan helpottaminen vaatii helpotusta opintolainoihin, lisää rahaa tutkimukseen ja koulutukseen sekä COVID-rokotemandaattien poistamista, asiantuntijat kertoivat äskettäin Yhdysvaltain senaatin alakomitealle.

“Ei ole epäilystäkään siitä, että pandemian aikana terveydenhuollon työntekijät ovat työskennelleet väsymättä etulinjassa ja kohdanneet monissa olosuhteissa käsittämättömiä haasteita”, Sen. John Hickenlooper, D-CO, sanoi alakomitean kuulemisessa viime torstaina. “Terveydenhuollon työvoiman kriittiset tarpeet olivat kuitenkin täällä ennenkin ja ulottuvat paljon COVIDin ulkopuolelle, ellemme toimi.”

Tuoreen tutkimuksen mukaan vuoteen 2034 mennessä on pulaa 124,00 lääkäristä, joista jopa 48 000 on perusterveydenhuollon lääkäreitä.

“Jos aiomme tehdä lommo näihin pelottaviin arvioihin, meidän on aloitettava nyt”, sanoi Hickenlooper, senaatin terveys-, koulutus-, työ- ja eläkekomitean työllisyyttä ja työturvallisuutta käsittelevän alavaliokunnan puheenjohtaja.

Association of American Medical Collegesin tekemässä tutkimuksessa todettiin, että ensisijainen terveydenhuollon työvoimapulan aiheuttaja on väestönkasvu, mukaan lukien ennustettu yli 65-vuotiaiden aikuisten 42,4 prosentin kasvu, mikä lisää kysyntää erikoisaloilla, jotka pääasiassa hoitavat vanhemmat ihmiset. Myös yli 40 % lääkäreistä saavuttaa perinteisen eläkeiän seuraavan vuosikymmenen aikana.

Pandemia on pahentanut pulaa. Lokakuussa tehdyn Morning Consultin kyselyn mukaan 18 % terveydenhuollon työntekijöistä irtisanoutui pandemian aikana ja 31 % työssä jatkaneista on harkinnut lähtevänsä. Suurin osa lähdöistä johtui “pandemiasta, riittämättömästä palkasta tai mahdollisuuksista ja työuupumuksesta”.

Useat sairaalat sanoivat, että COVID-rokotemandaatti maksaa heille vain noin 1–2 % heidän työvoimastaan. Esimerkiksi Northwell Health, New Yorkin suurin sairaalajärjestelmä, kertoi lokakuussa, että se irtisanoi 1 400 rokottamatonta työntekijää – eli 2 prosenttia henkilöstöstään – ja tuli “100-prosenttisesti rokotetuksi”.

Mutta Rachel Greszler, konservatiivisen Heritage Foundationin tutkija, kertoi kongressin paneelille, että 2 % on “valtava määrä, jos kerrotaan tämä mahdollisesti 14 miljoonalle työntekijälle”.

Vaikka korkein oikeus kumosi Bidenin hallinnon laajan työpaikan rokotemandaatin tammikuussa, se salli Centers for Medicare- ja Medicaid Services -rokotemandaatin pysyä voimassa. Oikeuden päätöksen jälkeen 16 osavaltion oikeusministerit tekivät valituksen, jossa he yrittivät estää terveydenhuoltotyöntekijän toimeksiannon.

Suuri osa kuulemisesta keskittyi tapoihin lisätä lääketieteen uraa hakevien opiskelijoiden määrää.

Xavier-yliopiston presidentti Reynold Verret, PhD, korosti monipuolisen terveydenhuollon työvoiman merkitystä, koska on “kriittistä oikeudenmukaisten terveystulosten tarjoamiseksi” ja rakentaa luottamusta järjestelmään. Hän huomautti, että “muutamat historiallisesti mustat instituutiot tuottavat suuren osan terveyden ja STEM:n monimuotoisuudesta.”

Työvoiman monimuotoisuuden lisäämiseksi Verret ehdottaa pienituloisille opiskelijoille myönnettävän Pell-apurahan kaksinkertaistamista, 5 miljardin dollarin investoimista III osaston apurahaohjelmien laajentamiseen ja presidentti Joe Bidenin ehdotuksen elvyttämistä kahden vuoden tuetun opetuksen tarjoamisesta historiallisesti mustien korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille (HBCU) ) ja vähemmistöjä palvelevat laitokset.

Sen. Jacky Rosen, D-NV, totesi, että opintolainavelka on taakka monille alalle tuleville terveydenhuollon ammattilaisille, ja korosti ehdotustaan ​​keskeyttää opintolainan korkojen kertyminen residenssiohjelmien aikana.

“Jotta voimme parantaa terveystuloksia ja puuttua maamme lääkäripulaan, meidän on tehtävä enemmän paitsi rohkaistaksemme palveluntarjoajia palvelemaan maaseudulla ja alipalvetuissa yhteisöissä, myös vähentämään olemassa olevia esteitä”, hän sanoi.

Bidenin hallinto ilmoitti marraskuussa myöntävänsä 1,5 miljardia dollaria American Rescue Plan -ohjelmasta stipendi- ja lainan takaisinmaksuohjelmiin terveydenhuollon saatavuuden laajentamiseksi alipalvetuissa yhteisöissä ja työvoiman monipuolistamiseksi.

Sen lisäksi, että koulutus on saavutettavissa, yksi asiantuntijatodistaja sanoi, että jatkokoulutukseen, kuten sairaanhoitajien residenssiohjelmiin, on tarjottava mahdollisuuksia, varsinkin kun NP:t täyttävät yhä enemmän perusterveydenhuollon rooleja.

“Tutkimukset osoittavat, että jatkokoulutusohjelmista valmistuneet sairaanhoitajat ovat edelleen perusterveydenhuollossa ja alipalveluissa enemmän kuin kansallisissa keskiarvoissa”, sanoi Margaret Flinter, PhD, Community Health Center Inc:n varatoimitusjohtaja ja kliininen johtaja.

Kongressin jäsenet ovat esittäneet useita lakiehdotuksia terveydenhuollon työntekijöiden pulaan, vaikka useimmat eivät ole edistyneet viimeisen vuoden aikana.

Viime aikoina kolme alakomitean jäsentä — Sens. Tina Smith, D-MN, Susan Collins, R-ME, ja Lisa Murkowski, R-AK – yhdessä Senin kanssa. Cory Booker, D-NJ, esitteli tammikuussa lain, joka valtuuttaisi uudelleen ja rahoittaisi kansanterveysalan työntekijöiden lainan takaisinmaksuohjelman seuraaville kolmelle tilikaudelle. Jos se hyväksytään, osavaltion, paikallisen tai heimojen kansanterveysosastolla työskentelevät henkilöt voivat saada jopa 35 000 dollaria lainan takaisinmaksuapua palvelusvuotta kohden.

“Avaamalla ovia lainan takaisinmaksuavulle, laajentamalla kelpoisuusvaatimuksia ja varmistamalla suurempaa tasa-arvoa maantieteellisten alueiden välillä voimme auttaa varmistamaan, että kaikilla amerikkalaisilla on paremmat mahdollisuudet saada tarvitsemaansa ja ansaitsemaansa hoitoa”, Murkowski sanoi tiedotteessa.

Katherine Huggins on opiskelijatoimittaja Medill News Servicessä Medill School of Journalismissa.

.

Leave a Comment