Voimmeko rakastaa ihmisyyttä kuten rakastamme musiikkia? -Uutiset

Kielen evoluution ja viestintäkanavien kasvun myötä olemme luultavasti taitavia analysoimaan ihmisiä kuin mukauttamaan heitä elämäämme.Reutersin tiedosto

Kirjailija: Asha Iyer Kumar

Julkaistu: Ma 14.2.2022, klo 21.39

Päivänä, jolloin Lata Mangeshkar muutti eteenpäin, oli kuin kokonainen intialaisen musiikin ystävien sukupolvi olisi menettänyt melodisen kiinnittymisensä. Oli hämmästyttävää nähdä surun tulva, joka laskeutui heidän päälleen.

Nostalgiasta ja kiitollisuudesta puhtaaseen omistautumiseen ja rakkauteen, hänen lauluaan rakastavien ihmisten julkisuuteen tulleet ylivoimaiset tunteet tekivät hänestä kuolemattoman muistoissaan. Jotkut vain uppoutuivat synkkään ajatukseen, ettei satakieli enää laulaisi. Jotkut muut pitivät sitä korvaamattomana menetyksenä ihmiskunnalle.

Minua hämmästytti erityisesti se, etteivät kaikki hänen poismenoaan surineet olleet musiikin asiantuntijoita. Kaikki eivät olleet harjoittaneet do-re-miä eivätkä heillä ollut suurta ymmärrystä ragasta ja rytmistä. Silti oli jotain, joka yhdisti heitä kaikkia, ja se oli heidän rakkautensa kauniiseen ääneen ja sen tuottamiin täyteläisiin jännityksiin.

Se, mikä toi yhteen kokonaisen legionin musiikin ystäviä, ei ollut heidän ymmärryksensä tai tuntemuksensa musiikista, vaan sen yleismaailmallisen vetovoiman ehdoton hyväksyminen. Se oli suuri ihmissielujen yhdistämisen ja yhdistämisen hetki, ei perustunut hienostuneisiin makuun ja arvostelukykyyn, vaan logiikkaa uhmaavan yhteisen paikan löytämiseen.

Olen mammutti musiikin ystävä, mutta en voi tulkita musiikillisia yksityiskohtia, paitsi tunnistaa muutamia suosikkiragaja. Sulaudun sinfoniaan kuin jäätä vedessä, mutta minulla ei ole aavistustakaan sen kielioppista. Mikä sitten yhdistää sydämeni musiikin sieluun? Kuinka arvostan jotain, mitä en ymmärrä? Jos voin imeä musiikkia elämääni tietämättä, mitä se sisältää, miksi en sitten voi muodostaa yhteyttä ihmisiin yrittämättä tuntea tai purkaa heitä?

Minua innostetaan vertaamaan tätä musiikin ja miesten välistä yhteyttä ihmisten väliseen yhteyteen ja ihmettelen, miksi inhimillisten yhteyksien luominen on vakavasti riippuvainen ihmisten ymmärtämisestä. Huolimatta parhaimmista yrityksistämme tietää, mitä mielessämme on, ja viestiä siitä lähimmäisillemme, olemme päätyneet ymmärtämään toisiamme vakavasti väärin, vaarantaen ihmissuhteet ja aiheuttaen sekasortoa elämäämme. Onko kieli ja väärä sosiaalinen kanssakäyminen syypää tähän suhteiden hitaaseen hajoamiseen?

Enemmän saa minut harkitsemaan, jos ihmisluonnon erittelymme vuoksi olemme päätyneet toistemme kimppuun, riitelemään ja ryöstelemään pienimmässäkin tapauksessa. Pyrimmekö lukemaan enemmän kuin näennäistä, löytämään merkityksiä, joita ei ole olemassa, välittämään ideoita, joihin emme aidosti usko, puhummeko, kun se ei ole tarpeellista, ja yritämmekö vahvistaa auktoriteettia toiselle, kun meidän on vain tehtävä on tunnustaa, että toinen henkilö on entiteetti aivan kuten mekin, jonka anatomiaa ei tarvitse ymmärtää eikä hänen mielenrakennettaan tutkia.

Kielen evoluution ja viestintäkanavien kasvun myötä olemme luultavasti taitavia analysoimaan ihmisiä kuin mukauttamaan heitä elämäämme. Ja se on mielestäni ironiaa. Käytämme usein puhettamme ollaksemme eri mieltä ja tehdäksemme reikiä toistemme tunnekudokseen. Sanamme ovat usein vihollisemme.

Ennen kuin yhdistämme yhdistyksen, meillä on tapana laittaa ihmiset skannerin alle, lukea heidän solurakennettaan ja tuomita heidät tavalla tai toisella. Lopulta yhteys joko muodostuu tai hajoaa havaintojen perusteella kuin luonnollisen hyväksymisalttiuden perusteella. Se on ollut tapa, jolla olemme rakentaneet yhtälömme: käyttämällä aivojamme. Rakkaus, josta puhumme hehkuvin termein, on alkanut hitaasti siirtyä pois sydämestä muille käytännön alueille, kenties.

Mielenkiintomme etsivät uusia tapoja kuluttaa. Yritämme ymmärtää ja päätellä enemmän kuin hyväksyä ja kiinnittää. Se ei ole samanlainen kuin se pysyvä tunne, joka meillä kaikilla on musiikkia kohtaan, jossa jännitykset ovat hienovaraisia ​​ja henkisiä ja affiniteetti ei-aivoista. Emme yritä tietää, mitä lauluun kuuluu, kunhan se vie meidät lennolle ja laittaa meidät pilvien sekaan. Annamme itsemme vain antautua sen kaikkialle leviävälle eetolle.

Jos ihmisten kieli on este ehdoitta rakastamiselle, mitä hyötyä siitä on elämämme täyttymiselle? Jos viestinnämme luo vain kaaosta, mitä tarkoitusta sellaisella puheella on? Jos suhteemme on tarkoitettu toistensa purkamiseen, mitä arvoa kiintymyksillämme on?

Jos olen jotain oppinut eri tyylilajeista koostuvan musiikin omaksumisesta hallitsematta sitä, se on tämä: vain kun ankkuroimme itsemme perustavanlaatuiseen yhteyteen, joka ylittää rajalliset ymmärryksemme, löydämme todellisen rakkauden – sekä itsessämme että muu.

Asha Iyer Kumar on Dubaissa asuva kirjailija, lasten elämänkirjoitusvalmentaja, nuorten motivaatiopuhuja ja iBloom, FZE:n perustaja.

Leave a Comment