Transformer Station tutkii ihmiskunnan suhdetta viuluun erinomaisessa valokuvausohjelmassa

CLEVELAND, Ohio – Vierailijat, jotka ovat tottuneet näkemään suuria, rohkeita, ajan tasalla olevia taideteoksia Transformer Station -galleriassa Ohio Cityssä, voivat hämmästyä kaikesta sepiasta, joka tulvii seiniä tänä talvena.

Galleria on täynnä tintyyppejä, dagerrotypioita, albumiiniprinttejä ja muita varhaisen valokuvauksen muotoja sekä kuvia, jotka on tehty vuosisadan puolivälin 35 millimetrin filmikameroista uusimpiin digitaalisiin laitteisiin.

Tämän visuaalisen tsunamin painopiste on viulistien ja heidän soittimiensa valokuvien näyttely.

Pittsburghissa asuvan keräilijän ja akronista kotoisin olevan Evan Mirapaulin aineistosta koostuva esitys sukeltaa näennäisesti vähäpätöiseen aiheeseen, joka osoittautuu valtamerelliseksi laajuudessaan.

Yli 250 valokuvaa ripustettuna kehyksestä kehykseen kokonaisten seinien poikki, Mirapaul-näyttely on pakkomielteisen kapea mutta villin leveä. Se on visuaalisen ylikuormituksen harjoittelua, visuaalinen sinfonia poikkeavan motiivin mollissa. Se on söpö, hullu, fantastinen ja hauska.

Taustatarina

Mirapaul oli aikoinaan ammattimuusikko, joka toimi Pittsburghin sinfoniaorkean toisen viulun assistenttina ja New Yorkissa toimivan Elements Quartetin perustajana. Hän ryhtyi valokuvausten keräämiseen sen jälkeen, kun hänen isänsä otti hänet vuonna 1989 yhteyttä Akronin asianajajaan, joka tarvitsi. auttaa arvioimaan paikallisen muusikon, Sam ja Sylvia Spinakin, jättämän kiinteistön arvon.

Spinakit olivat intohimoisia instrumenttien, kirjojen, asiakirjojen ja valokuvien kerääjiä, mukaan lukien huomattava määrä viulistien kuvia. Mirapaul päätti lopulta, että kokoelmalla oli vähän arvoa, vaikka se kiehtoi häntä tarpeeksi hankkiakseen sen Summit Countyn testamenttioikeuden kautta.

Mirapaul myi instrumentit, kirjat ja asiakirjat, mutta seuloi jatkuvasti valokuvia. Hänen kiinnostuksensa valokuvaukseen syveni, kun hän muutti New Yorkiin 1990-luvulla. Lopulta keskusteluissa Kansainvälisen valokuvakeskuksen kontaktien kanssa hän tajusi, että hän voisi käyttää Spinakin kartanon viulistien kuvia ytimenä johonkin isompaan, jonka hän oli kokoanut itse.

Kuten Mirapaul havaitsi, viululla poseerattujen kuvien yleisyys on valtava, etenkin 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun puoliväliin. Itse asiassa näyttely, joka on esillä sunnuntaihin 3. huhtikuuta asti, hahmottelee valokuvauksen historiaa pitkälti läpi tuon ajanjakson, korkeasta matalaan, ammattimaiseen amatööriin ja eliittiin arkeen.

Pittsburghin Carnegie Museum of Artin valokuvauksen kuraattorin Dan Leersin järjestämä esitys tekee debyyttinsä Transformer Stationilla, joka säilyttää ja esittelee Clevelandin keräilijöiden Fred ja Laura Bidwellin valokuvakokoelmaa ja toimii myös osa-aikaisena Clevelandin taidemuseon haara.

(Valokuvakokoelma ei ole Mirapaulin ainoa kulttuurihanke. Hän on myös luonut Pittsburghiin Troy Hill Art Houses -rakennuksen, kasvavan kokoelman yksityistaloja, jotka taiteilijat ovat muuttaneet taideteoksiksi, joita voi katsella ajanvarauksella. Lisätietoja on osoitteessa troyhillarthouses.com .)

Sukellus

Yksi tapa lähestyä valokuvanäyttelyä on etsiä kuvia kuuluisista viulisteista, mukaan lukien Fritz Kreisler, Isaac Stern, Jascha Heifetz ja Yehudi Menuhin. Ne ovat kaikki siellä, kuvattuna julkisuuskuvissa, muodollisissa muotokuvissa, Life-lehden kuvissa ja kuvissa, jotka on kiinnitetty albumin kansiin.

Toinen lähestymistapa on etsiä mestariteoksia maailman suurimmilta valokuvaajilta, mukaan lukien Julia Margaret Cameron, Andre Kertesz, Alfred Eisenstadt, Irving Penn, Yousuf Karsh ja Henri Cartier-Bresson, jotka kaikki ovat ripoteltu koko näyttelyn ajan.

Cameronia edustaa esimerkiksi kaksi vedosta hänen vuoden 1868 muotokuvastaan ​​Joseph Joachimista (1831-1907), kansainvälisesti tunnetusta unkarilaista viulistia, jolle Johannes Brahms omisti viulukonserttonsa D-duuri, Opus 77.

Kertesz puolestaan ​​vangitsi vuonna 1921 kuuluisan kuvan tatuoituihin vaatteisiin pukeutuneesta sokeasta unkarilaisesta viulistista, jota poika opastaa hiekkatien yli Abonyssa, pikkukaupungissa lähellä Budapestia.

Viulu ja rakkaus musiikkiin yhdistävät Cameronin maailmaa kiertävän virtuoosin ja onttoposkiisen katumuusikon Kerteszissä, joka voisi olla yksi Picasson Blue Period -maalausten luisista haaveista.

Tällaiset vertailut osoittavat, kuinka Mirapaulin kokoelma käsittää poikkileikkauksen ihmiskunnasta, joka muistuttaa kuuluisasta vuoden 1955 valokuvanäyttelystä “The Family of Man”, jonka kuratoi Edward Steichen Museum of Modern Artissa New Yorkissa.

Mutta vaikka MOMA-näyttely korosti valokuvausta mestarien tuottamana taiteena, Mirapaul-kokoelma on suurelta osin velkaa viehätysvoimastaan, humanismistaan ​​ja nokkeluudestaan ​​valokuvaajien kansanmaalaisille teoksille, joiden nimet ovat kadonneet historiaan.

Anonyymi voima

Näyttely ihailee nimettömien ampujien mainoksille tuottamia kuvia ja julkisuuskuvia Hollywood-elokuvista, kuten “Intermezzo” (1939, Leslie Howard, Ingrid Bergman); ja “Alexander’s Ragtime Band”, (1938, Tyrone Power, Don Ameche).

Näkyvillä on myös satoja kuvia tunnistamattomilta ammattikuvaajilta 1800- ja 1900-luvun alusta.

Heidän joukossaan on iso, käsinvärjätty 1863 tinatyyppi tuntemattomasta unionin sotilasta univormussaan, istuvassa viuluaan ja joustaan ​​pitelemässä siten, että jousi ja otelauta muodostavat täysin yhdensuuntaisia ​​linjoja.

Toisessa tunnistamattoman valokuvaajan valokuvassa on epäsiistynyt Albert Einstein istumassa musiikkitelineessä puvussa paitansa ulkona harjoittelemassa viuluaan.

Kuva, joka on otettu sen jälkeen, kun Einstein pakeni natsi-Saksasta ja asettui Institute for Advanced Study -instituuttiin Princetonissa, New Jerseyssä, on muistutus siitä, että maailman kuuluisin fyysikko rakasti Mozartin soittamista, koska hänen sanojensa mukaan musiikki oli “niin puhdasta, että se näytti olleen aina läsnä universumissa odottaen mestarin löytämistä.”

Mutta esitys ei aina ole niin korkeamielinen. Se sisältää myös vuoden 1961 aikakauslehden mainoksen, jossa niukkapukuinen naisviulisti pohtii, ottaako tupakan mieheltä, jonka käsi tunkeutuu laukauksen vasemmasta alakulmasta kantaen savua.

Mainosteksti kysyy vihjailevasti: “Pitäisikö herrasmiehen tarjota viulistille Tiparillo?” (“Loppujen lopuksi, jos hän pitää tarjouksesta, hän saattaa alkaa soittaa. Ei mitään ehtoja.”)

transsendenssin väline

Koko esityksen ajan, kontekstista riippumatta, viulu tulee esiin aseman ja pyrkimyksen symbolina, joka ylittää rodun ja luokan.

Kun hän otti kuvan kolmesta hyvin pukeutuneesta mustasta lapsesta, jotka harjoittelevat viulua Pittsburghin luokkahuoneessa, Charles “Teenie” Harris otti kuvan normaalista, keskiluokkaisesta amerikkalaisesta pyrkimyksestä.

Mutta viulu voi toimia myös kulttuurisen imperialismin symbolina, kuten intialaisten, kiinalaisten ja japanilaisten viulistien kuvat osoittavat, jotka ottivat soittimen käyttöön Euroopan kolonisaation aikakaudella.

Silti viulu vaikutti käänteisesti idästä länteen. Upea valokuvasarja Japanista dokumentoi Shinichi Suzukin (1898-1998), japanilaisen viulistin vaikutuksen, joka keksi opetusmenetelmän ja opetusfilosofian, josta tuli hurjan suosittu ympäri maailmaa.

Yksi näyttelyn ikimuistoisimmista valokuvista esittää satoja japanilaisia ​​lapsia rivissä massiivisessa kollektiivisessa esityksessä vuonna 1968.

Ottaen huomioon, että Mirapaul-kokoelma ohenee ulottuessaan viime vuosikymmeniin, esitys saattaa viitata siihen, että viulu saattaa kulttuurisena ikonina menettää osan painoarvostaan.

Mirapaul spekuloi näyttelyn mukana tulleeseen lentolehtiseen painetussa haastattelussa, että viulu on korvattu sähkökitaralla kulttuuritoteemina.

Mutta klassinen musiikki ja viulu eivät todennäköisesti katoa pian. Kuten näyttely antaa ymmärtää, ihmiskunnan ja viulun välinen side on syvä. Tämä suhde tekee todennäköiseksi, että jokainen, joka hallitsee niin vaikean instrumentin, haluaa poseerata valokuvassa sen kanssa nyt ja kaukana tulevaisuudessa.

ARVOSTELU

Miten menee: “Konsertissa: valokuvaus ja viulu.”

Paikka: Muutosasema.

Missä: 1460 W. 29th St., Cleveland.

Kun: Sunnuntaihin 3.4.

Sisäänpääsy: Vapaa. Soita numeroon 216-938-5429 tai mene osoitteeseen transformerstation.org.

Leave a Comment